Skocz do zawartości
IGNORED

Audionova Powerstation Mk2

frost1971

Rekomendowane odpowiedzi

Audionova popłynęła na przeroście formy nad treścią....haseł marketingowych, kosmicznej technologii i tajemniczych skrótów było prostu za dużo...we wszystkim musi być umiar :-))))

Audionova popłynęła na przeroście formy nad treścią....haseł marketingowych, kosmicznej technologii i tajemniczych skrótów było prostu za dużo...we wszystkim musi być umiar :-))))

Też tak sądzę i zgadzam się z tym. Ale tak teraz zarazem pomyślałem - bądźmy patriotami :-) i piętnujmy takie zachowania u Sąsiadów za Wielką Wodą :-)

Może Audionova wyciągnie wnioski. Oby...

Bądźmy sprawiedliwi i dodajmy, iż Audionova nie jest odosobniona w takich praktykach, przykładów jest więcej.... u nas...zagranicą....trzeba sobie zdawać sprawę z tego, że to biznes nastawiony na spory zysk i trudno mieć mu to za złe...inna sprawa w jaki sposób dochodzi się do tego zysku.... tutaj po prostu wypłynęła oliwa w całej okazałości...myślę, że teraz wolą milczeć i cicho siedzieć mając nadzieję, że nie wszyscy czytają audiostereo....

Tak. I właśnie forum powinno wyławiać i piętnować takie przypadki. Smrodek niesie się na inne firmy, które mogą być uczciwe. Niestety, wiele to firmie nie zaszkodzi, póki np. sklepy nie bedą odmawiały dystrybucji jej pruduktów a pisma renzowania. Jednak im większy szum, tym lepiej. Ja np. wolałbym ufać polskim firmom a teraz mam kłopot.

Dlatego za każdym razem, gdy ktoś wyłowi te przekręty i recenzje tych krzywych klusek w sieci lub pismach, powinien podnosić larum. Przy okazji straciłem calkowicie zaufanie do magazynu sieciowego High-Fidelity. Opis wnętrza wskazuje, że nawet nie zajrzeli do niego. Czyli walnęli leniwca przedrukowując bombastyczne przechwałki Audionova.

I jeszcze jedno: wkurza mnie, gdy ktoś wciska mi kit patrząć w oczy. Znaczy to, że traktuje mnie jak jelenia. Mógłbym przeboleć gorszą jakość niż się spodziewałem. Ale zasugerowanie mi, że jestem frajerem tylko dlatego że mu zaufałem, już NIE PRZEŁKNĘ!

tutaj po prostu wypłynęła oliwa w całej okazałości

może raczej Sonus "oliwa"? Może to ktoś od chce się wypromować na taką świętą, nieskazitelną firmę? Już widzę, jak zaraz zacznie się najazd na Sonus Olivę. Na bank coś się na nich znajdzie! :) Już była jedna afera z Olivą w tle, z jakimiś podrabianymi bullet plugami czy coś? Sonus Oliva, nieżywa, ale z innych to się naigrywa :)

może raczej Sonus "oliwa"? Może to ktoś od chce się wypromować na taką świętą, nieskazitelną firmę? Już widzę, jak zaraz zacznie się najazd na Sonus Olivę. Na bank coś się na nich znajdzie! :) Już była jedna afera z Olivą w tle, z jakimiś podrabianymi bullet plugami czy coś? Sonus Oliva, nieżywa, ale z innych to się naigrywa :)

Już to widzę, jak każdy zaczyna liczyć te grosze, które zarabia Sonus Oliva. Choć przez to będzie teraz jednym z podejrzanych :-).

A gdyby ktoś miał ochotę kupić na metry audiofilski kabel Audionova Starpower - Generation 3 (

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść.
Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą ) ), to podaję uprzejmie źródło :-)

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą )

Tylko tyle, że to co używa firma Audionova jako kabel sieciowy, jest w rzeczywistości regularnym kablem GŁOŚNIKOWY (!) produkowanym przez Eltron-kabel w Jaworznie i kosztuje ok. 10-12 zł za metr ;-)))

Poniżej zdjecia tego rzekomego kabla Audionovy...

