Skocz do zawartości
IGNORED

Clone ACCPHASE E-550

Rekomendowane odpowiedzi

Panowie próbowaliście może tranzystorów z allegro od EUROSEMI z Krakowa ? Czy to rzeczywiście oryginały ?

Edytowane przez Bogdan

Panowie próbowaliście może tranzystorów z allegro od EUROSEMI z Krakowa ? Czy to rzeczywiście oryginały ?

OFFTOPIC

i to pytanie mogło by być w nowym wątku nt. jakości i oryginalności tranzystorów i innych części elektronicznych...

Jednak dam fotke żeby wkurzyć chińczyków i tak jej nie zrobią ze zdjęcia mi trudno było rozgryść ze schematem ale bez to nie wykonalne .Jutro pokarze wam postępy z 7100

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść.
Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą )

Ukryta Zawartość

Na fotce nieźle się prezentuje...

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

No tak fotka była do płytki którą pokazał Tomek

A tu więcej obrazków

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

Ale po co więcej tych obrazków, jak to nie ma nic wspólnego z projektem wykonywanym w temacie.

Tą należy pokazać:

04.JPG

Edytowane przez Robertus

Miejmy pasje, by oswobodzić drzemiący w nas entuzjazm wiodący nas do realizacji własnych celów...

Ale po co więcej tych obrazków, jak to nie ma nic wspólnego z projektem wykonywanym w temacie.

Tą należy pokazać:

hehe - Tomek pokazal ukonczony projekcik pcb do A-65 wiec @kw jak najbardziej dolaczyl prawidlowa fotke - ale masz racje .... to nie ma nic wspolnego z tym tematem ( Twoja fota rowniez ) - czas zalozyc nowy temat.

pzdr

Edytowane przez mar_70

Generalnie te fotki rozbierane są świetne :)

pzdr. Łukaz

W jakim sensie są "świetne" ?

Użyteczne przy klonowaniu, a może po prostu atrakcyjne wizualnie ? ;)

hehe - Tomek pokazal ukonczony projekcik pcb do A-65 wiec @kw jak najbardziej dolaczyl prawidlowa fotke - ale masz racje .... to nie ma nic wspolnego z tym tematem ( Twoja fota rowniez ) - czas zalozyc nowy temat.

pzdr

Nic właśnie. tomek0104 pokazał pcb do P7100 a Robertus oryginalnie zmontowany A65.

Nic właśnie. tomek0104 pokazał pcb do P7100 a Robertus oryginalnie zmontowany A65.

przypatrz sie dobrze :)

a65 jest na takich samych tranach jak e-550 :)

pzdr

U Tomka na pcb doliczyłem się 5 par tranów wyjściowych a Robertus pokazał fotkę z 6-cioma. Obie są prawie identyczne i łatwo o pomyłkę ale przecież nie to jest ważne.

Dokładnie

asertywny
przypatrz się dobrze zanim napiszesz bzdurę.

Poza tym tranzystory to jedno, ale od razu widać, że to inny projekt inaczej po prostu umieszczone są poszczególne elementy.

Też tu działam i zapewniam, że nawet na pozór nie podobnie, ale identycznie wyglądający element akurat w danym miejscu płytki miedzy jednym, a drugim rodzajem PCB tych wzmacniaczy już może mieć inaczej zrealizowane połączenia.

mar_70

Moja fota jest celowo w tym temacie, sądze że nie będzie zakładania nowego tematu, bo w tym zaczęto wpisy na płytkę 7100. Nie bedziemy tak ulatwiac chinolom że znowu coś nowego tworzymy. Ustaliłem z Tomkiem i tak chyba lepiej.

Miejmy pasje, by oswobodzić drzemiący w nas entuzjazm wiodący nas do realizacji własnych celów...

Chętni na P-7100

1. Bogdan 1 komplet

2. Wieslawa 1 komplet

3. Jaskiniowiec , Stereo . Ale wersja pozłacana w całości .

4. mate_ous 1 komplet (o ile płytki nie będą kosztować 2000zł, jak to szacuje Kolega Jaskiniowiec:) )

5. Yasioo 1 komplet

Edytowane przez Yasioo

550 uruchomiona :) - dynamika zabija !!! - krell to maly pikus :) - mam delikatny przydzwiek- pewnikiem cos z prowadzeniem masy, ale .... jak to kurcze gra !!!

