Skocz do zawartości
IGNORED

Kabel głos. NAD320BEE-Phoebe

Arkady

Rekomendowane odpowiedzi

Jak wyżej.

W tej chwili korzystam ze zwykłego kabla głosnikowego, kupionego ok. 15 lat temu, który pójdzie do wymiany.

I tutaj pytanie do grupowiczów, który kabel kupić?. Potrzebuję 2x3m. Wybór jest ogromny. Budżet to maksymalnie 400-450 zł. Po dość gruntownej lekturze Audio, Audio-Video i Hi-Fi i muzyka oraz tematów na tym forum zwróciłem uwagę na AudiQuest 4+, 6+ i DNM Reson. Kupie raczej w ciemno z kilku prozaicznych powodów (daleko do sklepu i dużego miasta itd.). Kolumny i wzmacniacz j.w.

https://www.audiostereo.pl/topic/7555-kabel-g%C5%82os-nad320bee-phoebe/

Jeśli i tak kupujesz w ciemno, to zdecydowanie polecam zakup używanego. Często w ogłoszeniach zdarzają się niezłe ceny.

Zakładając, że Twój system nie cierpi na rozjaśnienie oprócz podanych przez Ciebie wziąłbym pod uwagę jeszcze np. średnie modele Kimbera.

-> Arkady

A może spróbujesz posłuchać kabli Cordiala (nie wiem, czy Phoebe pozwalają na bi-wiring), np. CSL440 (bi-wire) lub CLS240 (pojedyńczo). Ja uzywam Cordiali (spójrz w "o mnie") i chwilowo nie narzekam :-)

Są to naprawdę niedrogie kable (kilkanaście PLN za mter), zatem mozna pokusić się o kupno w ciemno; wrzuć "Cordial" w wyszukiwarkę na forum i przeczytaj w "Opiniach"...

z przerabianiem to się wstrzymam. ale warte zastanowienia.

Cordiale przejrzałem na stronie producenta i konsbudu. cena bardzo atrakcyjna. akurat pasuje CLS 240.

opinie na forum rownież zachecające.

dzięki za wskazówki

-> PIOTREQ

pomysł przedni. tylko jest jeszcze jedno ale.

jak taki zakup uzasadnić mojej drugiej połowie.

wzmacniacz przecież jest (i to z tych budżetowych jeden z lepszych) a tutaj dochodzi jescze jedna skrzynka

ha!! ha!!

Witam kolejnego uzytkownika AA Phoebe!

Mam nadzieje sprzet przynosi chwile zadowolenia :)

Uzywam tych kolumn z tym wzmacniaczem w polaczeniu z kablami DNM Reson i jestem zadowolony z jakosci i barwy dzwieku. Oczywiscie, polecam odsluch wlasnym uchem, jednak tych kabli warto sprobowac.

Pozdrowienia i powodzenia!

alex76

Arkady

Bi amping to piękna sprawa,coś dla prawdziwych zawodowców,szczególnie ten z prawdziwego zdarzenia,czyli taki ,gdy wywalamy z kolumn zwrotnicę i wstawiamy aktywna pomiedzy preamp a końcówkę.

Niestety w tych przedziałach cenowych bi-amping to chory pomysł (niestety PIOTREQ),pozbawiony najmniejszego sensu,a tylko powodujący dodatkowe wydatki (za cenę dwóch wzmaków można mieć jeden znacznie lepszy).

Jeśli chodzi o twoje propozycje to w budzetowych systemach świetnie sprawdza sie DNM Reson,szczególnie jeśli kolumny i wzmacniacz są raczej krzykliwe.Ma bardzo klarowną i ładną średnicę ,jest muzykalny.Krańce pasma i przestrzeń pozostawiają wiele do życzenia ,ale to w porównaniu do wielokrotnie droższych kabli i przy odsłuchach na wielokrotnie lepszym systemie.W tej jak i dwa razy wyższej cenie to mój faworyt!

Cordial jest prawie tak dobry a kosztuje kilka razy mnie,trochę więcej piachu w wysokich,za tą cenę również rewelacja.

Gdybyś miał ochote mogę ci polecić cos o jeszcze lepszym stosunku jakość/cena.Podeślij mi maila ([email protected])

Pozdr.

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Biuletyn

Chcesz być na bieżąco ze wszystkimi naszymi najnowszymi wiadomościami i informacjami?
    Zapisz się
  • KONTO PREMIUM

• Ostatnio dodane opinie o sprzęcie

Ostatnio dodane opinie o albumach

• Najnowsze wpisy na blogu

• Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.