Widać pojechali po całości, bez żenady. Rzeczywiście te kable przynajmniej wyglądają tak samo albo identycznie. Teraz Audionova będzie już musiała poszukać chińskich kabli.

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

Trochę za dużo tu faktów, za dużo przekrętow i zdjęć „HIGH-END POWER DISTRIBUTION”, żeby łatwo było przykleić temu dyskursowi łatkę nagonki i marketingu szeptanego. Milczenie Audionova też wydaje mi się wymowne. I przysięgam, póki Mr Audionova nie zaczął grozić koledze z Forum sądem i rękoczynami, nawet nie przyszło mi do głowy publikować tych zdjęć.

Widać pojechali po całości, bez żenady. Rzeczywiście te kable przynajmniej wyglądają tak samo albo identycznie. Teraz Audionova będzie już musiała poszukać chińskich kabli.

Teraz zaczynam rozumiec tą gotowość Mr Audionova do publikowania filmików z „ICH” polskich fabryk :)

Jestem bardzo ciekaw, jak skończy się ta historia i czy będzie w końcu odzew z drugiej strony, bo jak na razie to niezły kibel wyszedł.

Na szczęście są ludzie uczciwi, jak np. p. Andrzej z Sonus Oliva, czy parę osób z forum, gdzie jest pełen wgląd w wyroby, skany certyfikatów, jasna dokumentacja z użytych komponentów, wgląd w kosztorys no i pewna skromność w opisach, co potem okazuje się miłym zaskoczeniem na plus podczas odsłuchów.

Nie bój, nie bój, wiadomo, że przecież Pan Witek z Sonus Oliva bierze też swoją działkę od przedłużaczy za 20 EURO, które sprzedaje po 400-700 zł.

link

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

Nie Zyziu, to nie ten. Ja chciałem kupić taki

Ukryta Zawartość

O technologiach Audionova już nie wspomnę I CSDS |

| ACIS |

| FMB |

| DS |

| ISDS |

| AGS |

| NOVA-TEC |

| SCS |

| RFS |

Czyżby to jakiś nowy klon Audionovej? :)

Ukryta Zawartość

DFSS – Double Filtering Signal System

TFCT – Two Filters Current Tension

PFSS – Powder Filtering Signal System

DSS – Double Screen System

Jeśli nie, to są murowanym kandydatem w kategorii bajkopisarstwa i nominuję ich w tej kategorii. W każdym razie idą w dobrym (czyt. tym samym co Audionova) kierunku, tyle, że oni ceny losują chyba sobie podczas gry w Monopoly, albo Eurobiznes :)

2100 EURO

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

Nie Zyziu, to nie ten. Ja chciałem kupić taki

Ukryta Zawartość

O technologiach Audionova już nie wspomnę I CSDS |

| ACIS |

| FMB |

| DS |

| ISDS |

| AGS |

| NOVA-TEC |

| SCS |

| RFS |

Czyżby to jakiś nowy klon Audionovej? :)

Ukryta Zawartość

DFSS – Double Filtering Signal System

TFCT – Two Filters Current Tension

PFSS – Powder Filtering Signal System

DSS – Double Screen System

Jeśli nie, to są murowanym kandydatem w kategorii bajkopisarstwa i nominuję ich w tej kategorii. W każdym razie idą w dobrym (czyt. tym samym co Audionova) kierunku, tyle, że oni ceny losują chyba sobie podczas gry w Monopoly, albo Eurobiznes :)

2100 EURO

Ukryta Zawartość

Tak, zwłaszcza, że o CE w ich sieciówkach mogą tylko pomarzyć ;-). Nie wiem jakim cudem nie boją się legalnie oferować swoich kabli bez badań bezpieczeństwa. Oczywiście kompromitacja i sankcje prawne są tylko kwestią czasu.

