Skocz do zawartości
IGNORED

Elac, ADAM czy moze AE ...

Donut

Rekomendowane odpowiedzi

Do mojego przyszłego "pokoju odsłuchowego" o powierzchni 15-17 m2 poszukuje kolumienek.

Z racji wielkosci zdecydowałem sie na podstawkowce.

Sprzet skromny - Thule Audio Spirit 60B wzmak i 150B CD.

Zeby wiedziec, trzeba posłuchać. Jestem juz umówiony na odsłuchy :

- A.D.A.M. Compact mkIII

- Dynaudio Focus 140

- Elac BS 244

- B&W CM5

Duze nadzieje wiąże z Elac'iem i ADAM-em. Zobaczymy, a raczej posłuchamy.

Tylko czy takie małe g... może porządnie przywalić ? Mam obawy. Cholera, 'Raining blood' Slayera musi zagrać :) (ale Corea cy Jarrett też).

W związku z tym zainteresowało mnie takie dziwacto :

- Acoustic Energy Aelite 2

Ciekawa konstrukcja jak na monitor, jakaś dziwaczna hybryda. Nie mam gdzie tego posłuchać.

Forumowicze maja jakies doswiadczenia ?

Zeby było zabawniej na stronie AE nie ma info na temat tej kolumny :)

Chyba sie jej wstydzą.

Cholera, jest oferta na allegro - za parę nówek 1700 zł ... ? Ale o co chodzi ?

https://www.audiostereo.pl/topic/76462-elac-adam-czy-moze-ae/
  • 1 miesiąc później...

Witam. Ja jestem szczęśliwym użytkownikiem AE AELITE 2. Kolumny są spore jak monitory, bardzo ładnie wykonane. Nie zobaczysz ich już na stronie producenta bo są wycofane z produkcji. Ja miałem wcześniej AE NEO 1 muszę przyznać, że grały świetnie ale od pewnego momentu zaczęły mnie denerwować wysokie tony które był jak dla mnie zbyt natarczywe i kujące w uszy ale za to było dokładnie słychać każdy detal w wysokim zakresie. Teraz mam Aelity i jestem wreszcie zadowolony. Konstrukcja znacznie bardziej dojrzała brzmieniowo, dźwięk nie jest już taki natarczywy i stał się znacznie przyjemniejszy w odbiorze, pełniejszy i dojrzały co skutkuje tym, że słucha się chętniej niemal każdego rodzaju muzyki. Jak na możliwości mojego wzmacniacza to bardzo ładnie kreują przestrzeń ale Neo też nie było ułomne pod tym względem.

Niesamowita jest moc i możliwości tych kolumienek pod względem ilości produkowanego dźwięku i czystości grania przy dużych poziomach głośności. Jak na NEO podkręciło się potencjometr na 12 to kolumienki przechodziły same siebie i przestawały się wyrabiać :) nie dało się tego słuchać, w przeciwieństwie do Aelitów :D jak trzeba potrafią grać na 12 i proszą o jeszcze! a dźwięk jest w przyjemny sposób potężny. Dodam że Aelity grają w pokoju o pow. 18,5m2.

Z mojej strony to tyle i szczerze polecam te kolumny.

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Biuletyn

Chcesz być na bieżąco ze wszystkimi naszymi najnowszymi wiadomościami i informacjami?
    Zapisz się
  • KONTO PREMIUM

• Ostatnio dodane opinie o sprzęcie

Ostatnio dodane opinie o albumach

• Najnowsze wpisy na blogu

• Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.