Skocz do zawartości
IGNORED

Jaki telefon komórkowy? NOWOŚCI - TOP 10

Therion

Rekomendowane odpowiedzi

jak w C905 jest taki sam slider jak w W995 albo N95, to mi takie nie leżą. A jak jest taki jak samsungu to ok, mam L810V, jak mi się nudziło to potrafiłem całe wykłady go zsuwać i rozsuwać, inni woleli strzelać długopisami.. śmiga jak złoto! w metalu, upadki mu niegroźne. Wzór! Ale funkcji prawie zero.

Nigdy też nie kupię telefonu bez ksenona, a ten C901 go ma...dziwne. Narazie to świeżak, kilkanaście sztuk na allegro, ale lepiej chyba dopłacić do czegoś innego, zawsze warto. Obudowa nie trzeszczy?

jak w C905 jest taki sam slider jak w W995 albo N95, to mi takie nie leżą. A jak jest taki jak samsungu to ok, mam L810V, jak mi się nudziło to potrafiłem całe wykłady go zsuwać i rozsuwać, inni woleli strzelać długopisami.. śmiga jak złoto! w metalu, upadki mu niegroźne. Wzór! Ale funkcji prawie zero.

Nigdy też nie kupię telefonu bez ksenona, a ten C901 go ma...dziwne. Narazie to świeżak, kilkanaście sztuk na allegro, ale lepiej chyba dopłacić do czegoś innego, zawsze warto. Obudowa nie trzeszczy?

C905 ma na 99% taki sam slider jak W995. Co do C901 to nie jest swiezak. Jest go tak malo na allegro, bo Era go juz nie sprzedaje za zlotowke. Bylo ich ponad 100szt kilka miesiecy temu. Obudowa jest dobrej jakosci, nic nie trzeszczy, a aluminiowa klapka na aparat sprawuje sie swietnie. Kupiłem go głownie ze wzgledu na grubość. Jest naprawde cienki i ma wszystko czego potrzebuje. Zdalo by sie jeszcze Wi-Fi, ale to za niski model. No i przedewszystkim bateria. Przy normalnym uzytkowaniu trzyma nawet 5-6 dni. 4 to minimum, gdzie w C905 trzymala mi srednio 2 dni.

A tu przykładowe zdjęcia robione na szybko:

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść.
Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą )

Ukryta Zawartość

Nieco zmniejszone.

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

?👈

gdyby to był wzmacniacz, albo kolumny pomyślałbym, że robisz reklame pod rychłą sprzedaż :P

wydaje się całkiem całkiem, dla mnie napewno lepszy od c902, bo jest ksenon i nie ma tej porażki stylizacyjnej jaka była w c902: wyświetlacz za wąski w stosunku do szerokości fona, ohyda!

przed zakupem polecam strone:

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą ) zawsze sprawdzam ich testy, szacun za ich robote.

Ukryta Zawartość

C902 to maly niewypal. Ma dookola ekranu fajne dotykowe skroty, ktore przydaja sie podczas robienia zdjec, ale za to zmiejszaja ekran do 2" gdzie np. w C901 czy C510 mamy 2.2". Niby mala roznica, ale jest bardzo widoczna.

Przerobiłem troche Sony Ericssonow, ale wyleczylem sie z tego całe szczęście.

Tu na przyklad foto z K850i, kolejnej porażki Sony Ericssona, ale czasem tez udalo sie zrobic dobre zdjęcie:

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

C905:

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

?👈

Ja mialem akurat egzemplarz, ktory resetowal sie tylko raz na tydzien. Ale wiekszosc robila to codzinnie, potem zazwyczaj trzeba bylo wgrywac nowego softa, bo nie chcial sie włączać. O 3 dotykowych przyciskach, ktore sie psuja tez nie wspomne, trzeba wtedy wymienic plytke klawiatury. Zapychajacy sie czujnik oswietlenia przy obiektywie tez mnie denerwowal, zdjecia z lampa byly wtedy przepalone. Czujnik trzeba bylo czyscic co jakis czas igla i jakas szczotka. No i oczywiscie trzeba bylo przed kazdym zdjeciem czyscic obiektyw. Ta automatyczna klapka tez lubi sie zawiesic, trzeba wtedy walic w telefon z gory to sie odblokuje.

Telefon byl niezle wyposazony, bodajrze pierwszy SE z zyroskopem, rowniez pierwszy SE z xenonem i LEDami jednocześnie, mial slot na 2 rodzaje kart (microSD i M2)i fajne ikony w menu, ale byl schrzaniony i tyle.

K800i to byl przelom i jeden z najlepszych telefonow SE. Wtedy szokowal swoimi 3.2mpx i Xenonem. Zaden z producentow nie mial takiego czegos w ofecie. Nokia wprowadzila Xenon bodajrze dopiero w N82, za to szczycili sie CarlemZeissem, ktory i tak przegrywal ze zwyklym plastikiem SE.