Ukryta Zawartość

post-23966-0-69395400-1322413115_thumb.jpg

post-23966-0-26245300-1322413125_thumb.jpg

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

Witam , wszystko fajnie ale należy załatwić trany do tego wszystkiego mi głównie zależy na

2sc4685 - ten od kompensacji termicznej - 4 sztuki. Jest w north - ale z ta ceną to ich pospawało . 2sa1376 K oraz 2SC3478 K - Tych należało by kupić troszkę jakąś setkę z każdego pnp-npn . Zeby to podobierać . I nie mogą to być malowanki . Można by wsadzić zamiennie 2sa970 i 2sc2240 .

Takie trany są w P7100 oraz P-5000 - który to ja sobie jeszcze projektuje .

Także jeżeli ktoś wie gdzie , można je dostać , to można by już zapodać zamówienie .

Żeby można było składać , a nie czekać potem kilka miesięcy .

Mamy wycene na 400 kompletów z Japonii. Ile z tego wyjdzie par, zależy od skuteczności parowania. Jeżeli się pośpieszycie i najdalej do jutra (ew. pojutrza) dopiszecie, to może uda się zwiększyć zamówienie. Miałbyś czas to jaskiniowec poparować jakby co? Bo ja najszybciej na ok 15 styczeń 2012. Ok. 2 tyg. czekania + czas na cle. I na swięta nie będę miał czasu, bo mam ogrom pracy (nie swiatecznej a zawodowej).

System gra dobrze, albo nie....

Dostałeś wycenę na 2sc2240/2sa970 czy 2sc3478/2sa1376? W drugim wątku także organizujesz zamówienie i już trochę mi się poplątało. Z tego co pamiętam na 2sc2240/2sa970 było więcej chętnych niż 400 kompletów.

Na 2sc2240/2sa970 zamowienie jest zawieszone, bo zaden z dostawcow nie byl w stanie zaoferowac wszystkich 5 warunkow na raz:

- sensowna cena << 1.50PLN

- pakowania na taśme

- oryginalnej produkcji TOSHIBA

- grupy BL

- okreslony czas realizacji

Na 2sc3478/2sa1376 mamy już wycenę i dostawca (z Japonii) jest sprawdzony. Co do 2sc2240/2sa970 (BL) też jest u tego dostawcy (a także w BDENT) ale niestety nie mam za bardzo czasu tego skonsolidować i przeliczać raz jeszcze. Mógłbym to podczepić pod zamówienie,

ale pod warunkiem, że inna osoba weźmie na siebie parowanie (lub dwie osoby) i zbiórkę pieniędzy a ja dostanę całość. Jeżeli jest ktoś chętny to podepne te trany do zamówienia. Cenę podam późnym wieczorem.

System gra dobrze, albo nie....

Kiedy Accu przeszedł z duetu 2SA1976+2SC5358 na 2SC3478+2SA1376 w modelu P-7100 ?

Został ujawniony powód tej zmiany ?

O jakiej zmianie piszesz?.

Po pierwsze to para 2SA1986+2SC5358

2SC3478+2SA1376 to drivery w tym modelu

Wszystko pasuje :)

Kiedy Accu przeszedł z duetu 2SA1976+2SC5358 na 2SC3478+2SA1376 w modelu P-7100 ?

Został ujawniony powód tej zmiany

Oco ci chodzi, ujawniony powód zmiany, jakiej znowu zmiany ? Inny wzmacniacz i wszystko jest tak, jak w orginale.

Chętni na P-7100

1. Bogdan 1 komplet

2. Wieslawa 1 komplet

4. mate_ous 1 komplet (o ile płytki nie będą kosztować 2000zł, jak to szacuje Kolega Jaskiniowiec:) )

5. Yasioo 1 komplet

6. Piotr_1 - 2 komplety

Chętni na P-7100

1. Bogdan 1 komplet

2. Wieslawa 1 komplet

5. Yasioo 1 komplet

6. Piotr_1 - 2 komplety

7. jazzby - 1 komplet

• Pokaż nowe odpowiedzi