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

Nie bój, nie bój, wiadomo, że przecież Pan Witek z Sonus Oliva bierze też swoją działkę od przedłużaczy za 20 EURO, które sprzedaje po 400-700 zł.

link

Ukryta Zawartość

Zaraz zaraz, nie róbmy jaj....to nie ta listwa to raz, poza tym 6-cio gniazdkowa listwa Sonusolivy ma filtr za ponad 200 zł + solidny kabel sieciowy - koszt - listwa - powiedzmy 100 zł + 100 zł kabel + 200 filtr i jest 400 zł, reszta to zarobek, ale bez jaj - know-how i poskładanie wszystkiego kosztuje.....proszę mi tu nie pomawiać Pana Witka o żerowanie na klientach, bo to nie ten adres, Jego wyroby są skalkulowane uczciwie !

Ukryta Zawartość

Opublikowano · Ukryte przez Fr@ntz, 15 Września 2011 - brak kultury i ataki osobiste
Ukryte przez Fr@ntz, 15 Września 2011 - brak kultury i ataki osobiste

link

Ukryta Zawartość

Oj kolego, widzę, że prubujesz zabłysnąć na forum, ale jak na razie swoją krytyką przypominasz błazna. Polecam rozmowę mailową / telefoniczną z p. Witkiem, a wszystkie Twoje domniemania zostaną rozwiane. I przestań się popisywać, bo albo jesteś na to za stary, albo za młody, w każdym razie Ci to nie wychodzi. Jeśli szukać jednych z uczciwszych sprzedawców to to jest jedna z takich osób.

Ukryta Zawartość

[ciach]

Polecam rozmowę mailową / telefoniczną z p. Witkiem, a wszystkie Twoje domniemania zostaną rozwiane. Jeśli szukać jednych z uczciwszych sprzedawców to to jest jedna z takich osób.

A przy okazji jeśli chodzi o Pana Witka z Sonus Oliva, to może przypomnijmy tą "uczciwość" z którą mieliśmy doczynienia. Właściwy wątek zawierał całą prawdę więc został usunięty, choć ślad po incydencie pozostał:

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

Widzę, że jesteś młody, więc ci wybaczam. Przenieś się na bocznicę i powróć jak osiagniesz pełnię edukację i zaczniesz pisać "próbujesz" przez "o" z kreską. Ponieważ twój post zawiera treści obraźliwe, zgłosiłem go do moderacji i otrzymasz ostrzeżenie.

A przy okazji jeśli chodzi o Pana Witka z Sonus Oliva, to może przypomnijmy tą "uczciwość" z którą mieliśmy doczynienia. Właściwy wątek zawierał całą prawdę więc został usunięty, choć ślad po incydencie pozostał:

Ukryta Zawartość

Może trochę za bardzo się uniosłem, za co przepraszam, ale mimo wszystko jednorazowa sytuacja z SO (sprzed 5 lat) a cuda, które tu są pokazane dzieli jednak pewna spora granica. Wystarczy posłuchać chociażby kolumn, żeby ocenić ich stosunek jakość cena. Zresztą zawsze można je otworzyć. Uważam po prostu, że przyrównywanie do Audionovy jest tutaj nie na miejscu. Nawet próba nabrudzenia co do listwy jest zakłamana, ponieważ wygląda ona całkiem inaczej, zresztą jej komponenty zostały już skalkulowane w jakimś wątku i są dokładnie tej samej jakości, jak podano na stronie. A czy się opłaca to już kwestia indywidualnych preferencji. Na podstawie jednej wpadki sprzed lat nie powinniśmy sobie wyrabiać opinii o firmie. Z Audionovą jest całkiem inna sytuacja.