?👈

k850 to był taki mały kamień milowy, jak k800 i c905, SE zawsze dawał rade, ale potem juz bywało róznie.

A makro to każdy SE z AF zrobi dobrze.

Raczej K800 lub K810, potem bylo juz gorzej. Teraz sie dopiero poprawilo.

?👈

btw dla ludzi szukających klasycznego tel do rozmów z dobra jakością dźwięku i mocną baterią mogę polecić Samsunga S3310.

Jego następca Samsung C3530 jest podobno lepszy (niestety nie miałem w ręku)

Ja osobiście, przy najbliższej okazji będę celował chyba w Nokię N8. Właściwie to wszystkomający kombajn: Wi-Fi, GPS, lampa xenon, filmy HD, wyjście HDMI i parę innych gadżetów :))

Luxmany i winyle 

Jeśli chodzi o N9 czy E7 to po ostatnich przygodach ze sliderem w SE mam serdecznie dość. Dlatego albo zaryzykuję w jakiegoś dotykowego smartphona albo w Nokię e72, czyli "smartphona" z tradycyjna klawiaturą QWERTY

Luxmany i winyle 

N9 bedzie miec normalna klawiature... slider? tzn wysuwama klawiatura wg Ciebie? ja uzywalem kilku HTC z wysuwana klawiatura, nie mam zlych doswiadczen, wrecz przeciwnie... co do samych klawiatur dotykowych, sam kiedys bylem ich przeciwnikiem, ale od prawie roku uzywam czegos takiego

I da sie pracowac! :)

„Tak samo jak ludzie, Funky, bez żadnej różnicy” | VITUPERATIO STULTORUM LAUS EST

No właśnie mam na myśli tę wysuwaną klawiaturę w N9. Jakoś mam opory po przebojach z obecnym (a właściwie poprzednim bo musiałem wrócić do poczciwej Motoroli V3) telefonem ze stajni SE. Dlatego skupiam się wyłącznie na "dotykowcach" lub klasycznych ale z QWERTY w stylu BlackBerry lub N71/72.

Luxmany i winyle 

HTC Desire:

Ukryta Zawartość

Top - 10: Smartfony:

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

Polecam Samsung galaxy S - uzywam od paru miesiecy. Jest android, sofcik froyo 2.2(ponoc 3.0 w drodze) . Wszystko smiga jak nalezy. Moze słuzyc jako jako przenosna pamiec(8gb wbudowane i slot na microSD). Mozna wgrywac co sie chce(oczywiscie aplikacje android) i skad sie chce nie jak w Iphone. Wg bardzo dobra alternatywa Iphona 4 za sporo mniejsze pieniażki. Bateria trzyma 2 dni takze nie jest źle:)

pozdr

[center]Studio 16hz * Karan Acoustics * Audio Research * Lumin * Transparent Reference XL & Ultra[/center]

Witam używam c901 jak na tak mały telefon to wszystko ma da się nawet po internecie śmigać, era za 9 zł daje całomiesięczny dostęp do neta. Mam pytanko jak w tych większych telefonach z obsługą plików tekstowych? Word, pdf ..?

Szukam telefonu na którym będę mógł pisać jak i czytać np. ebooki- >3"wyświetlacz, klawiatura qwerty, dobra obsługa neta, dobry aparat.

Wasze sugestie?

tłusty czwartek

Telefon, ktory moze zastapic komputer w 90% zastosowan. Polecam obejrzec video w linku:

Ukryta Zawartość

motorola-Atrix-4G.jpg

Ukryta Zawartość

Telefon, ktory moze zastapic komputer w 90% zastosowan. Polecam obejrzec video w linku:

Ukryta Zawartość

motorola-Atrix-4G.jpg

No i powoli Nasze telefony zamieniaja sie w przenosne komputery z funkcja dzwonienia :)

Pewnie za 5 lat to juz terazniejsze laptopy w kieszeniach bedziemy nosili hehe ;)

I jak tu cos kupic kiedy co miesiac wychodzi jakis nowy tel. zwariowac mozna :-/

Ukryta Zawartość

żeby tak jeszcze baterie nadążały za rozwojem.

Motorola na targach CES 2011 ujawniła model Atrix 4G, urządzenie zadebiutuje w Europie pod nazwą Atrix w sieci

Orange. Brytyjski oddział pomarańczy, Orange UK poinformował o planach wprowadzenia smartphone'a Motorola Atrix.

