Skocz do zawartości

Klub otwarty  ·  446 członków

Audiostereo Caffe

Rekomendowane odpowiedzi

Wszystkich miłośników testów ABX zapraszam tu do wpisywania swoich uwag na temat testów.

Żeby nie było, ja nie jestem fanem tych testów ale każdy ma prawo być tylko że nie każdy musi udowadniać swoje racje w każdym temacie.

Edytowane przez stachukubik

Nie to dobre co jest dobre, tylko co się komu podoba.

ja mam dobry słuch ale w olimpiadach abx nie będę brał udziału bo dla mnie to jest dziecinada dla ludzi którzy chcą udowodnić że kabel za 2pln gra jak za 2000pln ,, powodzenia :)

Focal + Naim

Wszystkich miłośników testów ABX zapraszam tu do wpisywania swoich uwag na temat testów.

Żeby nie było, ja nie jestem fanem tych testów ale każdy ma prawo być tylko że nie każdy musi udowadniać swoje racje w każdym temacie.

Czy jesteś mądry?-tylko tak se pytam!!!!

ps.testy som potrzebne i nie ma na to bata......

jeśli się ma w systemie heco i magnata)))

MIŁOŚNIKÓW testów ABX?

Miłośników???

Czy Tobie (za przeproszeniem) sufit na głowę się nie zwalił???

Czekamy na zgłoszenia wiceprezesów i członków zarządu:)

"Measurements can provide a measure of insight, but are no substitute for human judgment. Why are we looking to reduce a subjective experience to objective criteria anyway? The subtleties of music and audio reproduction are for those who appreciate it. Differentiation by numbers is for those who do not".--Nelson Pass

witam

od 7lat jestem miłośnikiem testu abx,

kiedy przychodzę z pracy zasuwam kotarkę przed audio siadam na tapczanie i proszę żonę o przełączanie części toru, jaka wtedy jest radość że nie ma różnicy w kablu za 5pln i za 500pln,

oj jak fajnie że nie przepłaciłem ale ja wszystko i tak słyszę!!

Focal + Naim

chcialbym dolaczyc do was ludzi ktorzy nie moga kupic niczego bo ich nie stac i wmawiac sobie ze i tak nie ma roznic i tym samym udawac szczesliwego ... tylko niestety nie potrafie bo ja je slysze i musze kupowac,

abxowcy pomozcie jak to zrobic zeby tak jak Wy wmowic sobie ze nie ma roznic i w to uwierzyc, przyjmujac ze nie jestescie glusi oczywiscie?

chwilowy brak działalności w audio.

Swoją drogą to ciekawe - dużo osób zarzucało zwolennikom testu ABX, że ze swoimi poglądami narzucają się w każdym wątku, a jak powstał wątek specjalnie dla tychże zwolenników, jest "atakowany" szyderczymi wpisami antyzwolenników ABX...

Kalemu wolno?

witam

od 7lat jestem miłośnikiem testu abx,

kiedy przychodzę z pracy zasuwam kotarkę przed audio siadam na tapczanie i proszę żonę o przełączanie części toru, jaka wtedy jest radość że nie ma różnicy w kablu za 5pln i za 500pln,

oj jak fajnie że nie przepłaciłem ale ja wszystko i tak słyszę!!

Kuźwa!

Wszystko rozumiem.

Ale jak można być MIŁOŚNIKIEM testów???

Proponuję, abyście stworzyli osobne forum - miłośników testów (w tym: ciążowych i alkotestów(!), testów dla kierowców, sportowych itd...)

Ulżycie sobie i nam:)

Widzisz i nie grzmisz!!!

"Measurements can provide a measure of insight, but are no substitute for human judgment. Why are we looking to reduce a subjective experience to objective criteria anyway? The subtleties of music and audio reproduction are for those who appreciate it. Differentiation by numbers is for those who do not".--Nelson Pass

Prawda jest zawsze po srodku, tak jest i tym razem. Co do kabli mikson, roznice slychac, ale "za zaslona" nie wiedzialbys, czy gra ten za 2 czy za 2000zl :-)

myślę że wiedziałbym najbardziej to słychać na wysokich tonach tam gdzie najłatwiej o ich kompresje i zniekształcenia, ja to słyszę

Kuźwa!

Wszystko rozumiem.

Ale jak można być MIŁOŚNIKIEM testów???

Proponuję, abyście stworzyli osobne forum - miłośników testów (w tym: ciążowych i alkotestów(!), testów dla kierowców, sportowych itd...)

