Skocz do zawartości
IGNORED

Amplifon - po spotkaniu

martini dry

Rekomendowane odpowiedzi

Amplifon dzięki ! Spotkanie super !!!

Wkurzyłem się wczoraj bo dwa razy pod rząd usiłowałem wpisać swoją opinię na temat odsłuchu ale jak zacząłem pierwszy raz to w połowie zrobił się błąd serwera i d... Zaraz potem napisałem drugi raz i klik "dopisz" to niechciało długo dopisać a wkońcu pokazało żebym się zalogował. Szlak mnie trafił równo i obraziłem się na neta. Ba, ale nie mogę dłużej wytrzymać szczególnie, że wczoraj wieczorem w panoramie usłyszałem wiadomość o Staszowie ( nie wiem czy ktoś słyszał ). Jaja jak berety. Otóż wyobraźcie sobie, podali, że w domu strażaka wybuchł pożar i sfajczyło się wszystko doszczętnie. Komisja badająca wstępnie ustaliła, że przyczyną pożaru był prawdopodobnie wzmacniacz lampowy WT 40, który wyuchł ze złości po werdykcie forumowiczów, że WT 30 jest lepszy.

Istotnie pożar wybuchł,ale nie w domu strażaka a w dzwonnicy(chyba jeśli przez chwilę dobrze obaczyłem) przy miejscowym kosciele,a chłopaki z OSP pędzili na złamanie karku żeby swoimi sikawkami ugasić pożar ;O) TV kłamie! :O)

No dobra teraz ad rem. Generalnie bardzo mi się podobało i nic nie jest w stanie zmącić tego wrażenia nawet to, że z przyczyn obiektywnych musiałem wykupić karnet na jazdę szbszą niż dozwolona przepisami o ruchu drogowym (tu dzięki za wsparcie KoRnikowi i Hiszpanowi). Cóż zawsze tak było, że ekspres kosztował więcej niż osobowy.Jeśli chodzi o wzmaczki to są moim zdaniem poprostu piękne. Jakość wykonania i outlook wielka klasa. Myślę, że wiele wzmaków z zakresu cenowego typu kosmos wysiada przy Amplifonach niezależnie od modelu. Co do grania to wydaje mi się, że wszystkie są bardzodobre w swojej cenie. W kat. bezwzględnych moim zdaniem najsłabiej wypada 25. WT 40 to wspaniała maszyna znacznie lepsza od tej z przed 3 lat ( andrzej stwierdził, że wymieniły jedynie trafa), fantastyczna szczegółowość precyzyne i koturowe dźwięki, jasna ibardzo czytelna góra. Dla ma jeden mały mankament. W przedziale 600-300 Hz ciut mu brakuje co owocuje niedosytem w temacie wypiardu i mięcha szczególnie słyszalnym przy materiale cieżki rock i metal alejeśli ktosłucha tylko czegoś innego to będzie myślę, zachwycony. 35-tka wydaje mi się bardziej spójnaw całości pasma ale górę ma jeszcze jaśniejszą idącą trochę jak dla mnie w zbyt metaliczne brzmienie detali (palka jakby nie patrzeć drewniana, trochę metali zamiast wyłącznie drewnianić ). Poza tymsame zalety 40-tki i 30-tki cuzamen do kupy. Obie maszyny prawdopodobnie lepsze obiektywnie od WT-30 ale moim zdaniem ona właśnie wygrywa. To wspaniały bardzo zrównoważony i spójny wzmacniacz, który niezapominając o szczegółach maluje muzykę piękną barwą iroztacza taki czar zapomocą jakiejś niesamowitej magii, którą udało się Amplifonowi zakląć w ten niepowtarzalny wzmak. Nie wiem czy ktoś potrafi technicznie opisać ten efekt ale myślę, że wielu się zgodzi, że udało się Andrzejowi wlutować w tę maszynę ducha muzyki. Wielkie brawo !!!