Jedyną różnicą w przypadku modelu Motorola Atrix na rynku europejskim jest brak obsługi standardu sieci telefonii komórkowej 4G. Przy okazji przedstawienia informacji na temat pojawienia się modelu w sieci Orange UK poznaliśmy pełną specyfikację telefonu Motorola Atrix:

* 4.0" wyświetlacz qHD (960 x 540 pikseli), ekran Gorilla Glass,

* układ Nvidia Tegra 2 z dwurdzeniowym procesorem o taktowaniu 1GHz,

* aparat

5Mpix z Auto Focus, cyfrowym zoom, lampą błyskową LED, możliwością nagrywania filmów HD,

* przedni aparat VGA do wideorozmów,

* 16GB pamięci wewnętrznej, obsługa kart microSD do 32GB,

* 1GB pamięci RAM,

* 3.5mm jack, micro USB 2.0,

* Wi-Fi 802.11 b/g/n,

* aGPS,

* Bluetooth 2.1 z EDR,

* akcelerometr, czujnik zbliżeniowy, światła,

* system

operacyjny Android 2.2 z interfejsem MOTOBLUR,

* bateria 1930 mAh,

* pasmo pracy: WCDMA 850/900/1900/2100, GSM 850/900/1900/1800

Najpotężniejszy smartphone według amerykańskiej firmy

zadebiutuje w Orange UK w drugim kwartale 2011 roku.

Motorola Atrix będzie sprzedawana z opcjonalnymi akcesoriami:

* Multimedialny Dock Motorola HD z trzema portami USB oraz wejściem HDMI,

* Motorola Laptop Dock z 11.6" ekranem, trzykomorową baterią zapewniającą 8 godzin pracy, pełną klawiaturą fizyczną, głośnikami stereo, wagą 1.1 kilograma.

tłusty czwartek

Kup nowego iPhona (po premierze), bedziesz mial przynajmniej rok spokoju.

Co ??? iPhona ??? NIGDY W ZYCIU !!! Mialem juz to badziewie to byl to iPhone3G szrot nie telefon nikomu nie polecam !!! Powtarzam jeszcze raz moje zdanie Telefon ma Nam ulatwiac zycie a iPhone tego nie robil raczej komplikowal zycie wiec to badziew nic wiecej zabawka dla duzych dzieci i dla ludzi ktorzy maja czas i checi zeby to "cudo" crakowac poprawiac producenta itd. przy tym tracac nerwy i czas na proste rzeczy ktore byle jaki telefon potrafi wykonac bez problemu juz od lat :)))

Teraz wyszedl nowy Samsung S8530 Wave II czekam na opinie i testy tego telefonu bo nie zastosowano w nim cenionego wyswietlacza AMOLED jaki posiada Wave I i Galaxy S tylko Super Clear LCD i to wlasnie zagadka bo AMOLEDy sa oszczedniejsze i lepsze z tego co narazie wiadomo zobaczymy jak wypadnie porownanie nowego Wave II z pierwszym Wave i z Galaxy S obecnie bardzo powaznie mysle o zakupie tego Wave II lub Galaxy S ale co wybiore to sie jeszcze okaze ;)

Jakieś takie rzęchy proponujecie... ;))0

HTC Desire:

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

...bo nie zastosowano w nim cenionego wyswietlacza AMOLED jaki posiada Wave I i Galaxy S tylko Super Clear LCD i to wlasnie zagadka bo AMOLEDy sa oszczedniejsze i lepsze z tego co narazie wiadomo ...

Od niedawna posiadam HTC Desire w sklepie sprzedawca podniecał się tym że ma on amoled'a, ja po lekturze opinii z netu mam mieszane odczucia na temat "lepszości" amoled nad slcd.

Ukryta Zawartość

Amoled - oszczędniejszy

SLCD - lepszy kontrast, większa rozdzielczość(w desire), lepsza widoczność w dzień

Prawda jest taka że pojęcia nie mam jaki tam siedzi wyświetlacz nie znalazłem na ten temat żadnej informacji w papierach ani na pudełku. Ponoć nawet htc nie jest w stanie powiedzieć po numerze seryjnym jaki wyświetlacz jest zamontowany:-)

Roboczo przyjąłem że siedzi tam SAMOLED bardzo oszczędny z bajecznym kontrastem i ogromną rozdzielczością :-)

Ukryta Zawartość

Podobno wyszły 2 wersje tych HTC Desire. Maja zastosowane różne wyświetlacze...

Nikt ci nie powie, jaki d. egzemplarz ma wyświetlacz.

Nie wiem jak to można sprawdzić.

Ponoć aktualnie Samsung nie daje HTC amoledów...

• Pokaż nowe odpowiedzi
  • Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
    • Biuletyn

Chcesz być na bieżąco ze wszystkimi naszymi najnowszymi wiadomościami i informacjami?
      Zapisz się
    • KONTO PREMIUM

• Ostatnio dodane opinie o sprzęcie

Ostatnio dodane opinie o albumach

• Najnowsze wpisy na blogu

• Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
    Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.