Skocz do zawartości
IGNORED

Clone ACCPHASE E-550

Rekomendowane odpowiedzi

Hehe jestem w stanie podrobić ich każdy model ,chociaż nie wiem czy warto bo i tak wszystkie modele brzmią podobnie.

:P

A tak na marginesie co myślicie o Luxmanie .Wciąż ten accuphase już mnie nudzi . Może coś nowego innego i lepszego macie coś fajnego????

Może jakiś Rotel itp???

Ostatnio Myślałem nad wzmacniaczem Znów accuphase ale trudno.Duża moc no i dużo tranów no i kasy .:)Ale to już raczej na dyskotekę.Hehe

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść.
Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą )

post-22716-0-88783400-1320525273_thumb.jpg

post-22716-0-59500700-1320525836_thumb.jpg

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą ) Edytowane przez tomek0104

- barmanekm (100+100)

- rick (30+30)

- kogutaudio (20+20)

- Henryk Kwinto (200+200)BL - wolałbym Toshiba

- taipan3 (20+20) BL

- avs (30 + 30) BL

- mirfak (20+20) BL

- kw (30+30)

- dodo (30+30)BL - wolałbym Toshiba

- Rogalaf (40 + 40) BL

- Rambo (30+30)BL - wolałbym Toshiba

- jaskiniowiec (100+100)

- crossover64 (30+30)

- karsti (50+50)

Witam,

Mamy razem 730 par, jak się nie walnąłem. Przy tej kwocie cena jest 79.5gr netto (

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą ) ).

Spróbuję napisać jeszcze do dystrybutorów Toshiby na EU może uda sie gdzieś jeszcze taniej znaleźć, a może jednak dojdziemy do 1000? Wtedy by było po 70gr. Jak nikt nie ma nic przeciwko, mogę się zapytać znajomego co ma firmę elektroniczną, czy w zamian za odliczenie kosztów, nie zgodziłby się

rozliczyć VATu (wzięlibyśmy na jego firmę). Chyba że są tutaj inni chętni na takie działanie.

A może ktoś z Was ma pewne sklepy gdzie będą mieli te trany na 100% oryginalne. Ew. będą mogli sprowadzić.

Ukryta Zawartość

System gra dobrze, albo nie....

Witam,

Mamy razem 730 par, jak się nie walnąłem. Przy tej kwocie cena jest 79.5gr netto (

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą ) ).

Spróbuję napisać jeszcze do dystrybutorów Toshiby na EU może uda sie gdzieś jeszcze taniej znaleźć, a może jednak dojdziemy do 1000? Wtedy by było po 70gr. Jak nikt nie ma nic przeciwko, mogę się zapytać znajomego co ma firmę elektroniczną, czy w zamian za odliczenie kosztów, nie zgodziłby się

rozliczyć VATu (wzięlibyśmy na jego firmę). Chyba że są tutaj inni chętni na takie działanie.

A może ktoś z Was ma pewne sklepy gdzie będą mieli te trany na 100% oryginalne. Ew. będą mogli sprowadzić.

Zdaje się , że 2sc2240/sa970 przestają produkować

Ukryta Zawartość

ze sprawdzonych źródeł to schuro.de

przy dużych zamówieniach cena może spadłaby do 21eurocentów/ szt brutto co daje porównywalny koszt z RS

Znam jeszcze jedną hurtownię w Niemczech , ale cenę mogę podać dopiero w poniedziałek

( w tym jednak przypadku musielibyśmy podstawić jakąś firmę , bo nie sprzedają indywidualnym odbiorcom)

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

Następny panel zrobiony i wyszczotkowany tym razem dla Marka 70

Ukryta Zawartość

post-22716-0-86250300-1320585515_thumb.jpg

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

Następny panel zrobiony i wyszczotkowany tym razem dla Marka 70

Zajebiscie ten panel wyszedł. Normalnie jak z fabryki :-)

Ciekawe czy sie łądnie zaanoduje. Do anodowania powinno być czyste alu a wiekszo tych blach to jakies durale chyba...

Edytowane przez bendix101

Może coś nowego innego i lepszego macie coś fajnego????

Może jakiś Rotel itp???

Pewnie ze mamy :) A Krell FPB może być ? 200 tranów kanał :)

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

"We designed our valve (tube) amplifier, manufactured it, and put it on the market, and never actually listened to it. In fact, the same applies to the 303 and the 405" - Peter Walker - Quad

Zrobiłeś sobie jakiś przyrząd do tego szczotkowania ???

