Skocz do zawartości
IGNORED

DIY na AudioShow

Redaktor

Rekomendowane odpowiedzi

no ... i szlag trafił psa, budę i nowy łańcuch :(

to chociaż trochę refleksyjnego luzu :)

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść.
Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą )

Ukryta Zawartość

czniać to . . . jak mawia prawdziwy noblista - jadem na ryby

Trochę tej wiernej drużyny nie rozumiem. Stary audiofil miał zdaje się brać udział w organizacji, a zamiast to robić, ogranicza się do ścigania "grupy kujawsko-pomorskiej". Nudzi się, czy to klimakter?

Raczej to moderacja mnie ściga od dwóch lat.

Józwa-tak szczerze czy prezentacja w zeszłym roku w/g Ciebie w pokoju diy była akceptowalna dżwiekowo czy raczej zwłaszcza organizacyjnie?))

Także nie mów mi o jakimś klimakterze..............bo z Ciebie złociutki jest śmiało powiem.... niezły dziwak))

Teraz z innej beczki odpowiem Cirowi tak-

-pokój diy w/g portalu audiostereo,site,administracji i kogo jeszcze tam chcecie.........oraz

-pokój diy przyjaciół starego audiofila i byś drogi Darku przecierał oczy ze zdumienia jesli chodzi o organizację,kulturę,przekaz,wiedzę,kontakt

z ludżmi-bo w moim zwyczaju jest zadawanie sie z prawdziwymi pasjonatami mającymi pojęcie o tym co robią.

Widząc co sie działo przez ostatnie dwa lata w pokoju diy......ludzie trzeżwo i rozsądnie myslący to ocenili stąd taka........frekwencja konstruktorów

A cóz ja wystarczy pare banów za prawdę i już ocena,ze trudny,kontrowersyjny........takze hola ,hola mości panowie.

WSZYSTKO SOCJOTECHNICZNE DZIAŁANIE.

-

Raczej to moderacja mnie ściga od dwóch lat.

Józwa-tak szczerze czy prezentacja w zeszłym roku w/g Ciebie w pokoju diy była akceptowalna dżwiekowo czy raczej zwłaszcza organizacyjnie?))

Także nie mów mi o jakimś klimakterze..............bo z Ciebie złociutki jest śmiało powiem.... niezły dziwak))

-pokój diy w/g portalu audiostereo,site,administracji i kogo jeszcze tam chcecie.........oraz

-pokój diy przyjaciół starego audiofila i byś drogi Darku przecierał oczy ze zdumienia jesli chodzi o organizację,kulturę,przekaz,wiedzę,kontakt

z ludżmi-bo w moim zwyczaju jest zadawanie sie z prawdziwymi pasjonatami mającymi pojęcie o tym co robią.

Widząc co sie działo przez ostatnie dwa lata w pokoju diy......ludzie trzeżwo i rozsądnie myslący to ocenili stąd taka........frekwencja konstruktorów

A cóz ja wystarczy pare banów za prawdę i już ocena,ze trudny,kontrowersyjny........takze hola ,hola mości panowie.

Rozumiem, że to rezygnacja z twojej strony.

-

Piotrek odpowiem Tobie tak jak mysle

za tamten rok powstał zarzut ze koledzy z kujaw zmanipulowali i ustawili pokój na swoja modłe i nikogo nie słuchali

palton w tym roku chce aby niejako za dobor odpowiadało kilka niezwiazanych osob aby zreszta na nich zwalic wine :)

powiedz uczciwie kiedy jesli razem cos wybieralismy co ma grac nie moglismy sie dogadac ???

czy pamietasz jakies nieporozumienia w doborze sprzetu ???

przecież razem zgodnie wyłaczalismy i wywalalismy sprzet gospodarza w kąt

skad tym razem taki brak zaufania ?

zaproś swoich ludzi

tak jak wielokrotnie pisalem konstruktorom o uznanym autorytecie , własnym kompletnym torze powinnismy umozliwic wejsc z pokazem w sobote lub niedziele bez eliminacji

jesli masz takich zapros i sie wszyscy dogadaja

nie wyobrazam sobie aby osoby o takiej kulturze osobistej jak mysioperz czy misiomor parly do konfrontacji i animozji w pokoju

kogo sie obawiasz ?

