Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

To prawda,mieli fantastyczny początek w P.L. , ale od ostatniej kolejki coś się zacięło.

Mają jednak ogromny potencjał i świetnych zawodników,obstawia,że dojdą do finału LM bez większych kłopotów.

co??????? Oni nic nie wygraja´, bo to jest man city. nawet gdyby wydali 5 razy wiecej nic im nie wyjdzie. dlaczego????? bo to man city.

Sorry Frank, ale chyba myslisz o manu a ja napisalem o city. No w sumie te oba kluby moim zdaniem nic nie zrobia

Może powinien przeflancować się na pomocnika bo powtarza te same błędy ,zresztą już 2:0.

Asfalty równo trzepią dupę białasom.

Edytowane przez tadeo

slabo czelsi, slabo milan, barsza..., arszenal jakos sie udalo, dobrze ze rosyjscy futbolisci wygraly z porto.

Asfalty równo trzepią dupę białasom.

dlaczego nazywasz ich asfaltami???

Dla tych co ogladaja mecz Borussia Dortmund - Olimpyce Maryslia. Jak skomentujecie blad obroncy Borussi?????

Oglądałem pierwszą ,drugą fragmentami.Borussia beznadziejnie grała.Zawodnicy Olympique nie do zatrzymania,różnica kilku poziomów.Borussia nie miała dnia lub nie trafili z przygotowaniem do sezonu.

Kelnerzy i kopacze...masakra.Kto przyjedzie to baty.Gdzie ta nasza piłka jest?W jakim miejscu pokazują rankingi a ja myśle sobie,że jeszcze niżej.Pisałem już kiedyś,że Skorża i Majewski z Janasem to nadają się do płyt ceramicznych w Amice,na produkcji a nie na boiskach.

Komentatorzy się podniecają bo jest czym. Stan piłki w kraju mamy FATALNY, stąd trzeba się cieszyć takim zwycięstwem. Tymbardziej że wcale nie żaden przypadek tylko w 2 połowie Legia grała fantastycznie. Porównajcie do Wisły - tam wstyd, tutaj duma. Poza tym na jedno zwrócę uwagę - w Legii większość zawodników to nasze młodziki, nie ma spędu brazylijskich "gwiazd" tylko szansę dostają nasze młodziki i to mi się najbardziej podoba.

Dzisiejszy mecz oglądałem bardziej z ciekawości i naiwną nadzieją że nasi pokarzą charakter po głupich wpadkach pod koniec meczu z krzyżakami. Niestety aż żal było patrzeć na naszych jak się męczą. Dwa gole naszych kondotierów nie pocieszają.

Tu trzeba grać , grać z głową , i być po prostu dobrym technicznie jak i kondycyjnie.

Mi brakuje tu Smolarka , wtedy atak miałby sens.

Obrona dziadowska.

Niestety jaki poziom inteligencji zawodników takie zachowanie na boisku.

Mamy drogie stadiony dla następnego pokolenia o ile młodym 16...18 latkom pozwolą grać.

Poziom korupcji w PZPN wychodzi na boisku.

Na murawę narodową nie wychodzą najlepsi tylko farciarze.

Obrona do bani, zgadzam się. Zastanawiam się co tam robi Perquis ? U siebie w klubie klapa za klapą, w reprezentacji nic nie pokazuje, a na siłę jest pchany do składu. Jeszcze może niech wrzucą nam Meliksona oraz innych wspaniałych zawodników których we własnych reprezentacjach nikt nie chce i będziemy mieli wspaniały skład i wyniki jak Wisła Kraków.

• 2 tygodnie później...

Damien Perquis przekazał prawnikom pełnomocnictwo, aby wytoczyli proces o zniesławienie Janowi Tomaszewskiemu. Co na to sam zainteresowany? - Wypowiadałem się o piłkarzu, a nie o człowieku - podkreśla w rozmowie z Futbolnews.pl. Przyznaje, że użył ostrych słów celowo.

- Powiedziałem o nim "odpad, futbolowy śmieć". Podtrzymuje je. Użyłem tych słów z premedytacją, żeby naświetlić pewien problem. Mam takie prawo jako członek Klubu Wybitnego Reprezentanta Polski. Nie zgadzam się na takie postępowanie, brzydzę się tym, co robi Perquis czy Eugen Polanski - podkreśla Tomaszewski.

Poseł-elekt nie obawia się procesu. - Wszędzie zaznaczałem, że nie mówię o nim jako o człowieku, ale o piłkarzu. Jego prawo jest wytoczyć mi proces, Polska to demokratyczny kraj. Dziwię się tylko, dlaczego zrobił to tak późno - uważa. Tomaszewski jeszcze raz przypomina, że jest zdania, że Perquis wybrał występy dla Polski ze względów czysto koniunkturalnych. Uważa, że zdecydował się na taki krok tylko dlatego, że nie miał szans na grę dla Francji.

