Skocz do zawartości
IGNORED

Audio Research CD3 vs AYON CD 1-s

mztv

Rekomendowane odpowiedzi

witam !!!!

zastanawiam się nad zakupem jednego z powyższych cd....i mam niewielkie pytanko:

jak sądzicie, który z nich lepiej sprawdzi się w muzie dark ambient/industrial/metal...

obecny wzmak (za jakiś czas do wymiany): xindak 6950v+ paradigm studio 40v4

https://www.audiostereo.pl/topic/75804-audio-research-cd3-vs-ayon-cd-1-s/

ARC CD-3 do metalu nie polecam. To bardzo barwnie i płynnie grający odtwarzacz, ze wspaniałą barwa i stereofonią, ale nie jest wulkanem dynamiki.

Szukałbym raczej czegoś naładowanego energią, jak na przykład Krell 280CD.

"Don't trust opinion on forums.... every time I bought something based on online opinion and without listening in advance, it ended up being a big disappointment."

Napewno nie ten Ayon! Do metalu najlepeij cos przyciemnionego i z basem.

If it measures good and sounds bad, it is bad. If it sounds good and measures bad, you've measured the wrong thing. - Daniel R. von Recklinghausen

dzięki za odpowiedzi.....a krell to trochę mnie zaskoczyło....

jak sądzicie czy to uczciwa cena:

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść.
Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą )

Ukryta Zawartość

dziki za odpowiedzi.....a krell to trochę mnie zaskoczyło....

jak sądzicie czy to uczciwa cena:

Ukryta Zawartość

Cena jest niezła,ale ten cd-ek do metalu gra zbyt spokojnie,zbyt gładko.Ayona cd1 jak podpiąłem xlr-ami do mojego Krella to bas wgniatał w fotel i góra była mocna,dżwięczna i zero lampowego słodzenia.

Ukryta Zawartość

Jeśli tylko do ogólnie pojętego rocka to jednak Krell ale ARC-em tez bym nie pogardził ale raczej do klasyki rocka.

Znane są tysiące sposobów zabijania czasu, ale nikt nie wie, jak go wskrzesić.

Do metalu za mocna gora bedzie denerwujaca po czasie. Wiem bo slucham takiej muzy od ponad 20 lat. Ayona slyszalem i nie uwazam zeby byl dobry do takiej muzyki.

If it measures good and sounds bad, it is bad. If it sounds good and measures bad, you've measured the wrong thing. - Daniel R. von Recklinghausen

Dobrze by bylo gdyby naped gral dosyc mocno srednica i basem a ostroznie gora.

Opublikowano · Ukryte przez jozwa maryn, 24 Grudnia 2010 - personal attack
Ukryte przez jozwa maryn, 24 Grudnia 2010 - personal attack

ARC CD-3 do metalu nie polecam. To bardzo barwnie i płynnie grający odtwarzacz, ze wspaniałą barwa i stereofonią, ale nie jest wulkanem dynamiki.

Szukałbym raczej czegoś naładowanego energią, jak na przykład Krell 280CD.

Gdy czytam takie rzeczy-to tylko usiąść i płakać należy,bo zawsze gra cały system,a tu jest sugestia,że Elberoth ma do sprzedania cd krell-a 280.

Opublikowano · Ukryte przez jozwa maryn, 24 Grudnia 2010 - Brak powodu
Ukryte przez jozwa maryn, 24 Grudnia 2010 - Brak powodu

oczywiscie masz racje stary audiofilu -ogolnie znane konto AMserv

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

Szanuj zdrowie należycie, bo jak umrzesz, stracisz życie

Nie mam do sprzedania Krella 280CD.

"Don't trust opinion on forums.... every time I bought something based on online opinion and without listening in advance, it ended up being a big disappointment."

Nie mam do sprzedania Krella 280CD.

Dziekujemy za wyczerpującą odpowiedż-krótką i na temat.

ps. Kto tu jest teraz tzw.wiejskim głupkiem??

Wychodzi na to że Ty.

stary audiofil - no no ciekawie dzialasz nie wnikam czy Elberoth ci podpadl czy co ale analizujac Twoje wpisy chocby w tym watku, 3 wpisy 3 nie na temat 3 wycieczki osobiste obrazenie podejzenia

hmm na normalnym forum byloby ostrzezenie, po 2 powtorce blokada pisania na kilka dni itd az do bana

nie wnikam jaki masz staz z kim masz pochytane jaki masz wiek ale takie rozmowy to na PW, a co maja robic moderatorzy to mysle ze wiedza a czemu nie robia to juz nie wiem (przyjmujac ze nie masz u nich pochytane)

chwilowy brak działalności w audio.

widzę, że temat wzbudza niepotrzebne emocje.......więc moje pytanie ujmę inaczej.....

