Skocz do zawartości
IGNORED

Wzmacniacz i tuner wifi

Czeski_film

Rekomendowane odpowiedzi

Dopiero zaczynam przygodę z audio.

Chciałem kupił amplituner stereo (czytałem, że ampli stereo nie tracą zbyt dużo w stosunku do wzmacniaczy), ale stwierdziłem, że mogę zrobić inaczej.

Kupię wzmacniacz i na razie podepnę go do mp3 z radiem, a w przyszłości dokupię sobie tuner z wifi, żeby korzystać z radia bez ograniczeń.

Co sądzicie o takim połączeniu?

Czy macie może jakieś pomysły, bądź namiary na takie tunery?

Osobiście znalazłem tylko takie coś, jak Grace Tuner Wi-Fi Radio.

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść.
Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą )

Ukryta Zawartość

https://www.audiostereo.pl/topic/74723-wzmacniacz-i-tuner-wifi/

Tylko na razie nie mogłem znaleźć z Polsce nic takiego - pewnie tak szukałem, bo to dziwne, żeby nie znaleźć. Ten z linka kosztuje ponad 200$ - ciężko powiedzieć, jaka byłaby cena w PL.

Ogólnie podoba mi się też w nim możliwość podłączenia USB. :)

Mam i polecam Maximum MR-2000. Sa do kupienia około 500-600zł.

Ale to jest takie małe pudełko z monitorem, a mnie bardziej chodzi o coś, co będzie kształtem przypominało zwykły tuner. Może macie namiary na takie okazy?

wiem że firma monitor audio ma takie cudo ale cena nie jest już cudowna

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą ) lub

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

HQ 150 do czego masz to radyjko podłaczone? jaki jest odbiór,warto kupic zamiast zwykłego tunera? rydz.

Dołączam się do pytania - trzeba wziąć pod uwagę, że ten sprzęt w porównaniu z tunerem, jest jak cyfrowa ramka na zdjęcie, porównana z meblem.

Ja bym wolał mebel - chyba, że jakościowo ramka jest niedościgniona.

• 2 miesiące później...
Gość Gość

(Konto usunięte)

Przepraszam że dopiero teraz odpowiadam na pytania. Przegapiłem rozwój tematu. Tuner Maximus mam podłączony poprzez router bezprzewodowy do sieci. Ilość stacji radiowych ogromna. Obsługa naprawdę bardzo prosta i intuicyjna. Wzornictwo i jakość wykonania bardzo dobra. Dodatkowa wejście USB na pena z którego też bezproblemowo i prosto jak z płyty wybiera się utwory. Jakość oczywiście uzależniona od jakości stacji. Można sobie wybrać stacje z najwyższą jakością przekazu. Ilość i tematyka możliwych stacji naprawdę oszałamia. Dodatkowo dobrze odbierające tuner radia naziemnego. Właśnie czekam na wzmak z wejściem cyfrowym to myślę że jakość odbioru wzrośnie.

Jesli komus nie jest potrzebny standardowy tuner, to chyba lepiej zdecydowac sie na dowolnego Logitech Squeezebox. Oprócz dostępu do ogromnej ilości stacji radiowych online, dochodzi możliwość odtwarzania zasobów muzycznych z własnego serwera/komputera. W wersji Touch jest obecne także USB. Dodatkowo wszsystkie urządzenia systemu Squeezebox można ze soba zsynchronizować.

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Biuletyn

Chcesz być na bieżąco ze wszystkimi naszymi najnowszymi wiadomościami i informacjami?
    Zapisz się
  • KONTO PREMIUM

• Ostatnio dodane opinie o sprzęcie

Ostatnio dodane opinie o albumach

• Najnowsze wpisy na blogu

• Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.