:) Leszek jaki był tytuł tej składanki Anathemy, please ! Thank You.

Teraz ja swoje pięć groszy... Amplifon, dzięki, było extra... Dla mnie największym zaskoczeniem było to, że Krell "poległ" po pierwszej pół godzinie odsłuchów... To była masakra, za ostro, aż nieprzyjemnie było słuchać tego syczenia. Na pewno swoje dołożyły kolumny Amplifona zrobione na Audaxach, o bardzo jasnym brzmieniu... może trochę jeszcze dołożyła ta podłoga z płytek ceramicznych... W każdym razie, po podłączeniu Primara ustało jak ręką odjął i słuchanie znowu stało się frajdą... dużą frajdą... zresztą WT30 i WT40 słuchałem już wcześniej (i WT30 wtedy kupiłem, kompletując zestaw dla kolegi). Tym razem zaskoczył mnie bardzo pozytywnie WT40, bo jest jakby bardziej szczegółowy, niż kiedyś... ale nadal (w zestawieniu z tak brzmiącymi głośnikami - to ważne!) wybrałbym "trzydziestkę"... WL25 grał bardzo sympatycznie, ale trudno się dziwić, że trochę słabiej od pozostałych... niby nic nam nie przeszkadzało, tylko że zaraz po nim podłączono "czterdziestkę" i okazało się jak pięknej "soczystej" barwy nabrały od razu instrumenty i wokale... ;-) No i WT35SE - najbardziej szczegółowy... w tym zestawieniu nawet zbyt "ostry"... słuchając tylko z tymi kolumnami na pewno bym go nie kupił... ale niewykluczone, że to właśnie on może być najlepszy! No bo tak: wróciłem do domu naprawdę z duszą na ramieniu... bo może, qrwa, byłem do tej pory głuchy, że nie słyszałem tych sybilantów? Całą drogę nie dawało mi to spokoju... Na świeżo podpiąłem Krella pod resztę zestawu kolegi, "zapuściłem" te same płyty... no i miód... żadnych syków - jedwab i aksamit - a przecież JBL-e góry specjalnie nie żałują... No to przytargałem Jolidę, której nie słuchałem od trzech miesięcy... podłączyłem Resonami... jednak trochę za ostro i od czasu do czasu syknęło tu i ówdzie... Wkurwiłem się nieziemsko! W miarę jak Jolida się wygrzewała, było tego jakby coraz mniej, ale zawsze... Podsumowując, nie bronię Krella, ale chyba zestawienie go z tymi kolumnami było akurat wyjątkowo nieszczęśliwe... I dlatego uważam, że WT35SE przy neutralnie brzmiących kolumnach, może być absolutnym hitem!!! Naprawdę chętnie bym go jeszcze posłuchał, zmieniając głośniki i źródełka...

No i miło było mi poznać osobiście innych forumowiczów - bardzo sympatyczni z Was goście... ;-)

twonk, vasa --> mam prośbę o informację o jeszcze jednej płycie, nie jestem pewny czy przyniósł ją Twonk czy Vasa. Pani nazywa się - jeśli nie przekręciłem - Elisabeth Karsten. Jedyne informacje jakie znalazłem w sieci to ta strona:

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść.
Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą ) to jest chyba właśnie ta płyta której słuchaliśmy. Strona niestety po norwesku:(

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą )

Płytę Elisabeth Karsten - "Flux", można kupić m.in, w sklepach internetowych:

FaN

Ukryta Zawartość

Gigant (Warszawa

Ukryta Zawartość

Merlin (Warszawa)

Ukryta Zawartość

VIVID (Warszawa)

Ukryta Zawartość

Pozdrawiam

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

Gość vasa

(Konto usunięte)

Panowie i Panie: suma kontrolna

martini dry......................WT30

KoRnik ...........................WT30

vasa ..............................WT30->WT35

hiszpan .........................? hiszpan określ się ;-)

