Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Ja uważam również że bramka powinna być uznana. Lehman zepsuł cały mecz, zachował się bezmyślnie i jego można winić za klęskę arsenalu, ale również uważam że Henry spaprał mecz. Miał 2 sytuacje 100 % na strzelenie bramki gdzie bramka na 2:0 już by całkowicie ustawiła mecz, a tak w akcji gdzie jechał sam na sam - po prostu podał bramkarzowi.

Co do sędziego - rzeczywiście dawał ciała ale bardziej chyba krzywdził barcę - nieuznana bramka, potem bramka dla arsenalu z faulu którego nie było.

Arsenal był w tym meczu o wiele lepszy taktycznie - tu Wenger wykazał się doświadzeniem, natomiast Rijkaard pokazał nie po raz pierwszy że jest kiepskim trenerem i w większości meczów jedzie wyłącznie na farcie.

nie śledzę wątku, ale pomyślałem, że to was może zainteresować

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść.
Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą )

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść.
Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą )

Mialem na mysli nie tylko Polske ale mistrzostwa generalnie.

Nasi nie przejda dalej, niestety. Taka mam wizje. Brakuje im motywacji. Wyjscie z grupy to zdaje sie niewielkie pieniadze w porownaniu z tym co juz dostali.

pzdrw

soso

Zobaczymy po pierwszym meczu, jak go poloza to moga sie juz pakowac...Jak wygramy, daje wtedy 85% ze wyjda z grupy...

Jesli chodzi o Gorskiego, to podobno chcial jechac na te mistrzostwa, zapewne glownie na mecze Polski

Mag

Witam

soso,

"Nasi nie przejda dalej, niestety. Taka mam wizje. Brakuje im motywacji."

Jeśli reprezentantowi kraju brakuje motywacji do walki i gry na Mistrzostwach Świata to taki człowiek w ogóle nie powinien nazywać się sportowcem. Sama gra w reperezentacji, to moim zdaniem zaszczyt, a reprezentownie kraju na tak wielkiej imprezie na którą zwrócone są oczy całego świata po prostu zobowiązuje do tego by dać z siebie wszystko, a nawet więcej.

Swoją drogą oglądając mecze Ligi Mistrzów, czy właśnie turniejowe spotkania najlepszych drużyn jestem pod wielkim wrażeniem poświęcenia i woli walki. Największe gwiazdy walczą często do upadłego, nie ma straconych piłek, nie ma cofania nogi itp. Chociaż może właśnie takie zachowanie czyni tych piłkarzy najlepszymi na świecie?

Mam na kasecie VHS film "Maradona - piłkarski geniusz czy oszust", padło tam stwierdzenie, że "nigdy nie bał się wziąć odpowiedzialności na swoje barki". I faktycznie tak było, a przecież bardzo często urządzano polowanie na jego nogi, choćby na Espana 82'. Czego by o nim nie powiedzieć, w grę reprezentacji po prostu wkładał serce, szkoda, że zakończył reprezentacyjną karierę w tak niesportowy sposób.

Czy nasi wyjdą z grupy? Pojęcia nie mam, oby tak się stało ale nawet jeśli im się to nie uda, to niech odpadną dlatego, że przeciwnik był piłkarsko lepszy, a nie dlatego, że komuś brakło motywacji, ktoś miał niewyprasowane spodenki albo zmęczył się sezonem zagrawszy 25 spotkań z czego 15 w pełnym wymiarze.

Pozdrawiam

Hermes, nie wiem jakie emocje towarzyszyly Twojemu wpisowi, mniem, ze male i to dobrze.

Co do motywacji - mam na wzgledzie smutne doswiadczenie kadry Angela na poprzednich MS gdzie nasz kadra przypomianal turystow, ktorym kazano grac i to przez 90 minut. Inne druzyny gryzly trawe i choc moze takze odpadly to przynajmniej pokazaly zab. Nasi zas jaja na bekonie + coca cola - tak to wygladalo.

Potem zas rozmowy sprowadzaly sie do tego, ile sponsorzy dali a ile nie i czy warto bylo zawierac umowe z puma, adidasem czy nike zamiast z reebokiem czy kappa. Zenada! Do tego jakies niesnaski i fochy jak panienki z pensji. Gral ten a nie ten. Niesmak pozostal i tyle.

