Skocz do zawartości
IGNORED

Kabel głośnikowy za +-1000 zł

SZUMI

Rekomendowane odpowiedzi

Witam

Mam pytanko dotyczące kabli głośnikowych. Posiadam sprzęt(O MNIE) sprzęt jest warty ok. +-4500 zł a chciałbym kupić kabel głośnikowy za +-1000 zł I pytanie brzmi: Czy odczuję jakość kabla przy takim budżetowym sprzęcie?Czy będzie to zbędne wydawanie pieniędzy?

Chcę po prostu doświadczyć, jakie zmiany zajdą po wpięciu takiego kabelka i czy kupno takiego drogiego kabelka ma sęs?Do nisko budżetowego sprzętu. A jeśli chodzi o zmianę dźwięku to nadal walczę z brakiem mięsistości basu w moich JBL-kach, i idę w pewnym sęsie na całość próbując tak drogi kabel.

Spróbuj. Będzie słychać różnicę, ale przy tej klasie sprzętu chyba nie warto aż tyle inwestować w kabel. Podobno Monstery dodają basioru, a właściwie odbierają resztę tworząc przewagę basu. Ale nigdy nie próbowałem, bo nie przepadam za basiorem.

Odpuść. Najpierw wymień CD, potem kolumny, a na samym końcu zainteresuj sie kablem. Na razie twój AQ wystarczy.

"Don't trust opinion on forums.... every time I bought something based on online opinion and without listening in advance, it ended up being a big disappointment."

Macie rację koledzy zacznę od wymiany CD mam na ten cel 2000 zł Może coś polecicie osobiście myślałem o rotelu?Oczywiście zanim dokonam zakupu to będę pożyczał i testował zanim dokonam zakupu.

A ja myślę że źle, lepiej kolumny ewentualnie wzmacniacz. Najlepiej spróbować innych wzmacniaczy jeżeli brzmienie głośników jest bliskie wymarzonemu i chodzi tylko o bas - tu się może sporo zmienić. Oczywiście posłuchanie a nie kupowanie. A jak nie, to głośniki. Myślę, że różnica której oczekujesz jest spora - bo chyba kupowałeś głośniki z 2-4 miesiące temu jak pamiętam, i zmiana CD niekoniecznie ci pomoże, a kabel w ogóle.

Powiem. Ci, że w zasadzie to nie mam specjalnych powodów a żeby narzekać na kolumny a wzmacniacz jest na pewno dobry pod względem dynamiki próbowałem z kolumnami, CERVIN VEGA.Wracając do kolumn to są świetne tyle, że brakuje im mięsistości w dolnych rejestrach i to mnie w zasadzie intryguje a żeby coś zacząć zmieniać jedynie co do CD mam tu małe obiekcje podejrzewam go o rozjaśnienie systemu zresztą sam AQ type6+ swoje robi . A co do średnich rejestrów jest super i nie ma co zmieniać ,a góra czaczami zakuje w uszy ,ale czy to wada?

Pozdrawiam SZUMI

Na pewno powiem ci że mi się to nawet podoba że bas nie dominuje i nie jest tu na pierwszym planie ale np.w DIRE STRAITS w piosence "Money For Nothing" (o ile sie nie pomyliłem ) po gitarach jest perkusja no i poprostu dosyć płasko to zagrało (bez ruchu powietrza)

zapętliłeś mnie tym wpisem... już nie bardzo rozumiem co ci dolega w systemie...

może to była wina nagrania? płaska scena? jak się do tego ma bas... może rzeczywiście wymiana kolumn (i CD) byłaby na miejscu? a może wzmak jest zbyt ospały (ten Harman?..eeee)? może to jego trzeba wymienić? (i CD ;)

a może rzeczywiście wybierz się najpierw na odsłuch CD - jeśli się pojawi scena to masz winowajcę... ta marka podejrzanie mi się kojarzy... Harman i JBL mają podobne, mocne, rockowe brzmienie, ale o brak sceny bym ich nie podejrzewał... może ów cedek jest do kitu?

Tez bym wymienil CD na Twoim miejscu - model, ktory posiadasz to taki multi kombajn (

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść.
Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą ) ) wiec raczej nie jest zadna rewelacja, poza tym Technics ma dosc kiepska scene, sam bylem bardzo rozczarowany porownujac wyzszy model z moim bardzo podstawowym modelem ONKYO! Naprawde blado wypadł :(

Wymien CD! Nie doradze na co, bo sam zamierzam niedlugo wydac ~2000 na CD wiec takze bede apelowal o pomoc tutaj na forum:) A ten watek o ile sie rozwinie, bedzie mi przykladem...

Pozdr

Marek

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść.
Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą )

Mo zobaczymy jak to będzie może faktycznie to wina CD, myślę że się żle zrozumieliśmy SCENA jest super ale ten bas gdyby poruszył mocniej to powietrze to mnie martwi . A nagranie DIRE STRAITS będzie punktem odbniesienia w odsłuchach .

I to nie jest winna nagrania u brata super zagrało "mam namyśli BAS" ( pisząc że nagranie zagrało płasko miałem namyśli to że bas mógłby byś głębszy )

Zamienię CD na coś lepszego i może się coś się polepszy

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Biuletyn

Chcesz być na bieżąco ze wszystkimi naszymi najnowszymi wiadomościami i informacjami?
    Zapisz się
  • KONTO PREMIUM

• Ostatnio dodane opinie o sprzęcie

Ostatnio dodane opinie o albumach

• Najnowsze wpisy na blogu

• Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.