Skocz do zawartości
IGNORED

Dwie kolumny do 2000zł

geniu

Rekomendowane odpowiedzi

Witam.

Jestem nowy na forum i chciałbym się przedstawić na wstępie. Mam na imię Dominik i uwielbiam słuchać muzyki. Mam jakieś stare głośniki creativa i chce je zmienić na dwie porządne kolumny tak do 2000zł. Zastanawiam się czy dokupić do tego jakiś odtwarzacz. Czy podpiąć kolumny do komputera jeśli będzie taka możliwość. W komputerze mam kartę dźwiękową AsusXonarDX. Jeśli jednak lepszym rozwiązaniem jest podpięcie kolumn do odtwarzacza CD/DVD to całość 2Kolumny + OdtwarzaczCD/DVD chciałbym aby zmieściły się w 2000zł. Proszę o jakąś radę i propozycję.

https://www.audiostereo.pl/topic/74654-dwie-kolumny-do-2000z%C5%82/

Hehe no to kolega nie pomyślał o najważniejszym :-) bez wzmacniacza ani rusz.

Szkoda że na cały set masz tylko 2000zł w takim przypadku jeśli nie masz wzmacniacza, trudno będzie Ci kupić kolumny, odtwarzacz i wzmacniacz w tej kwocie.

Jeśli chodzi o same kolumny to radził bym Ci poszukać coś z używanych modeli ale wyższych niż analogicznie za tą cenę nówek.

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść.
Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą )

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

Jamo c605 (cena x2)

Ukryta Zawartość

wzmacniacz:

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

nawet nikt nie zapytał o wielkość pomieszczenia :)

jak do ok 15m2 to monitory będą w sam raz i tak:

1. acoustic energy aelite 2, do tego wzmak nad 340 lub 350 i do tego cd nad 514 (kolumny max 1200 pln, wzmak jakies 700 zł i cd ok 300 zł)

z innych kolumn masz dynaudio 40, tannoy m2

Hmm pomieszczenie to około 42m2 :) ... tylko to jest poddasze i ma skosy dość duże więc kolumny będą musiały być odsunięte od ściany jakieś 1.5m w głąb pokoju. Druga sprawa to widzę, że w kwocie 2000zł ciężko będzie a raczej jest nie możliwe kupić nowe kolumny + wzmacniacz + odtwarzacz. Hmm Z tych kolumn, które podał don111 najbardziej przypadły mi do gusty JAMO C 605 tylko tutaj nawet na wzmacniacz nie starczy :/ ... Hmm qrde. IGNAC możesz podać jakieś linki do Twoich propozycji. Zastanawiam się jeszcze nad jedną rzeczą może odtwarzacz sobie odpuścić mam jakieś stare DVD Pioneera DV-470 (

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą ) ) dziadostwo jak nie wiem, nawet napisów nie czyta ... Zostało mi dane po rodzicach bo oni sobie zmienili :P ... Tak pomyślałem, że albo bym podpiął te kolumny do tego DVD lub do komputera od razu tzn pod wzmacniacz do AUX ... Wtedy by to miało ręce i nogi bo bym odłożył pieniążki na jakiś porządny odtwarzacz. Co sądzicie o takim pomyśle?

Ukryta Zawartość

• Użytkownicy+

Hmm pomieszczenie to około 42m2 :) ... tylko to jest poddasze i ma skosy dość duże więc kolumny będą musiały być odsunięte od ściany jakieś 1.5m w głąb pokoju. Druga sprawa to widzę, że w kwocie 2000zł ciężko będzie a raczej jest nie możliwe kupić nowe kolumny + wzmacniacz + odtwarzacz. Hmm Z tych kolumn, które podał don111 najbardziej przypadły mi do gusty JAMO C 605 tylko tutaj nawet na wzmacniacz nie starczy :/ ... Hmm qrde. IGNAC możesz podać jakieś linki do Twoich propozycji. Zastanawiam się jeszcze nad jedną rzeczą może odtwarzacz sobie odpuścić mam jakieś stare DVD Pioneera DV-470 (

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą ) ) dziadostwo jak nie wiem, nawet napisów nie czyta ... Zostało mi dane po rodzicach bo oni sobie zmienili :P ... Tak pomyślałem, że albo bym podpiął te kolumny do tego DVD lub do komputera od razu tzn pod wzmacniacz do AUX ... Wtedy by to miało ręce i nogi bo bym odłożył pieniążki na jakiś porządny odtwarzacz. Co sądzicie o takim pomyśle?

Myślę, że DVD które masz, albo comp. jako źródło. Kolumny powinny być spore do takiego salonu,

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą ) Wzmacniacz CA, NAD.

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

Ja mam dla kolegi poniższą propozycję:

- nowe kolumny mission m35i - do tak dużego pomieszczenia wystarczą w zupełności (ja jestem z nich bardzo zadowolony) tu link z najniższą ceną:

Ukryta Zawartość

- jakiś używany wzmacniacz w pozostałej kwocie czyli około 500zł - ja miałem kiedyś i chwaliłem sobie bardzo KODĘ KD-261 (2x120 W):

Ukryta Zawartość

Jak widzisz idealnie zmieścisz się w 2000zł a przy małym targowaniu się wystarczy Ci jeszcze na kable ;)

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

A mnie tutejsi forumowicze przekonali do siest. Też się zastanawiałem nad pma, który proponuje don111, ale zrezygnowałem ze względu na brak pilota.

Fajnie, że masz duże pomieszczenie, pomyśl jeszcze nad mission i jbl.

O widzicie ja nawet o kablach nie pomyślałem hehe o qrde widać, że temacie kolumn jestem kompletnie zielony. Hmm jak wrócę do domu to przejrzę wasze propozycje dokładnie. Powiedzcie mi czy karta dźwiękowa jaką mam w kompie AsusXonarDX będzie dobry połączeniem z całością kolumny + wzmacniacz?

O widzicie ja nawet o kablach nie pomyślałem hehe o qrde widać, że temacie kolumn jestem kompletnie zielony. Hmm jak wrócę do domu to przejrzę wasze propozycje dokładnie. Powiedzcie mi czy karta dźwiękowa jaką mam w kompie AsusXonarDX będzie dobry połączeniem z całością kolumny + wzmacniacz?

Żeby coś wycisnąć z tej karty, to byś musiał przetwornik DAC dostawić, a to kolejny wydatek. Proponuję żebyć zaczął od używanego odtwarzacza CD. Za 200zł, to już coś zupełnie przyzwoitego można dostać. Jest mnóstwo wątków na forum o różnych modelach, poczytaj sobie.

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.