Skocz do zawartości
IGNORED

kolumny Magnat pro 130 x 4szt - Czym zasilić?

mrskr

Rekomendowane odpowiedzi

Witam

Chcialbym naglosnic duze prostokatne pomieszczenie ok 180m2, nagłośnic raczej dyskretnie wiec wybralem dwie pary monitorkow magnat

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść.
Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą ) moje pytanie do panstwa brzmi, jaki kupic wzmacniacz zeby zasilic ten zestaw, w opisie zalecana moc wzmacniacza to 20-200W ale co z impedanacja. Moja wiedza pozwala mi tylko na sformulowanie zapytania :) Kolumny musze miec koniecznie zawieszone pod sufitem i te wydaja mi sie najodpowiedniejsze, chociaz oczywiscie chetnie wyslucham innych sugestii. Odrzucilem system 100V. Pomieszczenie ma wymiary 11m x 16m (bez slupow i innych przeszkod). Mimo iz nie znam parametrow tego wzmacniacza, znam jego cene :) ok 1200-1300 zł (pewnie jakis uzywany).

Pozdrawiam

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść.
Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą )

Do tak wielkiego pomieszczenia takie monitorki zupełnie się nie nadają. Ale rozumiem że dźwięk nie musi być głośno. Napędzi je prawie każdy wzmacniacz - wiele ma wyjście na 4 kolumny (A+B). Osobiście proponuję jak najmocniejszy - tak żeby sobie pracował na 10 % swoich możliwości. Przy pracy ciągłej nie zmęczy wtedy ani siebie, ani tych monitorków. Jeżeli ma być nowy, to wiem że KODA miała tanie wzmacniacze do estradówek - trzeba sprawdzić w Polpaku.

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Biuletyn

Chcesz być na bieżąco ze wszystkimi naszymi najnowszymi wiadomościami i informacjami?
    Zapisz się
  • KONTO PREMIUM

• Ostatnio dodane opinie o sprzęcie

Ostatnio dodane opinie o albumach

• Najnowsze wpisy na blogu

• Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.