Skocz do zawartości
IGNORED

DIY na AudioShow

Redaktor

Rekomendowane odpowiedzi

• Użytkownicy+

P.S.

Instruktarz BHP.

1. Wietrzymy pokój.

2. Nie walimy w gaz w godzianach pokazu.

3. Wizytówki co gra.

4. Nie gramy w czasie pokazów rzeczy obnażających sprzęt, bo sprowadzamy się sami do poziomu przedszkolaków.

5. Przedstawiajcie się, wchodząc do pokoju. Chwalcie lub krytykujcie z otwartą przyłbicą, a nie zza winkla.

dopisujta...

• Użytkownicy+

Dziekujemy za życzenie nam powodzenia.......równy z Ciebie gość i w dechę konstruktor.

Piotrze, więcej miłości do bliźniego! Zapytaj o to Climaxa. Z pewnością odpowie Ci, że ludzi trzeba kochać, kochać, kochać...

Piotrek ma duże serce, może kocha inaczej :)

my tu Panowie mamy z Piotrem więzień pod bokiem i ludzie na spacerniaku wciąż powtarzają niegrypsującym - "tylko nie mów nikomu kochany bo kochanego to się w d... j..." - koniec cytaty

czniać to . . . jak mawia prawdziwy noblista - jadem na ryby

• Użytkownicy+

2. Nie walimy w gaz w godzinach pokazu., - a audiofilska herbatka (z prądem)? zima idzie

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść.
Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą ) - to model, słuszny w pełni jedynie dla bardzo rozrzedzonych płynów. W rzeczywistych gazach wzrost ciśnienia powoduje, że zmniejszają się odległości między osobami oraz powoduje pojawianie się oddziaływań międzyludzkich. Oddziaływania te odgrywają coraz większą rolę gdy maleje temperatura na zewnątrz zbliżając się do temperatury zamarzania. W bardzo wysokich temperaturach zderzenia przestają być sprężyste. Model ten może być jednak stosowany w praktyce do niemalże wszystkich gazów w zbliżonych do warunkach normalnych. Dla gazów rzeczywistych przy dużych gęstościach i ciśnieniach niezbędne jest stosowanie równań uwzględniających te efekty (zob. równanie Van der Waalsa i wirialne równanie stanu upojenia alkoholowego).

Jakby to powiedzieć... Poznał swój swego?

A merytorycznie: którego dnia i o której chcielibyśmy tę prezentację wkładkingu mady by Ortofon? Trzeba podjąć decyzję, bo oni mają też inne zobowiązania i muszą sobie rozplanować. Moja oferta udostępnienia gramofonu Ad Fontes aktualna, będzie więc można popatrzeć na gramofon prawie-DIY, otoczony na forum pewną sławą.

Gramofon mamy, a co z pre? Może ktoś ma fajne pre diy, np. Achaja?

Proponuję godzinę prezentacji wkładki - 14-14.50 w sobotę. Zobaczymy jakie będzie zainteresowanie i ew. spróbujemy na szybko coś zorganizować w niedzielę.

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą )

Darkul który pokój jest z Twoim sprzętem?.................co mówisz?-nie ma..............tak myślałem.

My przyjmowaliśmy zgłoszenia do 20 pażdziernika więc miałeś czas się do nas podłączyć...........teraz niestety jest za póżno,chociaż

tak sobie myślę głośno i wiem na pewno,że Twoje urzadzenia nie przeszły by nawet eliminacji...........które przed AS są także u mnie.

Także na przyszły rok to sie do cholery pospiesz i prosimy abyś sie wpisał na liste -bo chyba Ci jest żal i zazdrościsz nam atmosfery.

Jakby w razie ktoś zaniemógł to możesz być jurorem tylko wiesz sprzęta nie mogą grać ostro.........bo to zły przekaz jest.

Dziekujemy za życzenie nam powodzenia.......równy z Ciebie gość i w dechę konstruktor.

Nie rozumiem dlaczego się złościsz : )

Nie jestem zazdrosny , to uczucie jest obce tak jak tobie zachowanie dystansu do audio : )))))

Ja nie jestem DIY. Gdy byłem na AS jako Sound Project lub Art Line to kolego w Lego pomykałeś : )

Podzieliłem się moimi obserwacjami z praktyki AS.

Czy lepiej udostępnić DIY bzyczące czy grające dobrze gdy masz tylko po 1 godzinie na dany segment ???

Chodzi o pragmatyzm.

