Skocz do zawartości
IGNORED

magnat supreme 2000 vs. jbl e80 ?

Hamer_Mayday

Rekomendowane odpowiedzi

Tak jak w temacie.

Ktore z tych glosnikow(magnat supreme 2000 czy jbl e80) wybrac do muzyki elektronicznej (Techno,Trance,Vocal Trance) ?

Potrzebuje duzej dynamiki i glebokosci basu,aby byl miekki,schodzil jak najnizej.

Do tego myslalem nad Hk 3490..

Pelen zestaw w granicach 3000-3500 tys zl..

A moze jakies inne zestawy,polaczenia byly by lepsze ?

Pozdrawiam

https://www.audiostereo.pl/topic/77462-magnat-supreme-2000-vs-jbl-e80/

no kolega mowiac zestaw mial chyba na mysli pare tak mi sie wydaje. Faktycznie glosniki ktore wybrales graja bardz duzo basem, masz do sypozycji fajny budzet jels iTwojegusta sie zmienia spokojnie wybral bys lepsze glosniki z troche mniejszym basem. Zobacz tez potezne Klipsch F3 nie powinienes sie zawiesc, Magnat Quantum 605, Wharfedale Diamond 10.6

• 6 miesięcy później...

Zestaw w sensie 2 kolumny plus jakis piec do tego..

Koszt wzrosl do ok. 4-5 tys..

Jaki zestaw byscie polecili do muzyki ktora preferuje ??

Sam tak jak powyzej zastanawim sie nad HK 3490(moze jakis inny ampli badz wzmak - najlepiej z wejsciem opytcznym aby mozna bylo podlaczyc komputer i z wyjsciem na subwoofer) do tego kolumny jbl e90 (zalezy mi aby bass-fefleks znajdowal sie z przodu a nie jak w serii es z tylu) klaniema sie do teakiego wyboru poniewaz z tego co wyczytalem sa dynamicznymi kolumnami..\

Sam jestem amatorem i nie mam pojecia czy za ta sama cene znalazl bym cos lepszego .. dlatego prosil bym o pomoc..

Pozdrawiam

Czyli wydaje mi sie ze jednak f2 byly by chyba dobrym rozwiazaniem..

...tylko , jeśli można słuchać kolumn bez części pasma zwanego średnicą. (Klipsch RF mają ten zakres lepiej opanowany). Jak lubisz sobie porządnie podbić bas i sopran, to te kolumny tak grają same z siebie. A bas F3 może zrobić wrażenie potęgą i zejściem. Tak na marginesie: suby Klipscha wymiatają...

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Biuletyn

Chcesz być na bieżąco ze wszystkimi naszymi najnowszymi wiadomościami i informacjami?
    Zapisz się
  • KONTO PREMIUM

• Ostatnio dodane opinie o sprzęcie

Ostatnio dodane opinie o albumach

• Najnowsze wpisy na blogu

• Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.