Szanuj zdrowie należycie, bo jak umrzesz, stracisz życie

Rozumiem, że to rezygnacja z twojej strony.

Dopiero co wstałem ze stołka gnaty rozprostować, a Ty już jesteś gotowy?

Cir

To jakoś słabo sie oceniasz i mnie i paltona.........wszyscy jesteśmy urokliwi przeca))

W tym ambarasie chodzi o to,ze Palton jest bezkrytyczny wobec samego siebie,bo gdyby był szczery napisałby tak-

-sorry wszystko ustaliłem sam w porozumieniu z administracją to był błąd wobec tego -co proponujecie.

Mysle,ze nie ja jetem tu problemem-choc jesli uważasz osobiście z innymi,ze do tego sie nie nadaje-wystarczy słowo i

mnie juz tu nie ma.

• Redaktorzy

Piotrze, kolega tylko się tak przekomarza. On do przekomarzania pierwszy, choć Stary. Nawet ciekaw jestem, jaki będzie to miało wpływ na końcowy efekt w pokoju, może jako rzucik na ścianie?

Więc z którym twoim słowem mamy się liczyć? Z pierwszym, drugim, trzecim, czwartym, piątym, szóstym, siódmym, ósmym, czy dziewiątym? Rachubę można zgubić przy tej twojej elastycznośśści.

• Redaktorzy

nie wyobrazam sobie aby osoby o takiej kulturze osobistej jak mysioperz czy misiomor parly do konfrontacji i animozji w pokoju

kogo sie obawiasz ?

Wybacz bezpośredniość, ale kolega, do którego się zwracasz, nie obawia się oczywiście niczego, tylko gada sobie, dla samego upajania się swym głosem. Przykro to stwierdzać, ale takiego bicia piany i jęczenia jak w tym wątku, nie widziałem na Audiostereo dawno. Jak panienki w wieku pokwitania. Palton popełnił błąd: powinien zacząć organizować wszystko nie na miesiąc naprzód, a 7 dni przed imprezą. Wtedy nie byłoby czasu na takie demonstracje swego oryginalnego jestestwa.

jozwa

mysle że nieraz powinny paść pewne bezpośrednie pytania -jak pomiędzy dorosłymi ludzmi ktorzy znaja sie z realnego świata a nie tylko internetowej ułudy

dlatego padło pytanie - moze stanie się jasność :)

• Redaktorzy

Przy okazji, przypominam o propozycji demonstracji ustawiania wkładek. Bo rada, zajęta pączkowaniem opcji warszawskiej i kujawskiej, wypowiedziała się na ten temat oszczędnie, wiec nie wiem w końcu, na czym stoimy.

• Użytkownicy+

Przy okazji, przypominam o propozycji demonstracji ustawiania wkładek. Bo rada, zajęta pączkowaniem opcji warszawskiej i kujawskiej, wypowiedziała się na ten temat oszczędnie, wiec nie wiem w końcu, na czym stoimy.

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

• Redaktorzy

Super. Mniemam, że Stary Audiofil nie ma zastrzeżeń, skoro nie protestował. Jeszcze ZBoWiD może oprotestować, ale wszystkich nie zadowolisz. Swoją drogą, niech ktoś wreszcie zrobi wkładkę gramofonową DIY, będzie spokój.

Cir

To jakoś słabo sie oceniasz i mnie i paltona.........wszyscy jesteśmy urokliwi przeca))

W tym ambarasie chodzi o to,ze Palton jest bezkrytyczny wobec samego siebie,bo gdyby był szczery napisałby tak-

-sorry wszystko ustaliłem sam w porozumieniu z administracją to był błąd wobec tego -co proponujecie.