To tak jakbyś na siłę chciał ograniczyć czas np.Andrzejowi Analogowemu jakimś patefonem z Lego : ))))

DIY w AS to chęć zaistnienia na rynku. Ale godzina słuchania to tyle co nic : (

Ciekawe czy w pokojach obok nie będzie dwóch KD z wooferami, no w tedy to dopiero sobie posłuchacie : )))))

Logistyka pomieszczenia też jest ważna.

.teraz niestety jest za póżno,chociaż

tak sobie myślę głośno i wiem na pewno,że Twoje urzadzenia nie przeszły by nawet eliminacji...........które przed AS są także u mnie.

Dobre : ))))))))

Z ciebie taki stary ałdiofeel jak ze fan lamp : )

Gdy byłem małym chłopcem w Polsce klocków lego jeszcze nie było-na temat dystansu do audio......to lepiej mnie nie rozsmieszaj-taka dygresja

Mimo wszystko zapraszamy Cię w piątek......może podasz nam swoją pomocną dłoń-na zgodę i posłużysz radą przy wyborze......skoro masz aż

takie chęci to zapraszam raz jeszcze......wal śmiało a pomysły poproszę na pw.

Gdy byłem małym chłopcem w Polsce klocków lego jeszcze nie było-na temat dystansu do audio......to lepiej mnie nie rozsmieszaj-taka dygresja

Chodziło mi o twoją w sumie "dziwną" odpowiedz.

Niczym nie uzasadniony cynizm i agresja. Co mnie dziwi i zaskakuje.

Wpis nie miał podtekstu złośliwości , to tak jakbyś był łaskawie zauważyć.

Przecież chłopaki DIY na AS nie po to jadą aby wrócić z niesmakiem ale aby się zaprezentować fonicznie z jak najlepszej strony.

Mimo wszystko zapraszamy Cię w piątek.

Nie zrozumiałeś mnie. Ja z diy nigdy nie miałem nic wspólnego.

udzielanie się w DIY nie oznacza DIY : )

Reasumując lepiej jest mieć mniej segmentów dobrych DIY niż dużo i problematyczny odsłuch jak i związane z tym niezadowolenie.

Przy dobrym podejściu DIY powinno ustawić pod ścianą większość wydumek. Czego kolego serdecznie życzę : )

