Skocz do zawartości
IGNORED

NAD C372 i Cerwin Vega

mar_celi

Rekomendowane odpowiedzi

Napewno lepszego basu z Monitor Audio nigdy nie usłyszysz, ale co tam sam się przekonasz...

szkoda że strzelasz ślepo bo nie masz pojęcia o tych dwóch modelach

Czyli Monitor Audio mają niedociągnięcie pod względem basu do Paradimów? Czytałem opinie że górę i średnice znów mają lepszą.

zacytuję to co już gdzieś napisałem...

9tki mają szybki i mocny bas ale trochę bez wypełnienia, miękkości

generalnie charakter brzmienia tych Paradigmów jest szybki i energetyczny, ale trochę "sztywny", bez takiej soczystości i wybrzmień - one nadają się bardziej do rocka, metalu

zmieniłem niedawno Paradigm Monitor 9v5 na Monitor Audio BX6 i całe reszta pasma jest lepsza, brzmienie bardziej kulturalne, przestrzenne, z milszą barwą, a bas zdecydowanie niżej schodzi, ma mniej twardy charakter i jest przyjemniejszy dla ucha

Nie wiem kto zaczął wypisywać na tym forum bzdury, że ogólnie MA ma słaby bas? Ktoś napisał takie głupoty, a później ktoś powiela, chociaż z drugiej strony może ktoś miał słaby bas, gdyż reszta sprzętu nie była odpowiedniej klasy. Eposy M22 miały mieć dobry bas i miały, ale jak ktoś napisał, że MA GS20 ma gorszy bas to byłem zdziwiony, gdyż jak podłączyłem GSy to przecież to całkiem inna liga (eposy mogą się schować). Wiem, że dałem przykład troszkę z wyższej półki, ale miałem okazję słuchać także niższych serii MA i jakoś nie brakowało mi tam basu.

Kolumny: Monitor Audio PL500II oraz Franco Serblin Accordo Essence ::: Wzmacniacz: VTL MB 185 Series 2 Monoblock ::: PRE: Lamm LL2.1 :: DAC: DIY by Pan Waldemar + Audiobyte Black Dragon ::: IC: Audioquest SKY DBS 72V, Van Den Hul The D-102 III XLR Głośnikowe: Transparent Audio Reference 2x4m, Coaxial: Apogee Wyde Eye + WBT Nextgen 0110Cu::: Zasilające: Shunyata Sidewinder + 4x Wireworld Aurora 7.2, Ekran: Adeo Velvet 135" Projektor:JVC X7900/RS540 4K::: Amplituner:Onkyo TX-RZ50 + NAD M25 + NAD C352 Kolumny Dolby Atmos 7.4.2: Monitor Audio PL500II (front) ,Franco Serblin Accordo Essence (boki) Focal Chorus 806(tył, sufit), Monitor Audio PLC3500II (centralny), 4x SW800V (Subwoofer)

po pierwsze wymień zwory łączące preamp z końcówką w nadzie, mocno mulą brzmienie, po drugie ten nad to świetny wzmak, po trzecie do niego kup cd nad 565 zgrywa się idealnie po czwarte z kolumnami jest większy problem focale będą do niego pasować ale 726 lub 826 i wyżej, u mnie jest ok ale pewnie można jeszcze lepiej

> Radark,

Masz jakiś pomysł czym zastąpić te zwory łaczące pre z koncówką w NADzie? Przydałby się bardzo krótki i elastyczny IC, tylko nie znalazłem nic takiego, chyba, że coś na zamówienie...

ja kupiłem takie i naprawdę radykalnie poprawiły brzmienie tj bardziej rozdzielczy i zwarty bas reszta gra bardziej żywo

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść.
Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą )

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść.
Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą )
Gość

(Konto usunięte)

ja kupiłem takie i naprawdę radykalnie poprawiły brzmienie tj bardziej rozdzielczy i zwarty bas reszta gra bardziej żywo

http://sklep.rms.pl/index.php?p4186,kabel-2xrca-zworki-do-wzmacniacza-przedwzmacniacza-m-in-nad

Bez krytoreklamy, bo nie jestem zainteresowany, ale IDENTYCZNE zworki w mistrzowskim wykonaniu zrobią Ci w Rogoz-Audio za niecałe 40,- z przesyłką

( http://allegro.pl/show_user.php?uid=2368028 ).

Napisz do nich :)

• Pokaż nowe odpowiedzi
  • Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
    • Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
    Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.