Mysle,ze nie ja jetem tu problemem-choc jesli uważasz osobiście z innymi,ze do tego sie nie nadaje-wystarczy słowo i

mnie juz tu nie ma.

Piotrek ile jeszcze kazesz sie prosic o nawiazanie współpracy

paltona chyba we dwójke damy rade sprowadzac na ziemie

gdybym nie chcial negocjowac to bysmy przeciez nie rozmawiali

Super. Mniemam, że Stary Audiofil nie ma zastrzeżeń, skoro nie protestował. Jeszcze ZBoWiD może oprotestować, ale wszystkich nie zadowolisz. Swoją drogą, niech ktoś wreszcie zrobi wkładkę gramofonową DIY, będzie spokój.

wkladka DIY cała nadzieja w andrzeju analogowym mial praktyke w fonice jak gdzies pisał :)

ja owszem mam mieszkanie na wroblewskiego gdzie była fonica i nawet jako student robiłem na czarno u dyrektora fonici ale sie nie podejme

Zaraz przyjdzie tu Józwa pokarze leitymację ZBOWiD-u i będzie demonstrował diy ułożenie i ustawienie swojej wkładki.........

Panowie będzie fajnie bo wszyscy ogólnie jestescie tacy fajowi.........no i jeszcze jak będą krówki to już nastąpi pełnia szczęścia tzw. nirvana))

Chociaz na mój gust mała ilość zgłoszonych konstruktorów w tym wielu niepewnych komfortu nie daje co do wyboru konfiguracji.

i dopóki najważniejszym ciałem tej imprezy będzie jak dotychczas, zgodnie z solennymi zapewnieniami zresztą, skromne, pokorne, kompetentne lecz niezbędne jury, moje koniki pozostają w stajni

nikt po latach prób i doświadczeń nie widzi powodu do weryfikacji swoich dokonań w warunkach wątpliwych pod każdym względem

a przecież początki diyroom, choć chaotyczne, były obiecujące i radosne

Mnie się opcja wkładki bardzo podoba i jestem za:)

Co do mojego uczestnictwa gdziekolwiek to ja się pchać nie am nigdzie zamiaru, poza tym się nie znam, a stopy od męskich mam mniejsze, żeby mieć bliżej do zlewu.... róbcie co chcecie, ale ustalcie cokolwiek!!

Jeśli chodzi o mnie to idąc za słowami prezesa Lato " nie jestem przyspawana do stołka", więc jeśli jest ktoś chętny to niech się JASNO określi, proszę bardzo ja mogę oddać miejscówkę i tematu nie ma.

Przestańcie się przepychać jak gówniarze, albo robimy pokój DIY albo nie. Jakoś to wszystko trzeba zorganizować, więc może ci, którzy tak jęczą, że Palton i "Grupa Trzymająca Władzę" (czymkolwiek i kimkolwiek jest) wszystko sami ustalili poza forumowiczami, napiszą wreszcie jak to widza i czego chcą, ja sie chetnie dowiem.

W sprawie regionalizacji to jesli popatrzec na pochodzenie osób z obecnego składu rady, ja nie nazwałabym jej kujawską...a jeśli jest inaczej to jak babcie kocham właśnie zostałam oświecona, że mieszkam na kujawach...

Zaraz przyjdzie tu Józwa pokarze leitymację ZBOWiD-u i będzie demonstrował diy ułożenie i ustawienie swojej wkładki.........

Panowie będzie fajnie bo wszyscy ogólnie jestescie tacy fajowi.........no i jeszcze jak będą krówki to już nastąpi pełnia szczęścia tzw. nirvana))

Chociaz na mój gust mała ilość zgłoszonych konstruktorów w tym wielu niepewnych komfortu nie daje co do wyboru konfiguracji.