Przy dobrym podejściu DIY powinno ustawić pod ścianą większość wydumek. Czego kolego serdecznie życzę : )

~~~~ wężykiem, wężykiem...

Wrzucam zdjęcia

Piękne obudowy, masz do tego talent.

Before you criticize someone, you should walk a mile in their shoes. That way, when you criticize them, you're a mile way and you have their shoes

Gdy byłem na AS jako Sound Project lub Art Line to kolego w Lego pomykałeś : )

to ja pamiętam bardziej zamierzchłe czasy, gdy przywoziłeś pierwsze "tooto" w pudełku po butach na Lewicką

raczkowanie to fajny okres :)

pzdr

Hi hi

A pamiętasz jak Stryj odsłuchy świeżo przywiezionych BiW Matrix 800 słuchał ...w pokoju 2 x 4 mtr : ))))))

Wybitne ...wyborne..no tak ,klasa sama dla siebie : )))))

To chyba 2 czy trzecie wydanie Hifiim było : )

wszystko historia, Lewickiej od roku nie ma, niełysy zdziadział i siedzi na grzędzie

tylko "wampir" rulez :))

• Użytkownicy+

Nie jestem zazdrosny , to uczucie jest obce tak jak tobie zachowanie dystansu do audio : )))))

Ja nie jestem DIY. Gdy byłem na AS jako Sound Project lub Art Line to kolego w Lego pomykałeś : )

Dwie osoby odmówiły mi prezentacji swoich sprzętów na wystawie, ponieważ nie chciały być utożsamiane z diy... Rozumiem więc Twoje słowa, przyznanie się do początków diy, marketingowo byłoby strzałem w kolano. W 2010r na As grało Twoje pre, według mnie dźwięk był przyzwoity, jednak wygląd niczym nie różnił się od diy. Tak właściwie, to czym diy różni się od produktu "firmowego"? Najczęściej brakiem opisów gniazd na obudowie, zwykłym uniwersalnym pilotem i brakiem instrukcji, oraz opakowania. To wszystko można łatwo zrobić, jednak właściciele robiący sprzęt dla siebie, nie myślą o takich detalach. Proponowałem Ci na PW test Twojego urządzenia, chętnie taki przeprowadzę. Chciałbym zobaczyć dopięte te wszystkie detale, które powodują, że sprzęt sprawia wrażenie "firmowego".

Podzieliłem się moimi obserwacjami z praktyki AS.

Czy lepiej udostępnić DIY bzyczące czy grające dobrze gdy masz tylko po 1 godzinie na dany segment ???

Chodzi o pragmatyzm.

To tak jakbyś na siłę chciał ograniczyć czas np.Andrzejowi Analogowemu jakimś patefonem z Lego : ))))

Po pierwsze, każdy ma takie same prawo, do prezentacji swoich urządzeń, w które włożył swój wysiłek. Nie ma tu lepszych i gorszych. Są tylko konstrukcje mniej, lub bardziej udane. Mamy mało czasu na weryfikacje, ale zwiedzający wystawę, mają go jeszcze mniej. Jeśli odwiedzający potrafią w kilka minut określić jakość dźwięku, to my w kilkadziesiąt min. powinniśmy dać radę. Poza tym, dźwięk to nie wszystko. Dla wielu z konstruktorów, jest to możliwość porównania swojej pracy z innymi.

DIY w AS to chęć zaistnienia na rynku.

Całkowicie błędna ocena. Ilu znasz, co pokazali coś na AS i wypłynęli dzięki temu? Znam atmosferę w naszym pokoju i wiem, że chodzi o coś zupełnie innego. To "coś", to chęć dzielenia swojej pasji z innymi wariatami. To właśnie nas kręci, to powoduje nieprzespane noce, a nie potencjalne $$$.

Ciekawe czy w pokojach obok nie będzie dwóch KD z wooferami, no w tedy to dopiero sobie posłuchacie : )))))

Logistyka pomieszczenia też jest ważna.

Tu się zgodzę, nie mam pojęcia, co będą prezentować za ścianą:

602 - Dragon Audio / Audio-Top

607 - Pylon Audio

608 - audiostereo.pl DIY

610 - AVIQ

Mam obiecane dwa stoliki od górka (

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą ) ), przydał by się jeszcze z jeden lub dwa. Mamy sporo klamotów, więc warto by je ładnie wyeksponować. Jeśli macie stoliki diy, to dajcie znać. W ostateczności, firmowymi nie pogardzimy...

Ukryta Zawartość

A ja przyjadę z audiofilskim kotem. Jako członek jury kot zaczyna kręcić dupką rytmicznie jak gra dobrze. to moze byc klucz do tzw bezstronnej oceny produktów,

Jak kolumny tną po uszach świszcząca górą kot rygluje sobie uszy i robi skwaszoną minę. Woli ciemniejszy ale za to muzykalny tryb prezentacji. Głośna muzyka jej nie wzrusza (przywykła) i lubi masaż dobrym szybkim basem... jak wzrusza wąsami jest dobry szybki bas.

Jak by co użyczam kota...a lae kot jest napędzany krewetkami (nie z bajora takich nie je) oraz wymaga dopieszczania w ilości 15 minut na każdą godzinę. Moje honorarium dla opiekuna możemy ustalić indywidualnie. Czy są protesty? nie widzę