Ulżycie sobie i nam:)

Widzisz i nie grzmisz!!!

może test abx dla aut to by było coś zakryć znaczki i wszystko co charakterystyczne i co pewnie by się okazało że auto za 150tys jeździ jak te za 30tys!

Edytowane przez mikson

Focal + Naim

Prawda jest zawsze po srodku, tak jest i tym razem. Co do kabli mikson, roznice slychac, ale "za zaslona" nie wiedzialbys, czy gra ten za 2 czy za 2000zl :-)

kable i inne peryferia to zgodze sie ze w przypadku osob niepowiazanych w zaden sposob z firmami reklamodawcami (a wiec oprocz czasopismi oficjalnych testow jak i stron audio w ktorych testy wrzuca osoby utrzymujace strone) uwazam ze takie elementy powinny byc testowane na 2 sposoby:

1. normalny jak dotychczas (a wiec opis jak to gra i potwierdzenie ze warty tej ceny HAHAHA... oraz nastepnie tzw. test ABX w porownaniu z wybranymi kablami w roznych przedzialach cenowych np od 10 zl w wzwyz,

w przypadku wzmacniaczy czy kolumn sprawa jest oczywista, roznice sa zauwazalne,

odtwarzacze cd moze maja mniej zauwazalne roznice ale tez sa...

ale peryferia to oczywiscie zwykly test + ABX - na to czekam i dziwie sie ze zwykli uzytkownicy nie biora sie za to, bo prasa i branza to oczywiste ze nie na reke im ale nam chyba na reke wiedziec takie rzeczy zeby nie przeplacac?

Czy jesteś mądry?-tylko tak se pytam!!!!

ps.testy som potrzebne i nie ma na to bata......

jeśli się ma w systemie heco i magnata)))

A jeśli masz Harominixy i jakiegoś KRELLa

Byle jaka MANTA już je rozpierdziela

A jeśli masz Harominixy i jakiegoś KRELLa

Byle jaka MANTA już je rozpierdziela

Powiedz mi śliczny co to znaczy-masz HAROMINIXA??

A,już zrozumiałem-to ten wspaniały drut do ABX-a??

kable i inne peryferia to zgodze sie ze w przypadku osob niepowiazanych w zaden sposob z firmami reklamodawcami (a wiec oprocz czasopismi oficjalnych testow jak i stron audio w ktorych testy wrzuca osoby utrzymujace strone) uwazam ze takie elementy powinny byc testowane na 2 sposoby:

1. normalny jak dotychczas (a wiec opis jak to gra i potwierdzenie ze warty tej ceny HAHAHA... oraz nastepnie tzw. test ABX w porownaniu z wybranymi kablami w roznych przedzialach cenowych np od 10 zl w wzwyz,

w przypadku wzmacniaczy czy kolumn sprawa jest oczywista, roznice sa zauwazalne,

odtwarzacze cd moze maja mniej zauwazalne roznice ale tez sa...

ale peryferia to oczywiscie zwykly test + ABX - na to czekam i dziwie sie ze zwykli uzytkownicy nie biora sie za to, bo prasa i branza to oczywiste ze nie na reke im ale nam chyba na reke wiedziec takie rzeczy zeby nie przeplacac?

dla mnie zwolennicy abx to osoby z przytępionym słuchem - chyba najprościej to można ując.

Focal + Naim

Kurcze, mieli się tu w spokoju spotykać miłośnicy ABX ów, a tu już czeka armia przeciwników żeby ich rozstrzelać.

Kurcze, mieli się tu w spokoju spotykać miłośnicy ABX ów, a tu już czeka armia przeciwników żeby ich rozstrzelać.

Rozumiem, że można być zwolennikiem ABX. Lecz miłośnikiem??? Rozumiem, że można miłować ziemię, kobietę, muzykę.

Ale testy ABX???

Miłujesz Ty mnie - Stachu...?:):):)

...przy odpowiednio dużej dozie wrażliwości piękno można dostrzec wszędzie i zawsze... A kto nie miłuje piękna?

nie miłuje piękna ten co go nie dostrzega ?

czyli za kotarką? :)

Focal + Naim

...prawdziwe piękno kryje się w sercu, kotarce nic do tego :)

Ale ja już mówię pas, bo spam totalny się robi (z moim udziałem), a przecież ten wątek w zamyśle stworzony jest do wymiany doświadczeń audiofilskich z zakresu wyrównywania poziomów...

Wątek w zamyśle miał Tu łączyć w siłę ZWOLENNIKÓW jak i MIŁOŚNIKÓW testów ABX .

