Skocz do zawartości
IGNORED

Clone ACCPHASE E-550

Rekomendowane odpowiedzi

Na 2sc2240/2sa970 zamowienie jest zawieszone, bo zaden z dostawcow nie byl w stanie zaoferowac wszystkich 5 warunkow na raz:

- sensowna cena << 1.50PLN

- pakowania na taśme

- oryginalnej produkcji TOSHIBA

- grupy BL

- okreslony czas realizacji

Na 2sc3478/2sa1376 mamy już wycenę i dostawca (z Japonii) jest sprawdzony. Co do 2sc2240/2sa970 (BL) też jest u tego dostawcy (a także w BDENT) ale niestety nie mam za bardzo czasu tego skonsolidować i przeliczać raz jeszcze. Mógłbym to podczepić pod zamówienie,

ale pod warunkiem, że inna osoba weźmie na siebie parowanie (lub dwie osoby) i zbiórkę pieniędzy a ja dostanę całość. Jeżeli jest ktoś chętny to podepne te trany do zamówienia. Cenę podam późnym wieczorem.

Cze,

trochę się spóźniłem na zapisy (o ile to nadal trany do E-550)...

Jeśli jest jeszcze możliwość to chętnie dopiszę sie na jakąś sensowną ilość par potrzebną do złożenia kompletu stereo.

Chętni na P-7100

1. Bogdan 1 komplet

2. Wieslawa 1 komplet

3. Jaskiniowiec , Stereo . Ale wersja pozłacana w całości .

4. mate_ous 1 komplet (o ile płytki nie będą kosztować 2000zł, jak to szacuje Kolega Jaskiniowiec:) )

5. Yasioo 1 komplet

6. Piotr_1 - 2 komplety

7. jazzby - 1 komplet

8. omirp - 1 komplet

Chętni na P-7100

1. Bogdan 1 komplet

2. Wieslawa 1 komplet

3. Jaskiniowiec , Stereo . Ale wersja pozłacana w całości .

4. mate_ous 1 komplet (o ile płytki nie będą kosztować 2000zł, jak to szacuje Kolega Jaskiniowiec:) )

5. Yasioo 1 komplet

6. Piotr_1 - 2 komplety

7. jazzby - 1 komplet

8. omirp - 1 komplet

9. Rick - 1 komplet

Oczywiście ja ;-)

Chętni na P-7100

1. Bogdan 1 komplet

2. Wieslawa 1 komplet

3. Jaskiniowiec - 1 komplet Ale wersja pozłacana w całości .

5. Yasioo 1 komplet

6. Piotr_1 - 2 komplety

7. jazzby - 1 komplet

8. omirp - 1 komplet

9. Rick - 1 komplet

10. Robertus - 1 komplet

Miejmy pasje, by oswobodzić drzemiący w nas entuzjazm wiodący nas do realizacji własnych celów...

A co mi szkodzi...

Chętni na P-7100:

1. Bogdan - 1 komplet

2. Wieslawa - 1 komplet

4. mate_ous - 1 komplet (o ile płytki nie będą kosztować 2000zł, jak to szacuje Kolega Jaskiniowiec:) )

5. Yasioo - 1 komplet

6. Piotr_1 - 2 komplety

7. jazzby - 1 komplet

8. omirp - 1 komplet

9. Rick - 1 komplet

10. Robertus - 1 komplet

11. BlackKnight - 1 komplet

Manual od PS-1210 do kompletu.

Edytowane przez BlackKnight

Chętni na P-7100:

1. Bogdan - 1 komplet

2. Wieslawa - 1 komplet

4. mate_ous - 1 komplet (o ile płytki nie będą kosztować 2000zł, jak to szacuje Kolega Jaskiniowiec:) )

5. Yasioo - 1 komplet

6. Piotr_1 - 2 komplety

7. jazzby - 1 komplet

8. omirp - 1 komplet

9. Rick - 1 komplet

10. Robertus - 1 komplet

12. Amnes - 1 komplet

Witam troche jestem zalatany ale miedzy czasie skończyłem pcb wejscia do 65 i cały czas walczye z P-7100 powoli to idzie ale niedługo skończę.Ceny pcb mniej więcej znam

Pcb główna p-7100 ok 250zł za szt

input assy 1 szt ok 100zł

czyli cały komplet wyjdzie ok 600zł a nie 2000zł

Mysle że cena złożenia wzmacniacza nie liczę obudowy, tylko części +trafo ,kondy itp. na moje oko wyjdzie góra ok 3000zł a kosztuje ten wzmacniacz 20 razy wiecej.