Dwie osoby odmówiły mi prezentacji swoich sprzętów na wystawie, ponieważ nie chciały być utożsamiane z diy...

może nie chcą konkurować z kolumnami pewnego audiofila o bardzo ekspresyjnym i zdecydowanym charakterze......

wyszło że mamel jest starszy od węgla :((

noo chyba za stary na taka wielką wystawę.

Ale jak by co to moderacja pomoże. Dostaniesz wygodny miękki fotel i kocyś .....

siądziecie sobie Czcigodny seniorze i powspominacie koncerty Armstronga i lampy z okresu I WW.

A i przyjemnie bedzie przycupnąć na wykładzinie i posłuchać opowieści audiofilskich.

Jak bedzie dobrze to nawet pozwolą Ci pykać fajkę i kręcić wąsem.

Jako członek jury kot zaczyna kręcić dupką rytmicznie jak gra dobrze. to moze byc klucz do tzw bezstronnej oceny produktów,

opis doznań/reakcji kota/członka(kandydata) wskazuje na audiofilskie ukierunkowanie przez właściciela członka(in spe)/kota stad nie gwarantuje braku stronniczości a wręcz przeciwnie :(

opis doznań/reakcji kota/członka(kandydata) wskazuje na audiofilskie ukierunkowanie przez właściciela członka(in spe)/kota stad nie gwarantuje braku stronniczości a wręcz przeciwnie :(

Pińć swieżuśkich oceanicznych nie mrożonych krewetków plus jeden małż na zagrychę i masz jury po swojej stronie.

Tak właściwie, to czym diy różni się od produktu "firmowego"?

Robert, sprzęt firmowy w dzisiejszych czasach to same kompromisy. Rządzą księgowi. Sprzęt DIY z założenia powinien być bezkompromisowy. Wystarczy pooglądać sobie zdjęcia z któregoś Euroepean Triode Festival lub tych azjatyckich mitingów co ci ludzie tam budują. Nikt o zdrowych zmysłach nie podjąłby się produkcji czegoś takiego. Również ze względu na wygląd.

Robert, sprzęt firmowy w dzisiejszych czasach to same kompromisy. Rządzą księgowi

Żona audiofila Diy-owca to tez władza finansowa....(bezwzględna i cyniczna , radykalna z wyeksponowaną stolnicą w ręku i zaplecionymi papilotami pewnie niejednemu marzycielowi wbiła do głowy audio kompromis) no i potem kiepskie wtyki, kiepskie GNIAZDA jak był by WBT była by ..GWIAZDA

I zanim za zasługi w audio odznaczon na Wawelu jedyna nadzieja zostaje w mamelu , że jako pierwszy do diyowego wzmacniacza włoży dobre gniazda ,,, nie od odkurzacza.

a musisz tak otwartym tekstem, nie na PW ??

Na Pw to była by Zmowa a tak jest układ rzec można umowa.

ALE JAK TAK BĘDZIE SIE DZIAŁO TO PRZYJEŻDŻAM INO ZBROJNIE JAKO KOTA U KOWALA OBJUCZYĆ KAŻE

..

xxx

z

REDUTA NIE ORDONA

Armata mamela i kule Paltona

Cóż to za Reduta? Chyba nie Ordona?

działa wywlekają, salwą niech się wzbiją

pełnią pasma dźwięku wroga wnet zabiją

Kolumny harpuny, wzmak niczym armata

Jeden jak i drugi..... bohater sarmata

Nagle wrota padły pod wrogim orężem

Wpadła w nie niewiasta za jej chyba mężem

To jednego dusi to drugiego łupie

Dobrze wie co robi, baby nie są głupie

Był to jeno podstęp żeby wszystkich zmylić

Z wielce groźną bronią nagle się wychylić

Do pokoju wpadły na białym rumaku

Cztery monobloki. made DIY ala ACU

Paść już musi biedny pod takim naporem

mamelowy wzmacniacz rażony toporem.

I Paltońskie kule w walce same staną

będą do upadku już ostatnią bramą

Tak okute w zbroje groźnie z wielką dumą

czy pod gradem ognia nagle w przepaść runą

Wielki rycerz SA orężem okrutnym

wytnie kule w niebyt ciosem absolutnym

Lecz wróg ten przebiegły, pozornie upada

Nadbiegają tyły, liczna ich gromada

Tną kabliskiem strasznym, nawet gramofonem

Ktoś cisnął starego ogromnym melonem

ogłuszon podstępnie , lecz się nie poddaje

Tak się trochę chwieje ale chyba wstaje

I wali z cytrusa prosto w moderacje

Okropieństwo wojny, macie mili racje

Melon robi swoje , Tamten na wpół żywy

Chodzi dookoła jakby zbierał grzyby

Lecz on zbiera siły, w myśl zasady starej

Idea* Paltona nigdy nie upada

Starej ontologi główna to zasada

Duchy wielkich bytów,Cyrus Młodszy z mieczem

Wielkie jest tej armi jej tajne zaplecze

Bitwa pod Kunaksą czy audio wystawa

Oni walczą serio, czy to jest zabawa?

Znam tej armi dzieje, choćby była na dnie

Jeszcze raz powstanie, nim znowu upadnie

jeszcze raz zawalczy, pogoni watahy