Pozdrawiam

Ukryta Zawartość

To sprzed 5-ciu lat to wypadek przy pracy - nieporozumienie, tak bym to nazwał, na dodatek pokornie wyjaśnione przez P. Andrzeja, na którego wybaczcie, ale złego słowa powiedzieć nie dam, bo po prostu na to nie zasługuje !!! To bardzo uczciwy człowiek z pasją, który absolutnie nie pieprzy marketingowych ściem, a produkty wycenia uczciwie i racjonalnie !

Już pisałem, że listwa z filtrem Schaffnera przez innego producenta zostałaby wyceniona nawet na 3,5 kzł ze stekiem marketingowej ściemy popartej recenzją na HighFidelity.......tak to wygląda....sorry, ale szlag mnie trafia jak ktoś nadaje na człowieka, z którym wielokrotnie rozmawiałem mailowo i nie mam absolutnie najmniejszych zastrzeżeń, bo nigdy niczego nie wciskał na siłę, nie reklamował, nie posiłkował się recenzyjkami, za to pisał rzeczowo, a przy okazji przyjemnie, ba - słuchał i odnosił się do tego co ja mu przedstawiłem, proponował swoje rozwiązania przy uwzględnieniu moich sugestii.....

[Ciach]

hmm... wydaje mi się, że chyba ktoś tu niepotrzebnie, może nieopatrznie wmieszał SO. Wielu forumowiczów ma bdb doświadczenia z SO, w tym również ja i raczej trudno w jego obecnej działalności doszukiwać się jakiegoś krętactwa czy nieuczciwości. Marżę wiadomo ma, w światku audio raczej na przyzwoitym bardzo poziomie ale to chyba oczywiste, z czegoś trzeba żyć.

Zauważyłem pewną chorobę AS, wielu forumowiczów bawi się w księgowe i wylicza poszczególne składowe produktu i wyliczając, jakie to bajońskie sumy zarabia producent. A chyba to kardynalny błąd.

Co do samych kabli (nie usprawiedliwiam tym Audionovy - to przypadek tego wątku), chyba skądś te manufakturki muszą pozyskiwać je. Same przeważnie nie ciągną drutów. Jak myślicie, bardziej wiarygodne źródło jest w okolicach Wielkiego Muru, czy u nas nad Wisłą (Telefonika, Eltron itd.)? Nie sądzę, by przepakowywali Cardasa (ten chyba huty też nie ma, choć obkręca, zawija, nawija już sam :), albo sami kręcili, lepili.

Przytoczone przykłady klocków z ChRL, z naklejkami polskiego "producenta" - na świecie to samo, np. bluray'e pakowane w różne pudełka z różnymi znaczkami i diametralnie różnymi cenami... cały świat ściemnia i bełkocze już.

Pamiętacie taką "firmę", co kupowała produkty tonsilu, przepakowywała je w inne kartony, nowe nalepki i wciskała naszym sąsiadom z zza miedzy jako hi-end za odpowiednią kasę. Myk polegał na tym, że wykreowali sobie jakby poza oficjalny, podziemny kanał dystrybucji, gdzie można było wyrwać ten hi-end za połowę ceny katalogowej. Nabywca był przez pewien czas bardzo szczęśliwy...

Offtop

Ciekawe ile sprzętu mamy u nas z przyciemnionego importu:

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą ) - ja myślę, że jednak inni poszli znacznie dalej....Audionova to płotka przy tym :-)

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

:-)))

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

[ciach]

Ukryta Zawartość

Sonus Oliva niech sobie sprzedaje te swoje przedłużacze obciachowe za 20 euro, i tak tego nikt nie kupuje. Chyba że naiwni lub ciułacze którzy myślą, że za 400 zł mają top hi-End z przedłużacza przemysłowego jakiegoś gównianego filtra skleconego na wiszących kablach.

Co do uczciwości p.Witka nie mam wiedzy, ale fakt faktem, że była wpadka i temu nikt nie zaprzeczy.