Ogólnie dosyć już napsułeś nam krwi pod przykrywką starca dobrej woli. Wszystkie teorie i kujawskim spisku są twojego autorstwa i podburzasz swoich kolesi do sabotowania wątku. Co innego mówisz prywatnie, a co innego na forum publicznym. Prywatnie głaskasz Paltona i mówisz mu, że jest twoim kolegą, że jesteś fajny koleś, a we wątku jedziesz po nim jak po drodze utwardzonej. Prywatnie głaskasz Jozwę, a we wątku go przeganiasz. Powiem tak: źle czynisz i nie widzę Ciebie tutaj.

Ogólnie dosyć już napsułeś nam krwi pod przykrywką starca dobrej woli. Wszystkie teorie i kujawskim spisku są twojego autorstwa i podburzasz swoich kolesi do sabotowania wątku. Co innego mówisz prywatnie, a co innego na forum publicznym. Prywatnie głaskasz Paltona i mówisz mu, że jest twoim kolegą, że jesteś fajny koleś, a we wątku jedziesz po nim jak po drodze utwardzonej. Prywatnie głaskasz Jozwę, a we wątku go przeganiasz. Powiem tak: źle czynisz i nie widzę Ciebie tutaj.

Zrobił ze mnie starca?......i jeszcze w jakimś kotle pod przykrywką.....dobre,dobre))......potem kolesia .........i na koniec ma kłopoty ze wzrokiem.

Poza tym taki wpis mnie obraza........właśnie czy moderacja jeszcze tu pracuje?

A Palton mi mówił telefonicznie,że Twoje kolumny nie nadaja sie do prezentacji,a pomocy misiomora nie chcesz-taki z Ciebie geniusz!!

Twoje pomysły w zeszłym roku były żenująco kiepskie............pragniesz w tym roku powtórki-bo na razie zmierza to jednostronnie w tym kierunku

Czy na AS wybierasz się z osobami towarzyszacymi,bo wszyscy zbanowani Cię bardzo mocno polubili.

Powtórze raz jeszcze

Miałem swoich faworytow na prezentację i to takich aby nie było wstydu-zdolnych,skromnych z ogromną wiedzą-od nich

można by sie wiele nauczyć......przede wszystkim dystansu i pokory do audio....z klockami naprawde grajacymi ok.

Ale inni chcą to robić po swojemu więc niech robią-bo jestem osamotniony w swoim działaniu i gdybym tylko coś

chciał ustalić jest juz za póżno.........bo Palton już wszystko ustalił i zostało juz zaakceptowane i napisane w watku.

Zrobił ze mnie starca?......i jeszcze w jakimś kotle pod przykrywką.....dobre,dobre))......potem kolesia .........i na koniec ma kłopoty ze wzrokiem.

Poza tym taki wpis mnie obraza........właśnie czy moderacja jeszcze tu pracuje?

A Palton mi mówił telefonicznie,że Twoje kolumny nie nadaja sie do prezentacji,a pomocy misiomora nie chcesz-taki z Ciebie geniusz!!

Twoje pomysły w zeszłym roku były żenująco kiepskie............pragniesz w tym roku powtórki-bo na razie zmierza to jednostronnie w tym kierunku

Czy na AS wybierasz się z osobami towarzyszacymi,bo wszyscy zbanowani Cię bardzo mocno polubili.

Powtórze raz jeszcze

Miałem swoich faworytow na prezentację i to takich aby nie było wstydu-zdolnych,skromnych z ogromną wiedzą-od nich

można by sie wiele nauczyć......przede wszystkim dystansu i pokory do audio....z klockami naprawde grajacymi ok.

Ale inni chcą to robić po swojemu więc niech robią-bo jestem osamotniony w swoim działaniu i gdybym tylko coś

chciał ustalić jest juz za póżno.........bo Palton już wszystko ustalił i zostało juz zaakceptowane i napisane w watku.

No... socjotechniczne działanie to twoja specjalność mój złoty królu. Przypominam Tobie, że wczoraj napisałeś, że widzisz specjalny pokój Starego Audiofila i pokój Audiostereo oddzielnie. Więc zabieraj się do roboty, bo na takich, którzy co innego mówią, a co innego faktycznie robią, to już się dawno każdy poznać potrafi. Zdradź też swój magiczny związek z zakładką DIY, bo nijak nie jestem w stanie pojąć co wspólnego masz DIY! I nie praw o skromności, skoro dajesz sobie prawo do oceny sprzętu, którego nie słyszałeś. Twoich zbanowanych kolesi się nie boję.