choćby i obuchem, to z braku armaty

Tak się będą bili , tak będą ścierali

Noce całe długie i dzień jeden cały

W małym pokoiku, na małym terenie

niczym gladiatorzy niegdyś na arenie

Prawie bym zapomniał o Tym wojowniku

o groźnym spojrzeniu i o groźnym nicku

Hrabia Cynik Wielki cir drugi waleczny

Teraz żaden rycerz nie jest już bezpieczny

Z listwą długą strasznie nieczym jak z bazuką

Nie mają już siły, lecz dalej się tłuką

SA ogłuszony lecz do walki staje

kablami z puszkami razy tęgie daje

Nim się zorientują czas wystawy minie

Utopią swe żale w pobitewnym winie

Kiedyś tam stał hotel, jest pogorzelisko

Klub audiostereo zapłaci za wszystko

Chińczyk nam zbuduje hotel piękny cały

Z tych starych zapasów co z Euro zostały

A nasi rycerze niech zbierają siły

Z czegóż Ty się śmiejesz audiofilu miły?

wrócą do swych domów, do swoich pieleszy

Lecz tak jakoś chyba ich to mało cieszy

Bo każdy z rycerzy w domu oręż zbroi

By za rok innemu gdzieś co nieco złoić.

I jeden z rycerzy melonem ciśnięty

Już szykuje zemstę że im wejdzie w pięty

Tenże drugi rycerz melonem obity

Juz też zbiera siły..u swojej kobity..............................................KUNIEC

z

and mooore interesting links:

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

A ja przyjadę z audiofilskim kotem. Jako członek jury kot zaczyna kręcić dupką rytmicznie jak gra dobrze. to moze byc klucz do tzw bezstronnej oceny produktów,

Jak kolumny tną po uszach świszcząca górą kot rygluje sobie uszy i robi skwaszoną minę. Woli ciemniejszy ale za to muzykalny tryb prezentacji. Głośna muzyka jej nie wzrusza (przywykła) i lubi masaż dobrym szybkim basem... jak wzrusza wąsami jest dobry szybki bas.

Gdyby kot zawiódł...

deer_chewing_nom_Several_of_my_favorite_animated_gif-s460x335-20578-580.gif

Swoją drogą jeśli ktoś wstydzi się korzeni DIY - jego oferta nie jest warta uwagi.

Prawdziwa wartość zawsze rodzi się z pasji, nigdy z parcia na kasę.

Before you criticize someone, you should walk a mile in their shoes. That way, when you criticize them, you're a mile way and you have their shoes

• Użytkownicy+
Swoją drogą jeśli ktoś wstydzi się korzeni DIY - jego oferta nie jest warta uwagi.

Prawdziwa wartość zawsze rodzi się z pasji, nigdy z parcia na kasę.

Jest możliwość wymiany doświadczeń naszych konstruktorów diy, z legendą polskiej techniki audio - Markiem Knagą, który zadeklarował chęć spotkania z nami. Spotkanie rozpoczęłoby się w niedziele rano na godzinę-półtorej przed rozpoczęciem wystawy i trwałoby ok. 3 godzin. W tym czasie można by posłuchać premiery wzmacniacza Opuskulum Reference wpiętego w tor diy, porozmawiać z Panem Markiem i porównać wzmacniacz z naszymi konstrukcjami. Myślę, że byłaby to gratka dla wszystkich, w szczególności dla konstruktorów. Jest to tylko luźna PROPOZYCJA. Pan Marek niezależnie od demonstracji swojego wzmacniacza i tak zajrzy do nas. Kwestia, czy chcemy posłuchać Opuskulum, czy nie. Zdaje sobie sprawę, z głosów o promowaniu firmowego wzmacniacza. Spotkanie odbyłoby się więc częściowo w pokoju zamkniętym i tylko nieznacznie weszło w czas wystawowy.

Druga fajna wiadomość - najprawdopodobniej podczas wykładu dotyczącego ustawiania wkładki gramofonowej, gościem honorowym będzie Wally Malewicz. Tutaj jak sądzę, nie będzie kontrowersji...

Mam nadzieję że nie do mnie pijesz ?

Nie wiem czym się dokładnie zajmujesz, odniosłem się do słów Paltona który spotkał się z odmową, nie pisał o Tobie.

Aha , jeżeli o mnie chodzi to nie uważam abym był DIY , nawet kiedyś. Jedynie od czasu do czasu się udzielam/łem.

Co do A.S. mam swoje spostrzeżenia.

W realu żaden klocek raczej nie będzie miał czegoś do powiedzenia jeżeli będzie dużo segmentów.

• Pokaż nowe odpowiedzi
  • Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
    • Biuletyn

Chcesz być na bieżąco ze wszystkimi naszymi najnowszymi wiadomościami i informacjami?
      Zapisz się
    • KONTO PREMIUM

• Ostatnio dodane opinie o sprzęcie

Ostatnio dodane opinie o albumach

• Najnowsze wpisy na blogu

• Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
    Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.