Za to Audionova, to całkiem nowa klasa ściemniaczy :-)

Ukryta Zawartość

Opublikowano · Ukryte przez mlb, 15 Września 2011 - wulgaryzmy
Ukryte przez mlb, 15 Września 2011 - wulgaryzmy

Sonus Oliva niech sobie sprzedaje te swoje przedłużacze obciachowe za 20 euro, i tak tego nikt nie kupuje. Chyba że naiwni lub ciułacze którzy myślą, że za 400 zł mają top hi-End z przedłużacza przemysłowego jakiegoś gównianego filtra skleconego na wiszących kablach.

Co do uczciwości p.Witka nie mam wiedzy, ale fakt faktem, że była wpadka i temu nikt nie zaprzeczy.

To forum to jednak gówniane szambo....skleć lepiej i sprzedawaj naiwniakom, o ile nie masz dwóch lewych rączek....albo qrwa sprzedawaj po kosztach, czy nawet poniżej, będziesz GURU dla takich jak ty....

Moim zdaniem jesteś w błędzie. Kilka sekund googlowania i można się domyślić skąd Sonus Oliva ściąga podzespoły (albo tak mi się tylko wydaje). Przy cenach zawartych na tej stronie to mi się osobiście nie chciałoby się majstrować samemu z taką listwą, wolałbym już, żeby ktoś mi zrobił, a jeśli wolisz czatować na eBay i kupować używane za 20 euro to twój wybór. W Conradzie też były jakieś podobne listwy do tych z Bachmanna, które wyglądały identycznie i kosztowały mniej, droga wolna, każdy może sobie majstrować po swojemu.

Moim zdaniem jesteś w błędzie. Kilka sekund googlowania i można się domyślić skąd Sonus Oliva ściąga podzespoły (albo tak mi się tylko wydaje). Przy cenach zawartych na tej stronie to mi się osobiście nie chciałoby się majstrować samemu z taką listwą, wolałbym już, żeby ktoś mi zrobił, a jeśli wolisz czatować na eBay i kupować używane za 20 euro to twój wybór. W Conradzie też były jakieś podobne listwy do tych z Bachmanna, które wyglądały identycznie i kosztowały mniej, droga wolna, każdy może sobie majstrować po swojemu.

A Audionova już zmieniła swoje produkty, ale wciaż pozostaje w "branży" :-)

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

To oczywiście czarny humor, po prostu próbuję rozładować atmosferę :-) Choć nie zdziwiłbym się, gdyby Audionova już nie wstała na nogi. Wcale im tego nie życzę osobiście, życzę im oczyszczenia się z tego bagna. Lecz po takich obciążających wręcz dowodach mijania się z prawdą, każdy bedzie omijał ich szerokim łukiem.

cytat z ich strony:

Wszystkie przewody w pierwszej kolejności przechodzą fazę projektową i testową a następnie produkowane są w naszej fabryce. Cały proces produkcyjny przewodów odbywa się w Polsce! Zaprezentowane produkty były porównywane z wyrobami konkurencyjnych firm. Wyniki są zaskakujące:

- U innych firm za tą samą jakość dzwięku, trzeba zapłacić 4 - 5 razy więcej !

I jeszcze coś: Odpowiemy na każdą wiadomość. Mój kolega wysłał im tydzień temu maila i cisza jak makiem zasiał.

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

"I jeszcze coś: Odpowiemy na każdą wiadomość. Mój kolega wysłał im tydzień temu maila i cisza jak makiem zasiał"

Ja zostałem olany przez np: Equilibrum,Neel'a,i pewnie jeszcze coś by się znalazło.

Zrobienie takiej listwy Sonus Oliva wyjdzie taniej,jak kupisz filtr używany,na aukcji.Nowe niestety tyle kosztują.Przeglądałem parę razy cennik Sonus Oliva,i według mnie ceny nie są zawyżone jakoś mocno.Pewnie,że jak poszukam plecionkę nylonową,to kupię taniej,ale różnica jest nieznaczna,no i to jest plecionka nylonowa (tak napisane),a nie jakiś bajer typu tworzywo opracowane w naszych labolatoriach,we współpracy z naukowcami z NASA,z którego wykonywano gacie dla astronautów.