Krok Perquisa skomentował m.in. Roman Kołtoń. Napisał: "To ważny moment w debacie publicznej, w której wielu atakuje poniżej pasa. Zawsze byłem za wolnością mediów, wolnością opinii. Zarazem jestem przeciwny rozpowszechnieniu kłamstwa, przeciwny chamskim atakom, których jednym celem jest wypromowanie własnej osoby". Co na to Tomaszewski? - Kto to jest Kołtoń? Partnerem do rozmowy może być Zbigniew Boniek czy Michał Listkiewicz, a nie jakiś Kołtoń - dodaje były reprezentant Polski.

To przykre,że legenda naszego futbolu tak się szmaci,to już kompletne dno.

Teraz może używać sobie do woli,wszak ma immunitet!

Trochę zagrywa nie fair, ale Smuda także zagrywa nie fair, przed wyborem mówił coś innego, teraz także mówi, a co najgorsze robi coś innego. Ja nie mam nic przeciwko powiedzmy 2-3 obcokrajowcom z polskim obywatelstwem w kadrze, ale jak się na siłę już szuka lisów farbowanych czy niefarbowanych to przyznam otwarcie że jakoś nie mam ochoty oglądać Reprezentacji Polski, nawet jeśli gra powyżej swojej przeciętnej.

Już lepiej zamiast jeździć i szukać, mogą przecież budować szkółki dla tych najmłodszych oraz wspierać by kluby, by częściej korzystali z Polskiego dorobku. Generalnie to głębszy problem i bez "spycharki i koparki" się nie obejdzie.

Ps. Nie dziwię się że mądrzy zawodnicy wybierają szkółki za granicą, ot wystarczy tu dać przykład Szczęsnego.

Edytowane przez DawidM

'Muzyka używana jest do kształtowania ludzkiego umysłu; może być mocna jak narkotyk, lecz o wiele niebezpieczniejsza, gdyż nikt nie traktuje poważnie manipulowania poprzez muzykę."

Dwa nieoczekiwane zwycięstwa w LE.Nie widziałem Wisły. Legia zgrała bardzo dobry mecz.W przeciwieństwie do Lecha obie drużyny dobrze sobie radzą w lidze.Więc jednak można.

"Media w całej Europie rozpisują się o Bartoszu Salamonie, polskim obrońcy Brescii, który znalazł się na celowniku największych piłkarskich potęg. Prezes klubu Luigi Corioni w rozmowie z "Super Expressem" potwierdził, że transfer piłkarza, nawet za 10 milionów euro, to nie plotki.

- To absolutnie unikalny zawodnik. Ma 195 centymetrów wzrostu, ale ani nie jest niezdarny ani powolny. Wręcz przeciwnie, jest szybki, dobrze wyszkolony technicznie, świetnie zabezpiecza defensywę, ale ma też inklinacje do gry ofensywnej. Ma mocny, soczysty strzał. Dla mnie to gracz kompletny - wychwala swojego zawodnika prezes Brescii.

Luigi Corioni uważa, że stylem gry młody Polak przypomina Yaya Toure. - Talent Salamona wyceniam na 7-1- milionów euro. Teraz pewnie nikt by tyle nie dał, ale poczekajmy do lata. Ten sezon powinien być przełomowy dla Bartka, po sezonie wielki transfer jest niemal pewny.

Taki obrót spraw oznaczałby, że Salomon może pobić rekord wysokości transferu polskiego piłkarza, który obecnie należy do Jerzego Dudka (Liverpool zapłacił za polskiego bramkarza Feyenoordowi 7 milionów euro). - Nie chcę wywierać zbyt wielkiej presji na Salomonie, ale nie zdziwiłbym się, gdyby w dalszej przyszłości ktoś pomnożył tę cenę przez trzy - twierdzi prezes Brescii.

- Osobiście rozmawiałem z Guardiolą na temat Salamona. z trenerem Barcy mam bardzo dobre relacje, bo przecież grał u mnie w klubie. Pep przyznał mi, że słyszał o Salamonie i zapewnił, że śledzi jego postępy. Bartek nie jest jeszcze gotowy na Barcę, jednak już teraz mógłby zagrać w dobrym klubie Serie A. Skoro nie gra w reprezentacji Polski, a powinien, to znaczy, że nie zdajecie sobie sprawy, jaki talent macie - zakończył Luigi Corioni."

Zastanawiające,czyżby nasi selekcjonerzy nie wiedzieli o istnieniu tak utalentowanego futbolisty?

przecież obrona jest naszą bolączką.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Biuletyn

Chcesz być na bieżąco ze wszystkimi naszymi najnowszymi wiadomościami i informacjami?
    Zapisz się
  • KONTO PREMIUM

• Ostatnio dodane opinie o sprzęcie

Ostatnio dodane opinie o albumach

• Najnowsze wpisy na blogu

• Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.