Skocz do zawartości
IGNORED

Mission as6e Subwoofer jak podłączyć pod amplituner?

koper_

Rekomendowane odpowiedzi

Witam, w dniu dzisiejszym zakupiłem po bardzo atrakcyjnej cenie subwoofer Mission as6e, który uzupełni mój zestaw kina domowego. W związku z tym mam kilka pytań do was:

1. Jakim kablem najlepiej podłączyć subwoofer do amplitunera Onkyo TX-SR605?

2. Do jakiego wyjścia/wejścia w amplitunerze podłączyć subwoofer i przez jakie gniazdo w subwooferze?

3. Proszę o informację czy muszę coś zmienić w ustawieniach amplitunera po podłączeniu subwoofera? (kolumny frontowe Mission m34 mam w bi-ampie)

4. Proszę o wyjaśnienie co to "PHASE" i "CROSSOVER FREQUENCY" czy włączyć czy nie.

Załączam zdjęcia subwoofera oraz amplitunera.

Dziękuje i pozdrawiam.

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść.
Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą )

post-25637-088772600 1291567084_thumb.jpg

post-25637-037120300 1291567098_thumb.jpg

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

Zone2 do line in w sub. kablem 4x rca, PHASE - odwrócenie fazy o 180 stopni, włączamy bądź nie, jedni słyszą różnice inni nie - najprościej: na plusie robi się minus, na minusie plus,CROSSOVER FREQUENCY - częstotliwość którą sub. będzie przenosił do zakresu, który ustawimy, czyli ustawiamy tak jak lubimy, albo tak czego nam brakuje w kolumnach. Mam świadomość, że zone2 to strefa 2 a więc może w amp. trzeba będzie ustawić siłę sygnału na jej wyjściu.

Witam, w dniu dzisiejszym zakupiłem po bardzo atrakcyjnej cenie subwoofer Mission as6e, który uzupełni mój zestaw kina domowego. W związku z tym mam kilka pytań do was:

1. Jakim kablem najlepiej podłączyć subwoofer do amplitunera Onkyo TX-SR605?

2. Do jakiego wyjścia/wejścia w amplitunerze podłączyć subwoofer i przez jakie gniazdo w subwooferze?

3. Proszę o informację czy muszę coś zmienić w ustawieniach amplitunera po podłączeniu subwoofera? (kolumny frontowe Mission m34 mam w bi-ampie)

4. Proszę o wyjaśnienie co to "PHASE" i "CROSSOVER FREQUENCY" czy włączyć czy nie.

Załączam zdjęcia subwoofera oraz amplitunera.

Dziękuje i pozdrawiam.

Suba podłaczysz do gniazda w amplitunerze pre-out sub to jest to pojedyncze.Te przełaczniki w subie to odwrócenie fazy .Tak wiec z pre-out sub w amplitunerze wychodzisz kablem rca do swojego subwofera ,i to wszystko nie martw sie tam pewnie sa dwa rca a tobie wystarczy podłaczyc jeden przewod.Odwrócenie fazy ,w czasie odsłuchu mozesz posłuchac jaki bas ci bardziej pasuje przełączajac ten własnie przełacznik.

kabelkiem 1 RCA wystarczy

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

123... test

kabelkiem 1 RCA wystarczy

Dziękuję za pomoc, taki kabel będzie odpowiedni:

Ukryta Zawartość

Jeśli chodzi o podłączenie kabla do wejścia LINE IN w subwooferze to bez różnicy czy podłącze go do L czy R?

Pozdr.

Ukryta Zawartość

kabelek OK, bez różnicy jeżeli chodzi o wejścia L,P

Super, kabel kupiony ;)

Jeśli chodzi o ustawienia amplitunera to muszę coś pozmieniać po podłączeniu subwoofera?

raczej nie, ale sprawdź w instrukcji

OK. Jeszcze raz dziękuję za pomoc.

Jak tylko przyjdzie kabelek to będę testował wszystkie ustawienia.

Tak przy okazji to za subwoofer zapłaciłem 30 funtów. Dobra cena?

Pozdr.

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Biuletyn

Chcesz być na bieżąco ze wszystkimi naszymi najnowszymi wiadomościami i informacjami?
    Zapisz się
  • KONTO PREMIUM

• Ostatnio dodane opinie o sprzęcie

Ostatnio dodane opinie o albumach

• Najnowsze wpisy na blogu

• Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.