A niezbanowanych? :>

Bardzo ładnie opisałem w USUNIĘTYM przez jakże "szanowną" moderację wątku pseudo ZBoWiDu (uśmiałem się po tym określeniu że hej :D) jak powinien wyglądać DIYRoom. Było bez jakiegokolwiek echa, także sobie odpuszczam takie zabawy starych audio-fetyszystów.

Piotrek rozumiem ze sie dogadalismy

przestajemy pisac o swoich osobistych rozterkach i zajmujemy sie dalszymi ustaleniami aby wreszcie przestac straszyc ludzi

A niezbanowanych? :>

Bardzo ładnie opisałem w USUNIĘTYM przez jakże "szanowną" moderację wątku pseudo ZBoWiDu (uśmiałem się po tym określeniu że hej :D) jak powinien wyglądać DIYRoom. Było bez jakiegokolwiek echa, także sobie odpuszczam takie zabawy starych audio-fetyszystów.

wątek o pokoju DIY jest jeden i jesli masz pytania to prosimy o nie w tym watku

Za bardzo rozpisałem się w tamtym, żeby teraz pisać to samo, co będzie i tak olane przez "bardziej" doświadczonych, którzy lutownicy nigdy w ręku nie mieli i klimatu stęchłej kalafonii i odsłuchów na gołych PCB bez obudowy nie prowadzili. Nie miałem pytań, tylko wytknąłem jak DIYRoom powinien wyglądać i jak powinno być to organizowane, mimo że jestem co najmniej dwa razy młodszy od większości tutaj piszących osób. Jeśli chcesz wiedzieć co napisałem to poproś moderację żeby wkleiła to, co skleciłem w tamtym wątku.

wątek o pokoju DIY jest jeden i jesli masz pytania to prosimy o nie w tym watku

a dla czego tylko jeden?

należy rozumieć, że można tylko o jednym i zgodnym chórem

... i klaszczemy Panowie

nie jestem w stanie czytac i szukac po innych watkach pytan ludzi ktorych nie znam stad prosba jesli juz konkretne zapytania to tutaj

Za bardzo rozpisałem się w tamtym, żeby teraz pisać to samo, co będzie i tak olane przez "bardziej" doświadczonych, którzy lutownicy nigdy w ręku nie mieli i klimatu stęchłej kalafonii i odsłuchów na gołych PCB bez obudowy nie prowadzili. Nie miałem pytań, tylko wytknąłem jak DIYRoom powinien wyglądać i jak powinno być to organizowane, mimo że jestem co najmniej dwa razy młodszy od większości tutaj piszących osób. Jeśli chcesz wiedzieć co napisałem to poproś moderację żeby wkleiła to, co skleciłem w tamtym wątku.

jesli tobie nawet nie chce sie rozmawiac to o czym mamy rozmawiac?

więc jak DIY ma wyglądać?

Wybacz, ale dyskusje mnie wykańczają psychicznie, dlatego nie lubię się powtarzać a już najlepiej to unikam dyskusji jak ognia... zauważyłem wiadomość "nie masz uprawnień do przeglądania tego tematu", czyli kosz jest dostępny dla moderacji, bardzo proszę o wklejenie tego co tam napisałem, bo mimo wszystko daje to świeży pogląd na sprawę. 

• Pokaż nowe odpowiedzi
  • Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
    • Biuletyn

Chcesz być na bieżąco ze wszystkimi naszymi najnowszymi wiadomościami i informacjami?
      Zapisz się
    • KONTO PREMIUM

• Ostatnio dodane opinie o sprzęcie

Ostatnio dodane opinie o albumach

• Najnowsze wpisy na blogu

• Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
    Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.