<iframe src='http://gunclub.ea.com/pl/profile/12192e93-377a-4251-95e2-3177f9f381d4/embed' height='410' width='468' scrolling='no' ></iframe>

Opublikowano · Ukryte przez mlb, 21 Września 2011 - nie na temat
Ukryte przez mlb, 21 Września 2011 - nie na temat

Chciałbym poinformować dyskutantów, że forumowy system ostrzegania przed klonami wskazał userów cyklop, stachu7312, paradox, marekmaty jako tę samą osobę (lub kilka osób z piszących tej samej lokalizacji). Wobec tego proszę o wyjaśnienia na PW, inaczej te konta zgodnie z regulaminem zostaną zablokowane.

Before you criticize someone, you should walk a mile in their shoes. That way, when you criticize them, you're a mile way and you have their shoes

Chciałbym poinformować dyskutantów, że forumowy system ostrzegania przed klonami wskazał userów cyklop, stachu7312, paradox, marekmaty jako tę samą osobę (lub kilka osób z piszących tej samej lokalizacji). Wobec tego proszę o wyjaśnienia na PW, inaczej te konta zgodnie z regulaminem zostaną zablokowane.

Albo ma kilka jaźni albo to bracia :D

A tak serio to chyba oczywiste, że ten temat to w pewnym sensie nagonka (mniej lub bardziej słuszna), zerowy dorobek na forum a tu aktywni, że hej.

Niestety, ale Audionova nie zaoferuje mi srebrnego IC za 300zł.

Ale jesli chodzi o glosnikowe to nie ukrywam ze Moonwalk jest naprewde dobry, bo za 35zł/m dostajemy solidny kabel z solidnym ekranowaniem. Chyba za te siano nie kupie takiego przewodu.

?👈

a to ten sam system co zawsze czy jakis nowy ?

ten co był to przeciez były same pomyłki

Szanuj zdrowie należycie, bo jak umrzesz, stracisz życie

Atak klonów ?

<iframe src='http://gunclub.ea.com/pl/profile/12192e93-377a-4251-95e2-3177f9f381d4/embed' height='410' width='468' scrolling='no' ></iframe>

oj MLB, a jak wyjdzie, że to jednak nie klony? To chyba wówczas powinienś niektórych z nich przeprosić za posądzenia. Skoro wyjaśnienia na priva, to i zapytanie powinieneś wysłać im na priva, bo w wątku publicznym jakiś osad nieufności zawsze pozostanie...

Nie trzeba być szczególnie bystrym żeby stwierdzić na rzecz jakiej firmy ten wielonickowiec lobbuje a przy okazji wykasza krajową konkurencję. Kto zgadnie?

oj MLB, a jak wyjdzie, że to jednak nie klony? To chyba wówczas powinienś niektórych z nich przeprosić za posądzenia. Skoro wyjaśnienia na priva, to i zapytanie powinieneś wysłać im na priva, bo w wątku publicznym jakiś osad nieufności zawsze pozostanie...

Właśnie to weryfikuję, ale system wyprodukował takie ostrzeżenie. Dodatkow jednomyślność niektórych wypowiedzi jest bardzo czytelna.

Jak na razie tylko użytkownik paradox wyjaśnił to przez PW i obecnie nie biorę go pod uwagę.

Before you criticize someone, you should walk a mile in their shoes. That way, when you criticize them, you're a mile way and you have their shoes

• Pokaż nowe odpowiedzi
  • Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

Gość
    Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
    • Biuletyn

Chcesz być na bieżąco ze wszystkimi naszymi najnowszymi wiadomościami i informacjami?
      Zapisz się
    • KONTO PREMIUM

• Ostatnio dodane opinie o sprzęcie

Ostatnio dodane opinie o albumach

• Najnowsze wpisy na blogu

• Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
    Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.