Nie mam na to mały patent

Co do tego Krela to na prawde by było wyzwanie :)Wygląda porządnie ale i dość dużo w nim tranów :)

A ma wejscie na wodę chłodzącą? :-)

Czxy potrzeba wściekłego azotu? :P

Żadne taśmy itp.To ręczna robota ,Jak chcecie można zrobić zbiorowe zamówienie to zrobię kilka sztuk

Żadne taśmy itp.To ręczna robota ,Jak chcecie można zrobić zbiorowe zamówienie to zrobię kilka sztuk

Ukryta Zawartość

post-22716-0-32044700-1320603754_thumb.jpg

post-22716-0-84418000-1320603768_thumb.jpg

post-22716-0-31955200-1320603783_thumb.jpg

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą ) Edytowane przez tomek0104

Świetnie Ci to wyszło! Robiłem ze znacznie mniejszym panelem i wygląda trochę gorzej. Papier ścierny umocowałem na desce, polałem wodą i szorowałem kawałkiem aluminium. Żeby były równe ślady z boku przykręciłem listewkę.

Zdaje się , że 2sc2240/sa970 przestają produkować

Ukryta Zawartość

ze sprawdzonych źródeł to schuro.de

przy dużych zamówieniach cena może spadłaby do 21eurocentów/ szt brutto co daje porównywalny koszt z RS

Znam jeszcze jedną hurtownię w Niemczech , ale cenę mogę podać dopiero w poniedziałek

( w tym jednak przypadku musielibyśmy podstawić jakąś firmę , bo nie sprzedają indywidualnym odbiorcom)

Teraz wszystko powoli przechodzi na wersję SMT. Te są zajebiste, i tych pewnie użyję jak coś będę robił w przyszłości:

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

Teraz wszystko powoli przechodzi na wersję SMT. Te są zajebiste, i tych pewnie użyję jak coś będę robił w przyszłości:

Ukryta Zawartość

Nie zauważyłem żeby te accu szumiało nawet na tych teoretycznie gorszych :-)

Ukryta Zawartość

Jedyne conieco szumi to sprzezenie pradowe... ale i tak wyniki są b.dobre jednak stare Accu z napięciowym miały sporo lepsze... w E-406 miałem coś 7uV szumu na wyjściu. A powinno się zejść do ok 5uV. Muszę dopracować kilka rzecy. Nie do uzyskania ze sprzężeniem prądowym, nawet z MCS. Chociaż i tak tego się nie usłyszy, można tylko zmierzyć

Jedyne conieco szumi to sprzezenie pradowe... ale i tak wyniki są b.dobre jednak stare Accu z napięciowym miały sporo lepsze... w E-406 miałem coś 7uV szumu na wyjściu. A powinno się zejść do ok 5uV. Muszę dopracować kilka rzecy. Nie do uzyskania ze sprzężeniem prądowym, nawet z MCS. Chociaż i tak tego się nie usłyszy, można tylko zmierzyć

W sensie nie zauważyłem czyli nie usłyszalem. Na oscyloskopie zawsze zobaczysz :-) Ale to juz voodoo :-)

A co to jest takiego dziwnego ten MCS? Jakoś mi umknęło? Czym oni się tak chwalą?

Panowie, nie wiadomo czy zamówienie dojdzie do skutku. W RS Components na Toshiby trzeba czekać co najmniej 14 dni, a może być i 30. Nie są w stanie zagwarantować czasu dostawy. Poza tym nie sprzedają na taśmie tylko opakowania po 10 sztuk. A bez taśm pomierzyć i opisać i ponaklejać to będę potrzebował kolejnych kilka dobrych dni. Do jutra mają mi odpisać, bo może te opakowania po 10szt. i tak są z jednej taśmy. Jeżeli nie to albo poszukam dalej, albo trzeba będzie anulować tą zabawę. Na taśmach mają za to Magnatec'i ale większość osób chce Toshiby. Ja chyba zaryzykuję i wezmę kilka na próbę.

Panowie, nie wiadomo czy zamówienie dojdzie do skutku. W RS Components na Toshiby trzeba czekać co najmniej 14 dni, a może być i 30. Nie są w stanie zagwarantować czasu dostawy. Poza tym nie sprzedają na taśmie tylko opakowania po 10 sztuk. A bez taśm pomierzyć i opisać i ponaklejać to będę potrzebował kolejnych kilka dobrych dni. Do jutra mają mi odpisać, bo może te opakowania po 10szt. i tak są z jednej taśmy. Jeżeli nie to albo poszukam dalej, albo trzeba będzie anulować tą zabawę. Na taśmach mają za to Magnatec'i ale większość osób chce Toshiby. Ja chyba zaryzykuję i wezmę kilka na próbę.

Wez te z allegro. Sa na taśmie i wygladają zdecydowanie na oryginalne. Napiszesz cos o tym MCS-ie?

O! Jeśli są pakowane akurat po 10szt, bo tak przychodzą, a nie przesyłka zbiorczna min. 100szt lub taśmowo, to zdoświadczenia wiem, że to podejrzane. Zamawiając u mnie do firmy tranzystory Toshiby, czasem tak trafiają się podróbki. Widać to po pomierze. Także przestroga z mojej strony!

Jeśli jest pewność, z firmą Magnatec i są na taśmach, to bez zastanawiania brałbym tą drugą na waszym mjejscu.

To też dobra firma, a że z owiele mniejszym rozsławieniem niż Toshiba, wiele czuje niepotrzebnie niechęć do niej.