Jeszcze dac ,przedwzmacniacz i kondycjoner np.p-1210

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść.
Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą )

post-22716-0-80167400-1322588947_thumb.jpg

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą ) Edytowane przez tomek0104

Chętni na P-7100:

1. Bogdan - 1 komplet

2. Wieslawa - 1 komplet

5. Yasioo - 1 komplet

6. Piotr_1 - 2 komplety

7. jazzby - 1 komplet

8. omirp - 1 komplet

9. Rick - 1 komplet

10. Robertus - 1 komplet

12. Amnes - 1 komplet

13. minek6 - 1 komplet

Panowie specjalizację robicie z klonowania Acu ? :P

"We designed our valve (tube) amplifier, manufactured it, and put it on the market, and never actually listened to it. In fact, the same applies to the 303 and the 405" - Peter Walker - Quad

Gość

(Konto usunięte)

Chętni na P-7100: 1. Bogdan - 1 komplet 2. Wieslawa - 1 komplet 3. Jaskiniowiec - 1 komplet Ale wersja pozłacana w całości . 4. mate_ous - 1 komplet (o ile płytki nie będą kosztować 2000zł, jak to szacuje Kolega Jaskiniowiec:) ) 5. Yasioo - 1 komplet 6. Piotr_1 - 2 komplety 7. jazzby - 1 komplet 8. omirp - 1 komplet 9. Rick - 1 komplet 10. Robertus - 1 komplet 11. BlackKnight - 1 komplet 12. Amnes - 1 komplet 13. minek6 - 1 komplet.slawek.xm -1 komplet

Źródło: http://www.audiostereo.pl/clone-accphase-e-550_76169.html/page__st__900__p__2333548#entry2333548

Copyright © Audiostereo.pl

Chętni na P-7100:

1. Bogdan - 1 komplet

2. Wieslawa - 1 komplet

4. mate_ous - 1 komplet (o ile płytki nie będą kosztować 2000zł,

jak to szacuje Kolega Jaskiniowiec

5. Yasioo - 1 komplet

6. Piotr_1 - 2 komplety

7. jazzby - 1 komplet

8. omirp - 1 komplet

9. Rick - 1 komplet

10. Robertus - 1 komplet

12. Amnes - 1 komplet

13. minek6 - 1 komplet

14.slawek.xm -1 komplet

Powoli pcb sie tworzy za dwa dni będzie gotowa zostanie mi tylko pcb wejscia unbal/bal no i protection ,a potem zrobię sobie tydzień przerwy bo zaczynam mieć oczopląs.

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

Tomek0104 napisał

Powoli pcb sie tworzy za dwa dni będzie gotowa zostanie mi tylko pcb wejscia unbal/bal no i protection ,a potem zrobię sobie tydzień przerwy bo zaczynam mieć oczopląs.

Tomek

Czy mógłbyś już na tym etapie tworzenia płytki podać wymiary pcb ,czy raczej nie bo mogą się zmienić

Pytam bo czas powoli szukać dobrych radiatorów do tej konstrukcji

Chętni na P-7100:

1. Bogdan - 1 komplet

2. Wieslawa - 1 komplet

4. mate_ous - 1 komplet (o ile płytki nie będą kosztować 2000zł, jak to szacuje Kolega Jaskiniowiec

5. Yasioo - 1 komplet

6. Piotr_1 - 2 komplety

7. jazzby - 1 komplet

8. omirp - 1 komplet

9. Rick - 1 komplet

10. Robertus - 1 komplet

12. Amnes - 1 komplet

13. minek6 - 1 komplet

14.slawek.xm - 1 komplet

15. rafals - 1 komplet

Płytka będzie miała ok 120mm/280mm ale radiator musi być większy ok. 20cm wysokości min.ok 17cm i długość ok 40cm.

Ukryta Zawartość

post-22716-0-62609200-1322654871_thumb.jpg

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą ) Edytowane przez tomek0104

bdent - solidna firma, szybka wysylka, czesci w 100% orginal - tylko przesylka trafia prawie zawsze na clo :(

pzdr

Pcb główna p-7100 ok 250zł za szt

czyzbys zmienil wykonawce pcb ??? - przy takim rozmiarze plytki, ilosci otworow itp. cos mi sie cena nie zgadza... - mozesz potwierdzic ?

pzdr

Witam , Tak myślałem co tu jeszcze sklonować . Napiszę kilka słów na temat accuphase co jest czemu podobne .

co w trawie piszczy .