Leszek ...........................WT30

burak .............................WT30

twonk ............................WT30->WT35

fadeover ........................WT40

Wygląda na to, że w cenniku mogą nastąpić zmiany pozycji :-)

WT35 jest zupełnie nowym wzmacniaczem, warunki pracy miał mało korzystne ale i tak został przyjęty b. ciepło i może się stać w niedługim czasie liderem (np po spotkaniu jesiennym;-)

a ja się ciesze, że nikt nie określił brzmienia WL25 w kategoriach porażki, bo to, że nie on będzie faworytem było jasne i oczywiste...

następnym razem zachodzi więc potrzeba zabrania czegoś z podobnej półki, aby w pełni docenić możliwości drzemiące w tym urządzonku, bo zapewniam, że w tej cenie są znaczne...

dzięki za wrażenia, ale te trzy fotki wyłącznie zaostrzyły mój apetyt.... życzę więc sobie, aby powstała czwarta podstronka z fotkami ze Staszowa... i opiszcie się który je który, bo część waszych mord znam wyśmienicie, ale niektóre już nieco enigmatyczne są... :)

Panowie, zamóiłem płytę Elisabeth Karsten "Flux" na Gigancie. Czekałem na nią miesiąc (tyle maxymalnie miało to zająć). Po miesiącu dostałem info, że płyty nie ma i zapytanie czy chcę jeszcze czekać (ile nie wiadomo). Dodam, że zamówiłem jeszcze 2 inne norweski płyty, te po dwóch tygodniach pojawiły sięna stanie sklepu.

Jeśli więc polujecie na tąpozycję, odradzam Giganta, poszukajcie innej drogi. (Ja trafiłem we wrocku na człowieka, który załatwił mi jąw przciągu tygodnia).

Pozdrawaim

spróbuje podpisać zdjęcia, jak się gdzieś pomylę to nie zabijcie mnie, bo ja was wszystkich widziałem pierwszy raz:)

- zdjęcie pierwsze na samym początku wątku od lewej: fadeover, twonk, Amplifon, Tomek

- zdjęcie drugie w pierwszym rzędzie od lewej: Leszek, fadeover, Hiszpan, burak, twonk

w drugim rzędzie od lewej: vasa, martini dry, Amplifon, KoRnik

- zdjęcie czwarte od lewej: vasa, Amplifon, Leszek, fadeover, KoRnik

na następnym zdjęciu dochodzę jeszcze ja obok vasy

- zdjęcie szóste - pierwszy rząd jak na drugim, w drugim rzędzie obok vasy Tomek, a z tyłu współpracownik Amplifona - chyba Darek ???

ufff:)

Gdybym kupował wzm.Amplifona to kolumny na furę,CD,kable i jazda do Staszowa! ;O) WT 35 był jakby szczegółowszy od WT30,ale brakowało jak wyżej pisałem basiku.Ale uważam,że: nie te pomieszczenie, nie te kolumny ;O)I ciężar tych wzmacniaczy!Gdy jeden z nich chcialem przesunąć to został w miejscu bo źle oceniłem jego masę haha! Poprawka i zmienił lokalizację :O) Pozdrawiam wszystkich!

>>Qrde !!! Ale te zdjęcia grubo u mnie wychodzą !! Co to za aparat ?!!!!

fade, o co chodzi? Jak grubo? Sugerujesz że należało "komputerowo odchudzić" niektórych? Sam by się poddał takiemu zabiegowi:)

ehhh szkoda ze nie moglem przyjechac :(

Bardzo chcialem posluchac WT40...

BTW nie sadzicie ze wt30 w starej budzie jest ladniejszy?

[obrazekLUKASZ-110362_1.jpg] [obrazekLUKASZ-110362_2.jpg]

Ukryta Zawartość

post-163-100005555 1170255845_thumb.jpg

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

• Pokaż nowe odpowiedzi
  • Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
    • Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
    Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.