A co do piękna, to wspaniałe jest odkrywanie na nowo tych samych płyt po zmianie klocków lub kolumn itp. na lepsze( nie koniecznie droższe) i to też jest piękne.

Nie ma lepszych klocków - pwtórzę: to kwestia wyrównania poziomów. Zatem nie odkrywa się w ten sposób na nowo tych sasmych płyt, tylko słucha się ich z innym poziomem...

Przynajmniej mniej więcej tak sądzą zwolennicy testów ABX...

Nie ma lepszych klocków - pwtórzę: to kwestia wyrównania poziomów. Zatem nie odkrywa się w ten sposób na nowo tych sasmych płyt, tylko słucha się ich z innym poziomem...

Przynajmniej mniej więcej tak sądzą zwolennicy testów ABX...

Hehe. Trzeba było być u mnie jakiś czas temu, kiedy podłączaliśmy (nie - testowaliśmy) naprzemian różne końcówki mocy (pre to samo - liczy się?). Włos mi się jeżył, przy niektórych "prezentacjach".

Ale mniejsza o to...

W dalszym ciągu zastanawiam się, w jaki sposób MIŁUJE SIĘ testy ABX???

Pomożecie?

Hehe. Trzeba było być u mnie jakiś czas temu, kiedy podłączaliśmy (nie - testowaliśmy) naprzemian różne końcówki mocy (pre to samo - liczy się?). Włos mi się jeżył, przy niektórych "prezentacjach".

Ale mniejsza o to...

W dalszym ciągu zastanawiam się, w jaki sposób MIŁUJE SIĘ testy ABX???

Pomożecie?

jakbys byl gluchy to tez bys milowal testy abx !!!

jakbys byl gluchy to tez bys milowal testy abx !!!

Teraz rozumiem:)

A One ponoć niektóre słyszom, i to przez kotarę!!!

Edytowane przez zukzukzuk

Oj tam oj tam... Bądźmy ze sobą szczerzy, że spore grono takich osób ma jakieś zbiorowe placebo... niektórzy (znam takich) twierdzą że słyszą różnicę w kablu sygnałowym, i okazuje się że ten który jest droższy zawsze zagra lepiej! Tak samo wielkie grono osób zwraca uwagę na wygląd, owinąć gówno w sreberko i sprzedać za pół miliona, a ktoś i tak będzie się przy tym [...]

Ostatnio przyszedł do mnie kolega przynosząc mi kabel głośnikowy "da vinci" czy jakoś tak - w każdym bądź razie ...alpharda [...] xxx..., oczywiście jak on nie opakowany, oploty niemal że ze złota, oczywiście nie dał się przekonać że Technokabel 2x1,5mm z OFC z prawdziwego zdarzenia (jakieś 5zł metr) gra nieporównywalnie lepiej, bo jak kabel za 5zł może grać lepiej od tego za 100...

Zapewne tak jest z niektórymi "audiofilami" i "testerami" im ładniejszy i droższy tym "większe złudzenie" że gra lepiej.

PLACEBO!

Oj tam oj tam... Bądźmy ze sobą szczerzy, że spore grono takich osób ma jakieś zbiorowe placebo... niektórzy (znam takich) twierdzą że słyszą różnicę w kablu sygnałowym, i okazuje się że ten który jest droższy zawsze zagra lepiej! Tak samo wielkie grono osób zwraca uwagę na wygląd, owinąć gówno w sreberko i sprzedać za pół miliona, a ktoś i tak będzie się przy tym [...]

Ostatnio przyszedł do mnie kolega przynosząc mi kabel głośnikowy "da vinci" czy jakoś tak - w każdym bądź razie ...alpharda [...] xxx..., oczywiście jak on nie opakowany, oploty niemal że ze złota, oczywiście nie dał się przekonać że Technokabel 2x1,5mm z OFC z prawdziwego zdarzenia (jakieś 5zł metr) gra nieporównywalnie lepiej, bo jak kabel za 5zł może grać lepiej od tego za 100...

Zapewne tak jest z niektórymi "audiofilami" i "testerami" im ładniejszy i droższy tym "większe złudzenie" że gra lepiej.

PLACEBO!

tak tylko twierdzi osoba miłująca abx :)

Focal + Naim

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Biuletyn

Chcesz być na bieżąco ze wszystkimi naszymi najnowszymi wiadomościami i informacjami?
    Zapisz się
  • KONTO PREMIUM

• Ostatnio dodane opinie o sprzęcie

Ostatnio dodane opinie o albumach

• Najnowsze wpisy na blogu

• Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.