Chcialbym sie mylic ale mam naprawde przeczucie, ze chlopcy oddza sie bez walki. No moze troche pobiegaja i porozkladaja rece ale nie wiecej.

pzdrw

soso

soso

I to moze wlasnie jest odpowiedz na pytanie dlaczego Janas wybral taka ekipe a nie inna...oczywiscie powtarzaja sie gracze z poprzednich mistrzostw ale moze dzieki nowym osobom bedzie wygladalo to inaczej. Pewne jest, ze jesli przegramy wiekszosc badz wszystkie mecze to beda zwalac na trenera (kto wie czy nie okaze sie ze dnia, w ktorym oglosil sklad reprezentacji, nie podpisal na siebie wyroku) ale moze wlasnie dzieki temu, ze chlopaki maja sklad taki a nie inny, ze nie ma tych gwiazd naszej pilki to beda chcieli pokazac, ze jada na mistrzostwa grac w pilke a nie tylko ja kopac

Mag

Witam

Emocje coraz większe bo i z każdym dniem bliżej mistrzostw. Z pewnością jednak emocje, jakie by nie były nie były skierowane stricte do Twojego posta. Po prostu też pamiętam sytuację sprzed 4 lat i na samą myśl ciśnienie mi się podnosi.

Tak jak napisałeś, jeśli przegrać to po walce. Kibice ślepi nie są i potrafią docenić włożony wysiłek. Wyłączając Brazylijczyków, bo jak mówią sami piłkarze nie dotarcie do finału to po prostu klęska narodowa i możliwość linczu na lotnisku.

No i po prostu nie mieści mi się w głowie brak motywacji spowodowany zbyt niskimi premiami (co nie znaczy, że soso nie możesz mieć racji). Zawsze myślałem, że piłkarzem zostaje się z powołania i z pasji do tej dyscypliny sportu. Dla mnie to profesja z pogranicza sztuki. Owszem, pieniądze i stabilność materialna są niezmiernie ważne, zwłaszcza w sporcie, bo przecież tutaj na emeryturę odchodzi się stosunkowo szybko. Można też mieć dość piłki po wyczerpującym sezonie, wyjazdach, ciągłej presji ale przecież Mistrzostwa Świata nie są rozgrywane zbyt często. Raz na 4 lata to chyba wystarczający okres czasu by od nich odpocząć. Poza tym, że dla niektórych może to być ten jeden jedyny raz w karierze.

Pozdrawiam

Dlatego wlasnie mimo wszystko cenie go za jego wybor, pokazal, ze jest facet z charakterem...Czy byl to wybor sluszny czy nie przekonamy sie o tym po fazie grupowej, ale nie ugial sie pod presja dziennikarzy, kibicow i ogolu...Oby mogl sie z tego cieszyc, tego mu zycze

Mag

Dla mnie zmeczenie to za przeproszeniem gowno nie wymowka...co to ma byc???balet do jasnej cholery;)))) tak jak napisal mciej, maja zapier...do 90 min, wtedy nawet jak przegraja to kazdy kibic im zaspiewa..."Nic sie nie stalo...Polacy nic sie nie stalo"...a tak co najwyzej moga im spiewac "po co Wy gracie jak Wy ambicji nie macie";)...ot tak kilka stadionowych przyspiewek;))

Mag

Mi takze nie podoba sie 'plan minimum' - wyjscie z grupy. O co tu chodzi?!

Polska jest w zasadzie porownywalna w rankingu z wieloma druzynami, ktore celuja w mistrzostwo swiata - Niemcy, Anglia. Nikt mi nie powie, ze druzyna na 26 miejscu w rankingu nie ma szans z 10-ta. Ale nasi maja swoj plan minimum 'wyjscie z grupy'. Co gorsze, media jakby nas do tego przekonywuja. Czy to nie jest smutne?! Anglicy czy Niemcy robia taka atmosfere wokol siebie jakby byli wielkimi faworytami a my z podkulonym ogonem. Jak przyjdzie nam graz w cwiercifinale z Anglikami to mysle, ze atmosfera bedzie typu 'zachowac twarz'. To jest pomylka. Jedzie sie by wygrywac mecze i celowac w final a nie 'plan minimum'. 'Plan minimum' jest w moich oczach asportowy.

