Skocz do zawartości
IGNORED

Dobre DVD do 1500 - 2000PLN

Gość discomaniac71

Rekomendowane odpowiedzi

Gość discomaniac71

(Konto usunięte)

Panowie nie ukrywam ze od wielu lat zajmuje sie segmentem audio i na kinie domowym prawie sie nie znam za to na pewno wiem czego oczekuje. To ma byc klocek z jak najlepszym obrazem nawet ubogi w funkcje bo bajery mnie nie bawia nie musi tez grac dobrze jako cd ale dzwiek w kinie musi byc solidny. Biore tez pod uwage zakupy z drugiej reki. Nie zamierzam specjalnie kupowac amplitunera do kina domowego z efektami i cudami bo od lat podstawa jest dla mnie rzetelny wzmak do muzyki i tu sprzet wymieniam czesto. Po prostu chce sobie poogladac troche filmow z jak najlepsza jakoscia obrazu i dzwieku. Czekam na ewentualne propozycje konkretnych modeli - ich plusow i minusow. Pozdrawiam.

https://www.audiostereo.pl/topic/7762-dobre-dvd-do-1500-2000pln/

pioneer 656A - ma wszystko co trzeba , dobry dźwięk (bardzo detaliczny), dobry obraz,progresive scan, wyjście component a do tego odtwarza SACD i DVD Audio, jak masz wiecej kasy do wydania to poszukaj na allegro Denona 1400 ma wszystko to samo co Pioneer i gra jeszcze lepiej do szczególowości dodaje jeszcze świetną muzykalność, dźwiek moim zdaniem klasy dobrego CD.

pzdr

No cóż ja mogę polecić swojego Pionka 737, może i nie ma SACD i DVD-Audio, ale obraz i dźwięk w kinie bdb, poza tym jest solidnie skonstruowany. Z drugiej ręki na pewno nie droższy niż 2 kzł.

Gość discomaniac71

(Konto usunięte)

A ile kosztuje Denon 1400? Jeszcze jedna uwaga - z zyziem znamy sie juz dosc dobrze z tego forum i toczylismy rozne spory i przynajmniej on doskonale wie ze nie uznaje dvd jako zrodla dzwieku bo tez nim nie jest. Dlatego bardzo Was prosze o rekomendacje obrazu i dzwieku w systemie kina a nie jako cd. Szanuje zdanie innych ale mam tez swoje i w moim ujeciu ZADNE dvd chyba ze cos super drogiego ale w to tez watpie nie zagra na poziomie dobrego upgradowanego cd i w ten temat nie chce nawet wchodzic. Robilem rozne porownania i stad ten wniosek.

Zyzio slyszalem o Pionku 737 ze jest niezly jaki jest rozsadny przedzial cenowy jesli chodzi o zakup z drugiej reki tzn ile sie max oplaca za niego dac? Zalozmy ze jest w stanie idealnym.

Gość discomaniac71

(Konto usunięte)

Zyzio wiesz ze w cdkach z drugiej reki i w dvd bardzo wazny jest laser wiec wole nowe, powiedz mi jaka jest roznica pomiedzy 737 a 717??? Domyslam sie ze 717 jest w czyms gorszy jesli obraz i dzwiek jest porownywalny w kinie domowym to wole 717- wezme nowy w sklepie. Pozdrawiam. ZDROWYCH SPOKOJNYCH ŚWIĄT DLA WSZYSTKICH FORUMOWICZÓW!!!!

Witam, polecalem juz tu kiedys philipsa 963 SA i robie to nadal z czystym sumieniem. Poniewaz nie ma byc o dzwieku, powiem o obrazie - jak dla mnie jest swietny. Nie mam tv z progressive scan i nie wiem jak to moze wygladac, ale i na zwyklym 28-calowym tv efekt jest b.b.dobry - powiem, ze nie spodziewalem sie na zwyklym tv mozna uzyskac taki czysty i "zywy" obraz. Ceny rozne - najczesciej 1999, ale jakis czas temu byl w Euro AGD za niecale 1700; pozdrawiam.

philips 963 SA za doskonały obraz. dobry dźwiek w bonusie ;-)

"Don't trust opinion on forums.... every time I bought something based on online opinion and without listening in advance, it ended up being a big disappointment."

Ja również podzielam opinię kolegów co do 963 SA. Obraz jest rewelka na scarcie (RGB) i prawdą jest co pisali w prasie, że "ciężko 963-ke ocenić za obraz bo można z nim zrobić w zasadzie wszystko". Fenomenalna (jak na te cenę elektronika, no może prócz czytników DSD-bo te są dobre a nie fenomenalne), fantastyczny wygląd , waga! oraz naprawdę niezły jak na DVD dźwięk z CD. Minusem może być nieco powolny mechanizm-ale to u Phila jest regułą chyba.

P.S Jeśli chcesz wyślę Ci test z Audio na prv.

Pzdr, Tomek

Maniaku Disco, rocznik 1971!

troszkę musimy być ulepieni z tej samej gliny, bo Ty chcesz, a ja juz używam do KD "zwykłego" stereo

w przeciwieństwie do panującego trendu nie zainwestowałem w amplituner czy zestaw głośników

KD oparłem o projektor wraz z dvd.

wybrałem philipsa 963sa bo szukałem urządzenia tylko dla obrazu a w cenie do 2000zł nie znajdziesz nic lepszego. no i ma progressiv scan w trybie PAL.

jako źródło CD w porównaniu do mojego Arcama gra kiepsko, ale to przecież absolutnie nie ten przedział cenowy.

możesz pomyśleć o H/K, ale najtańszy model z ps kosztuje ponad 2500 zeta

11/2003 audio video , slepy test odtwarzaczy cd i dvd, (m.in rotel rcd-1072,opera reference, denon dvd-2900) no i Philips963sa - troche osmieszyl szacowna konkurecje, moim zdaniem psychologiczny zwyciezca testu.

->TOMDVD

mocno mnie zainteresowal ten Philips, bardzo chetnie również i ja zapoznał bym sie z tym artykiłem - byłtyś tak łaskawy przesłac równiez na moja skrzynke ? ( [email protected] ) - jesli bys miał cos równiez o pionieerze 656A dla porównania również był bym wdzieczny ...

p.s. jak Phil radzi sobie z przepalanymi DVD-R i RW ?

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.