jaki odtwarzacz cd polecacie do muzy i sprzętu jak na początku wątku......sprzęt zdecydowanie używany do 7000PLN

stary audiofil - no no ciekawie dzialasz nie wnikam czy Elberoth ci podpadl czy co ale analizujac Twoje wpisy chocby w tym watku, 3 wpisy 3 nie na temat 3 wycieczki osobiste obrazenie podejzenia

hmm na normalnym forum byloby ostrzezenie, po 2 powtorce blokada pisania na kilka dni itd az do bana

nie wnikam jaki masz staz z kim masz pochytane jaki masz wiek ale takie rozmowy to na PW, a co maja robic moderatorzy to mysle ze wiedza a czemu nie robia to juz nie wiem (przyjmujac ze nie masz u nich pochytane)

ANTYMALKONTENT-powinno być ANALFABETA,bo podejżenia-to rz.......chcesz dropsa))

Pochytane to po jakiemu jest??

Sprawą Elberotha zajął się sam Józwa-czytaj wszystko uważniej....więc wesołych świąt Ci życzę i nie bądz taki zadowolony ze wszystkiego.

ANTYMALKONTENT-powinno być ANALFABETA,bo podejżenia-to rz.......chcesz dropsa))

kochanie nie zlosc mi sie przed swietami, i to jeszcze publicznie no wiesz co:D

chwilowy brak działalności w audio.

Też cenię sobie muzę, jaką Ty słuchasz, dlatego powiem zupełnie bezinteresownie.

Posłuchaj Docet Lector 0,6T lub model 7. Ten wyższy jest gdzieś z drugiej ręki, a pierwszy w sklepie kosztuje ok. 5000 zł.

Najważniejsze, to wypełnić środek, żeby nie mieć sztucznego podziału na góra, środek i bas. I przelać bliską energię w głośniki.

CD Krell do takiej muzyki - żarty jakieś.

kochanie nie zlosc mi sie przed swietami, i to jeszcze publicznie no wiesz co:D

Nie kochanuj mi tu-tylko proszę na temat.

Chcesz na temat to masz-myslę,że cd 280 krella jest swietnym urządzeniem,bo mam go ósmy rok-nigdy się nie zepsuł,ma hdcd,oraz wstawiony zegar taktujący,ktory znacznie poniósł walory brzmieniowe urządzenia.Do rocka urządzenie wybitne.Według stereophile nie ma konkurencji wśrod urządzeń

do 6000 euro.Odtwarza płyty jako czwarty cd w systemach.Dostepny napęd[niestety glośny,ale niezawodny] -wraz z laserem philipsa za 500 pln.

Antymalkontent-masz jeszcze jakieś zapytania?....słodziutki)))

Przyszło mi jeszcze do głowy że mógłbyś spróbować jeszcze jakiegoś Esoterica lub Wadii 301/302.

Lector - z całym szacunkiem dla tego odtwarzacza - to ciepłe kluchy i raczej nie sprawdzi się w ciężkiej muzyce której słuchasz.

Ciekawe, jak też mogą brzmieć ciepłe kluchy, chyba trzeba im zafundować jakąś regenerację sinusa jakimś zgrabnym urządzonkiem, wtedy będzie znacznie, ale to znacznie lepiej ;)

Wtedy będzie za dużo harmonicznych - przesyt i wymioty z przesłodzenia ;(

bardzo ciekawym wyborem do typu muzyki będzie Audionet Art G2. Ma głęboki, trzymany w ryzach bas. Posłuchaj na nim Moonspell-a "The Antidote". Obłęd. Drive niesamowity. Do tego ma bardzo dobrą przestrzeń i gradację planów. Wiele Dark Ambiet-owych rzeczy zabrzmi całkiem na nowo (o ile Twoje kolumny stoją w na tyle dużym lub dobrze wytłumionym pomieszczeniu, żeby tą przestrzeń wykreować).

Wysokie tony są fantastycznie rozdzielcze. Na dobrze nagranych rzeczach (jak Rome czy Ordo Rosarius Equilibrio) usłyszysz bardzo dużo smaczków.

Art G2 nie jest - moim zdaniem - ani ciepły ani zimny. Dla mnie to zaleta. Ale zagra płytę tak jak ją nagrano. Art jest bardzo dynamiczny.

G3 nie słyszałem. Ale jego wejście to świetna okazja do zakupu G2 z drugiej ręki. Zbudowany jak czołg. Najgorsze co może spotkać to wymiana lasera.

• Pokaż nowe odpowiedzi
  • Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
    • Biuletyn

Chcesz być na bieżąco ze wszystkimi naszymi najnowszymi wiadomościami i informacjami?
      Zapisz się
    • KONTO PREMIUM

• Ostatnio dodane opinie o sprzęcie

Ostatnio dodane opinie o albumach

• Najnowsze wpisy na blogu

• Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
    Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.