Skocz do zawartości
IGNORED

Kto poleci serwis Creek'a

MacP

Rekomendowane odpowiedzi

Szukałem w necie na różne sposoby, ale nie mogę trafić na autoryzowaony serwis Creeka.

Mój wzmak Destiny po włączeniu nie od razu puszcza dźwięk na kolumny. Czasem milczy, czasem odzywa się jeden kanał, a załapuje dopiero po pokręceniu siłą głosu (i potem już gra bez problemów).

Co to może być? Tam siedzi potencjometr, czy jakieś elektroniczne sterowanie siłą głosu? Bo dość ewidentnie ma to związek z tą gałką...

https://www.audiostereo.pl/topic/75264-kto-poleci-serwis-creeka/

Nie szukaj serwisów bo zedrą... wymień przekaźnik w układzie opóźnianego załączania i zabezpieczeń kolumn na nowy (koszt 8...20zł), pierwszo wybadaj jakiego jest typu i na jakie napięcie jest cewka - w serwisie za takie coś mogą zedrzeć ze 100zł i nie wiadomo jakiej firmy przekaźnik zamontują (osobiście polecam hermetyczne relpole i findery)

Szukałem w necie na różne sposoby, ale nie mogę trafić na autoryzowaony serwis Creeka.

Mój wzmak Destiny po włączeniu nie od razu puszcza dźwięk na kolumny. Czasem milczy, czasem odzywa się jeden kanał, a załapuje dopiero po pokręceniu siłą głosu (i potem już gra bez problemów).

Co to może być? Tam siedzi potencjometr, czy jakieś elektroniczne sterowanie siłą głosu? Bo dość ewidentnie ma to związek z tą gałką...

Podłącz kolumny pod drugie wejście głośnikowe i powinno być dobrze. To raczej nie potencjometr tylko przekaźnik do wymiany. Jak przełączysz i będzie dobrze to posłuchaj bo może być poprawa w dźwięku.

pozdrawiam

Sprzęt marki Creek jest serwisowany przez dystrybutora firmę Audiosystem. Tel. kontaktowy (22) 662 45 99.

Pozdrawiam

Pomagamy, doradzamy, wypożyczamy, zapraszamy na indywidualne odsłuchy.

Najlepsze ceny dla forumowiczów magazynu Audiostereo - zapytaj o ofertę! Pełna oferta na stronie www.Q21.pl.

Jeśli jeszcze ktokolwiek monitoruje ten wątek... ODRADZAM servis Creek'a (pl)!!! Sprzęt (Destiny) wrócił w stanie.... trudno opisać. Dobrze że trafiłem na wyjątkowo subtelnego, ludzkiego, wrażliwego i solidnego pośrednika (Sprzedawca, u Którego kupiłem wzmaka - duże litery celowe!!!). Wymógł był na dystrybutorze wymianę na nowy. Servis zniszczył wzmacniacz!!! Wyglądał jak radio diory po 10-cio letnim używaniu w kuchni! Jednym słowem: dobre czasy Creek'a w Pl już należą do przeszłości. Radzę poszukać innego sprzętu. (O ile zależy nam na komforcie psychicznym za taaakie pieniądze!!!!) Czasy 5350SE już odejszły. Szkoda.

Jeśli jeszcze ktokolwiek monitoruje ten wątek... ODRADZAM servis Creek'a (pl)!!! Sprzęt (Destiny) wrócił w stanie.... trudno opisać. Dobrze że trafiłem na wyjątkowo subtelnego, ludzkiego, wrażliwego i solidnego pośrednika (Sprzedawca, u Którego kupiłem wzmaka - duże litery celowe!!!). Wymógł był na dystrybutorze wymianę na nowy. Servis zniszczył wzmacniacz!!! Wyglądał jak radio diory po 10-cio letnim używaniu w kuchni! Jednym słowem: dobre czasy Creek'a w Pl już należą do przeszłości. Radzę poszukać innego sprzętu. (O ile zależy nam na komforcie psychicznym za taaakie pieniądze!!!!) Czasy 5350SE już odejszły. Szkoda.

Tak? A kiedy to było? Można prosić o jakieś szczegóły?

Właśnie podczas gdy pracuję w serwisie (obecnie mam "przerwę") ludzie się na to skarżą, że im serwisy sprzęt niszczą, bo taka jest prawda. Ja wszystko wykonuje na gąbce i każdy element obudowy pakuję przeważnie w folię i odkładam na oddzielny regał - klient przecież płaci za usunięcie usterki a nie za zniszczenie swojego mienia...

Uprzejmie informujemy, że jedynym autoryzowanym serwisem marki Creek w Polsce jest firma Audio System, która jest jednocześnie dystrybutorem tego sprzętu.

Opisany wyżej przypadek nigdy nie miał miejsca w odniesieniu do naszego serwisu, a także nie miała miejsca żadna wymiana sprzętu na nowy.

Z tonu wypowiedzi wynika, że jest to manipulacja mająca na celu zdyskredytowanie Creeka jako marki na rynku polskim.

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.