Skocz do zawartości
IGNORED

Wzmacniacz do kolumn SHARP CP-7700

diskjokey

Rekomendowane odpowiedzi

Witam mam mały problem z wyborem wzmacniacza stereo do moich kolumn.Cena jaką mogę wydać maksymalnie to 400 zł POMÓŻCIE :)

ZASTANAWIAM SIĘ NAD TAKIMI:

YAMAHA A-520

8 Ohm: 2x 75 Watt (0,01 %)

4 Ohm: 2x 112 Watt (1 %)

Pobór mocy : 390 W MAX

YAMAHA A-500

8 Ohm: 2x 70 / 75 Watt (0,01 / 1 %)

4 Ohm: 2 x 112 Watt DIN, 1kHz, K=1%

Pobór mocy : 380 W MAX

TECHNICS SU-V65A CLASS AA 620W

90 W DIN / 8 Ohm na kanał

120 W DIN / 4 Ohm na kanał

POBÓR MOCY 620 W

MOJE KOLUMNY

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść.
Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą )

1007161p.th.jpg

MÓJ WZMACNIACZ OBECNIE (zej****)

KRAUS KPA-100 i PRZEDWZMACNIACZ KPR-100

Moc Stereo : 2x 70 W RMS / 8 OHM

Moc Mono : 1x 140 W RMS / 8 OHM

Pobór mocy : 500 W MAX

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

https://www.audiostereo.pl/topic/77593-wzmacniacz-do-kolumn-sharp-cp-7700/

Napraw sobie tego Krausa.

Yamaha NS1000 Monitor | Krell KSA-80 | Krell KRC-3mk2 | SBT + Tomanek ULPS | Metrum Octave DAC (14VA PSU) |

Siltech SQ38-G3 | Nordost Flatline | Tara Labs RSC Air 75 coax | Ecosse Nu Diva

Do kolumn Sharpa była fabrycznie przeznaczona końcówka mocy Sharp 7700 + przedwzmacniacz. Można też brać końcówkę dual mono Sharp 8800. Te pierwsze chodzą na allegro do 200 zł, ta druga do 340 zł.

Ich jakość dźwięku jest dużo wyższa od jakości tych kolumn. Dlatego myślę że to będzie najlepsze i jednocześnie najtańsze rozwiązanie.

Nie takich "kombinacji" nie chcę potrzebuję wzmacniacza a nie końcówki i jakiegoś CD no sorry ,ale odpada jak dla mnie ,może ktoś się wypowie na temat tej YAMAHY A-520 czytałem że Loudness strasznie zamula to prawda ?

Nic na siłę z końcówką mocy. Masz w tej chwili na allegro wzmacniacze zintegrowane :

Carver CMV-1185 - 400 zł

Sony TA-F 590ES - 359 zł

Onkyo 8780 - 399 zł

Yamaha AX 500 - 290 zł

Yamaha AX 550 - 319 zł

Akai AM-35 - 375 zł

Każdy z nich będzie dobry - wybierz taki który Ci się najbardziej podoba.

yamaha AX-500 wyszła na pewno w kolorze srebrnym, była jakiś czas temu na allegro była za 299zł

tutaj masz czarną

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą ) za 270zł

Ukryta Zawartość

Wszystko zależy od ceny. Ty szukałeś wzmacniacza do 400 zł. I w/g mnie miało to sens. Twoje kolumny wymagają bardzo mocnego wzmacniacza i to powinno być priorytetem. Każdy z wymienionych wcześniej wzmacniaczy przewyższa klasą te kolumny. Nie wiem więc czy jest sens kupować droższy wzmacniacz, bo te kolumny i tak zawsze będą limitowały jego dźwięk. Zwłaszcza że Yamahy AX były lepsze od serii A.Więc po co przepłacać ? Ja bym tą nadwyżkę włożył w lepszy odtwarzacz CD - różnica w dźwięku będzie większa.

No nie zgodzę się z tobą troszkę bo jak zauważyłeś na fotce lub nie :) wymieniłem głośniki wysoko tonowe na Tonsil GDWT 9/80 i średnie też są teraz TONSIL GDM 10/60/2 no i BASS na dole TESLA ARN6684 :) jedynie jaki głośnik pozostał od nowości to niskotonowy w środku westry :)odtwarzacz CD to mam aż dwa :) hitachi i sony modeli nie podaję bo mi się nie chce wstawać od kompa:) pozdrawiam.

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Biuletyn

Chcesz być na bieżąco ze wszystkimi naszymi najnowszymi wiadomościami i informacjami?
    Zapisz się
  • KONTO PREMIUM

• Ostatnio dodane opinie o sprzęcie

Ostatnio dodane opinie o albumach

• Najnowsze wpisy na blogu

• Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.