Paramtery muszą zagwarantować identyczne jesli produkują tranzystor pod tą nazwą.

To nie są tranzystory do pracy W.CZ. czy ultra nisko szumne, które znacznie trudniej wykonać. Gdzie sprawdzona firma faktycznie może wykazywać pewną przewagę, czy większą dokładność względem parametrów jakie są przedstawione w karcie katalogowej.

Miejmy pasje, by oswobodzić drzemiący w nas entuzjazm wiodący nas do realizacji własnych celów...

Panowie, ten sklep z allegro jest z Krakowa. Brałem u nich kilka razy i owszem zawsze pomiarowo wszystko się zgadzało (ale nie mierzyłem szumów, a to może być najważniejsze). Koleżka zamawia bezpośrednio od dystrybutorów. Jest to grupa GR. Może zrobimy tak, pójdę na giełdę w sobotę lub niedzielę, ew. zadzwonie do gościa. Wypytam Co i jak i wezmę na próbę po 100szt. Zobaczę jak się parują, pomierzę Hfe, i jak dobrze, to jak będą zainteresowani to posprzedaje same pary, albo domówimy tą dużą ilość. Może nie potrzeba aż takiego nadmiaru.

Tu w sklepie w Krakowie są te tranzystory. Ja byłem u nich i kupowałem inne ale raczej są to orginały:

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

To właśnie ten sklep. W soboty i niedziele mają dodatkowo stoisko na Balickiej...

Co do parowania to z 2x50 sztuk udało mi się znaleźć 8 par.

Co do torebkowych to miałem takie wcześniej kupione w torebce właśnie gdzieś z Gdyni chyba i nie są to tranzystory ;-))))

Jeszcze raz sie upraszam o napisanie co to takiego ten MCS? Strasznie mnie to zaciekawiło.

@bendix101 - co do torebkowych - to dlatego nie podejmę się parowania tranów pakowanych inaczej niż na taśmę - ew. oryginalny box.

MCS - pisze o tym w ulotkach Accu. Jest to zwielokrotnienie stopnia wejściowego i VAS, tak że pracują równolegle. Teoretycznie szum powinien zmniejszyć się o: sqrt(ilosc rownoleglych stopni). Jest też kilka innych myków w tej topologii (MCS połączony z CFA) Accu. Rozmawialiśmy krótko w jednym z wątków z Jaskiniowcem o tym.

@bendix101 - co do torebkowych - to dlatego nie podejmę się parowania tranów pakowanych inaczej niż na taśmę - ew. oryginalny box.

MCS - pisze o tym w ulotkach Accu. Jest to zwielokrotnienie stopnia wejściowego i VAS, tak że pracują równolegle. Teoretycznie szum powinien zmniejszyć się o: sqrt(ilosc rownoleglych stopni). Jest też kilka innych myków w tej topologii (MCS połączony z CFA) Accu. Rozmawialiśmy krótko w jednym z wątków z Jaskiniowcem o tym.

Mozesz podesłać linka gdzie? Ale chodzi o układy które są przed naszą końcówka mocy jak rozumiem nie? Bo piszą w opisie 550 że w tym MCS-e sa trzy gałęzie - a ja tam nie widzę w schemacie żadnych trzech gałęzi - dlatego się pytam o co chodzi? O zmniejszenie szumów tych preampow/ukladów wejsciowych/symetryzatorów itp?

To chodzi o stopnie IPS/VAS - popatrz one są po dwa na gałąź.

Do tego dochodzi układ wzmacniacza instrumentacyjny (ale w E-550, jest on chyba przed końcówką - na wejściach). Gdzie przed na IPS są dwa opampy, które właśni z tym podwojonym IPSem tworzą wspomniany wzmacniacz instrumentacyjny. Ujemnym wejściem tego wewnętrznego opampa jest powrót sprzężenia zwrotnego. Nie mam diagramu przed sobą ale tak to chyba było... O tej 3 gałęzi nie kojarze, ale jak zerknę to załapie może o co Ci chodzi - gdzie o tym pisze?

Do tego dochodzi układ wzmacniacza instrumentacyjny (ale w E-550, jest on chyba przed końcówką - na wejściach). Gdzie przed na IPS są dwa opampy, które właśni z tym podwojonym IPSem tworzą wspomniany wzmacniacz instrumentacyjny. Ujemnym wejściem tego wewnętrznego opampa jest powrót sprzężenia zwrotnego. Nie mam diagramu przed sobą ale tak to chyba było... O tej 3 gałęzi nie kojarze, ale jak zerknę to załapie może o co Ci chodzi - gdzie o tym pisze?

Ukryta Zawartość

2-ga strona pdf-a środkowa kolumna pod koniec. Ale nie wiem czy to nie jakiś bełkot dziennikarzyny.

No to to ja widzę - ten wzmacniacz jest w pełni symetryczny. Moim zdaniem przerabiając lekko samo wejscie mozna by podac XLR-a. Ale o trzech gałeziach coś bredzą dlatego mnie to zmylilo.

Ukryta Zawartość

• Pokaż nowe odpowiedzi