Nie czuje w Polskiej reprezentacji ducha zwyciestwa. A to takie wazne. Pamietacie Liverpool w ubieglorocznym finale? 0:3 do przerwy. Wygryzli ten tytul.

pzdrw

soso

W przypadku +30 letniego, zmęczonego kontuzjami piłkarza niskie premie mają znaczenie. Taki Kłos...on juz nie ma wiele do wygrania na MŚ, zwłaszcza z taką drużyną. Nawet jak coś ugra i przejdzie do lepszego klubu, to na ile, na rok? A wystarczy jedna kontuzja i się skończy kariera , a z nią kaska. A młodzi bedą szarpać do upadłego.

"Nie czuje w Polskiej reprezentacji ducha zwyciestwa."

Otóż to. Brakuje jeszcze kilka innych ważnych rzeczy. Nie rozumię, jak udało im się awansować.

Fragment meczu z przed lat, chyba z Argentyny czy z Meksyku: Kukla w meczu z Brazylią z ogłupiałym wyrazem twarzy rusza to w kierunku jednego to drugiego słupka, podczas gdy Brazylijczycy kilka razy trafiają w słupki i w poprzeczkę, zanim w końcu trafią do siatki. Totalna bezradność i bierne asystowanie lepszym. Pewnie to samo czeka nas niezadługo, ale w wersji mniej widowiskowej. Grupę mamy słabą i raczej marne szansę na tak dobrych przeciwników.

Less is more

Everything Should Be Made as Simple as Possible, But Not Simpler ...

Gość discomaniac71

(Konto usunięte)

Tak sobie po cichu kalkuluje sklad i co mi wychodzi...? Ocencie...

Boruc - Bak Zewlakow Baszczynski Jop - Krzynowek Szymkowiak Kosowski - Zurawski Smolarek

Jakos Rasiak nie moze mi przejsc przez jezyk.... Swietny kawal o Rasialdo jest w temacie brak humoru... Usmialem sie do lez. Pozdrawiam. Rafal

'Grupe mamy slaba' - bo ja wiem? Sadzac z rankingow Niemcy o oczko wyzej (19 pozycja) + 3 druzyny 'rownorzedne' - Kostaryka 26, Polska 29 i Ekwador 39.

Ale fajnie bedzie. Mam tylko nadzieje, ze jacys lokalni Eusebio z Ekwadoru czy Kostaryki nie beda osmieszali naszych zaglujac przed im nosem pileczka. Nie przezyje!

A propos nastrojow - jakis gracz Kostaryki mowi 'Zaszokujemy swiat!'. No i wlasnie tego mi brakuje. Nie slyszalem z ust zadnego naszego niczego ponad 'postaramy sie nie zawiesc' czy bunczucznego 'jedziemy by wyjsc z grupy'.

pzdrw

soso

Ps

Marzy mi sie taka sekwencja:

Janas:

'Nakopiemy Niemcom, ze im sie przypomni Grunwald ze Stalingradem!'

‘Benedykt im nie pomoze’

‘Moi chlopcy wykoncza Balacka’

‘Klinsmann nie spi po nocach i ja go rozumiem’

‘Kahn jest tak cienki, ze trojka jest niewyjeta’

‘Pierwsze miejsce w grupie da nam komfort z Anglikami w cwiercfinale.

‘Ronaldinio nie pogra sobie – znamy jego slabe strony’

‘Francja to niebieskie koguciki – nadaja sie do polskiej potrawki z warzywami’

‘Wierzylem w ten final od poczatku’

‘Ten puchar chcialbym dedykowac Kazimierzowi Gorskiemu’ - ze lzami w oczach

Tsjaaaa..

Fajnie pomarzyc

pzdrw

soso

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Biuletyn

Chcesz być na bieżąco ze wszystkimi naszymi najnowszymi wiadomościami i informacjami?
    Zapisz się
  • KONTO PREMIUM

• Ostatnio dodane opinie o sprzęcie

Ostatnio dodane opinie o albumach

• Najnowsze wpisy na blogu

• Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.