E -406V -to jest to samo co E-407- nawet na tej samej pcb robione .

E-308 - E-408 to jest identyczna końcówka mocy tylko E-408 ma tylko trzy pary końcowe - jedyna różnica .

E-250 - E-350 to także jest identyczna końcówka mocy ta sama topologia i ten sam układ zasilania poszczególnych stopni .

Różnica jest taka że E-250 jest w wykonaniu smd tym samym inne tranzystory .

Mając płytkę do accuphase E-550 (tą z zamówienia Tomka ) można na tej samej pcb zrobić klona accuphase P-4100 -wystarczy jedna zwora oraz zmienić kilka wartości rezystorów oraz tranzystory końcowe zastąpić bipolarami , no i jeszcze przepiąć rezystor z serwa ze sprzężenia do wejścia .

Oraz clona accu E-450 te same zmiany co wcześniej, tylko jedna para tr końcowych mniej oraz do wejścia i sprzężenia są dołączone wzmacniacze operacyjne . Można dołączyć na osobnej płytce w formie przystawki .

Ja sobie obmyśliłem płytkę do uniwersalnego klonowania accuphase , wystarczy jedna płytka (baza)i cztery płytki stopni wejściowych , które można przełączać - tym samym jest się w posiadaniu aż sześciu modeli kończąc na E-408 . A po dołożeniu dodatkowej przystawki w postaci dodatkowych filtrów można zrobić modele E-250 oraz E-350 . I to nie są żarty .

.

Opracowałem sobie pcb do klona accu P-5000 troszkę inny układ niż w pozostałych accu przez to mnie ciekawi jak zagra - prawie gotowa .

I jeszcze sobie jeszcze opracuję pcb do klona accu E-450 na podobieństwo oryginału mam taką jakąś wizje .

,

Czyli podsumowywując , Ja po sklonowaniu E-550 , P-7100 duża moc oraz p-5000 i E-450 + uniwersalny moduł-

Na tym kończę przygody z klonowaniem - więcej już nie buduję żadnej końcówki mocy bo to nie ma sensu .

Podobieństwa tych wzmacniaczy są tak duże .

Do komletu można jeszcze zrobić najdroższy i najwyższy model przedwzmacniacza accuphase - i tyle.

I sobie słuchać muzyczki . Są takie realne możliwości ,

bdent - solidna firma, szybka wysylka, czesci w 100% orginal - tylko przesylka trafia prawie zawsze na clo :(

pzdr

czyzbys zmienil wykonawce pcb ??? - przy takim rozmiarze plytki, ilosci otworow itp. cos mi sie cena nie zgadza... - mozesz potwierdzic ?

pzdr

[/quo

Podana cena pcb dotyczy pcb 2mm grubości miedz 35um

Planuję zamówić brakujące trany do e550 z BDENT.

Poważnie rozważ zakupy w Peacock - strona www jest odpychająca, ale towar oryginalny (przynajmniej przy zakupach 500+ sztuk). Minus taki, że nie korzystają z usług lokalnej poczt - wyłączanie kurier.

witam na forum,

jestem zainteresowany zrobieniem klona accuphase zwmacniacza.

jaki jest koszt aktualny i mozliwosci zamówienia plytek , albo obecny projekt , albo e550, (jestem zainteresowany dwoma kompletami.

pozdrawiam

Chętni na P-7100:

1. Bogdan - 1 komplet

2. Wieslawa - 1 komplet

4. mate_ous - 1 komplet (o ile płytki nie będą kosztować 2000zł, jak to szacuje Kolega Jaskiniowiec

5. Yasioo - 1 komplet

6. Piotr_1 - 2 komplety

7. jazzby - 1 komplet

8. omirp - 1 komplet

9. Rick - 1 komplet

10. Robertus - 1 komplet

12. Amnes - 1 komplet

13. minek6 - 1 komplet

14.slawek.xm - 1 komplet

15. rafals - 1 komplet

16. nowy18 - 1 komplet

Co myślicie jak by trany kupił z stąd

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

dla uporządkowania utworzyłem osobny watek o P7100

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

• Pokaż nowe odpowiedzi