Skocz do zawartości
IGNORED

Rozmowy na luzie ...

palton

Rekomendowane odpowiedzi

Tak a na hali świstaki zawijają je w sreberka (i tak się rodzi hi-end dla ... i ... ).

Czyli kondki Mifilex i rezystory Krak to twój max, ja niestety poszedłem dalej i wiem jakie są różnice pomiędzy tymi co wymieniłem a Duelund

Pozdrawiam

Tomasz

Paltonik jak Ty jeszcze nosiłeś pieluchy to wtedy broniłem pracy dyplomowej nt. lamp elektronowych.

pytanie czy obroniles.Zreszta sama obrona nic nie daje, u mnie szesc kobiet obroniło....
Gość vittorio

(Konto usunięte)

Czyli kondki Mifilex i rezystory Krak to twój max, ja niestety poszedłem dalej

Jakie kondensatory i rezystory są moim max'em to moja sprawa a Tobie kolego nic do tego (chyba za dużo miałem kontaktów ze Starym A bo zaczynam jak on rymować) a dokąd Ty chodzisz i gdzie doszedłeś to mnie nie interesuje.

Zreszta sama obrona nic nie daje, u mnie szesc kobiet obroniło....

Cholera a mnie swego czasu broniła tylko jedna (ale to było dawno temu).

Jakie kondensatory i rezystory są moim max'em to moja sprawa a Tobie kolego nic do tego

Myślisz, że mnie sprowokujesz

NIE!!, ale widzę , że ciebie coś zabolało;)

Pozdrawiam

Tomasz

Gość vittorio

(Konto usunięte)

Myślisz, że mnie sprowokujesz

NIE!!, ale widzę , że ciebie coś zabolało;)

Generalnie to mam w czterech literach prowokowanie kogokolwiek na forum i nic mnie nie boli, irytuje mnie natomiast gdy ktoś nie znając mnie zwraca się do mnie pisząc "ciebie" z małej litery co ewidentnie świadczy o braku wykształcenia bądź wychowania (lub zarówno jednego jak i drugiego).

frywolny trucht

+

Tego tu nigdy nie brakowało;-)

Kup sobie kolego CD PIONEER PD-9700 i zażywaj hi-end'u a do mnie się nie zwracaj w ogóle.

Odkładam na niego jak ludziska za komuny na fiata126p i co nie można mi Panie Cztery Litery??

Pozdrawiam

Tomasz

• Użytkownicy+

Nie chce sie wdawać z Robertem w dalsze dyskusje-bo ma przycisk.

Opisałem Twoje manipulacje, jako forumowicz. Funkcja moderatora nie ma tu nic do rzeczy, może tylko przeszkadzać, w odpowiednio dobitnym zaakcentowaniu stanowiska.

Zimę przespał a na moją osobę to ma alergie chyba.

Zdecydowanie mam alergię, nie trawię takich osób.

Chciałbym na AS 2014 zaprezentować system,który jest poza wszelaka klasyfikacją-tylko nie wiem czy po takim czymś warto-jest tam od lat GURU))

Nasz pokój na corocznej wystawie nazywa się DiY. Pisałem już o tym wcześniej, DiY, nie oznacza "zleć zrobienie sprzętu znajomemu elektronikowi". Nic nie wiem o tym, żebyś samodzielnie coś zam zrobił, więc w jakim charakterze chciałbyś tam zaistnieć?

Gdybym miał takich wrogów jak Palton to byłbym szczęśliwym człowiekiem-tu jest zabawa,a życie na serio-to co innego.

Dla mnie nie jesteś wrogiem, tylko szkodnikiem. Szkodzisz temu forum, wielu już się niestety nabrało na Twoje zarozumialstwo. O elektronice i akustyce nie wiesz nic, o wielu innych rzeczach również, co wykazałem wielokrotnie. Sam niewiele wiem, a wyłapałem wiele baboli, o chamstwie i zarozumiałości nawet nie wspominam. Wiem też, co myślą osoby które naprawdę dużo wiedzą. Przykładowo Vittorio, mamel, czy misiomor , jeśli zechcą to wykażą Twoją niekompetencję w 30 sekund. Oczywiście moją również, ale ja nie zgrywam debeściaka, nie wytykam innym co mają nie tak, nie zachowuję się chamsko. Szkoda więcej pisać i tak nic to nie da.

Gość SlawekR

(Konto usunięte)

kiza

Cuda, to zbyt mocne słowo i może nie bardzo wiadomo o co chodzi, ale duelund są tak dobre, że nawet amator jest w stanie poznać różnice, warunek, jeżeli ma sprawny słuch ;)

Już któryś raz przewija się słowo Duelund. Nie mogłem skojarzyć, przy jakiej okazji ostatnio o tym czytałem......Ale sobie przypomniałem.

Piszesz nie wiadomo o co chodzi, ależ wiadomo, chodzi na ten przykład o szlachetne wykorzystanie ołówka :)

http://www.audiostereo.pl/co-siedzi-w-rezystorze-duelund_105012.html

• Użytkownicy+

Niestety, ale Duelund to nie wiara w cuda, to naprawdę dział!

Zgadzam się z tym, poszczególne elementy zmieniają dźwięk. Mój wpis odnosi się do tego, że są osoby, które sądzą, że układ np. wzmacniacza jest mało istotny, a ważniejsze są zastosowane elementy. Tak może mówić tylko taki ktoś, kto nie zna się kompletnie na elektronice, a naczytał się w internecie o zbawiennym wpływie pojedynczego elementu. Oczywiście, ta sama topologia na lepszych elementach (nie zawsze droższych, lecz starannie dobranych) będzie mniej degradować sygnał, a więc w efekcie końcowym dźwięk.

Jeśli weźmiemy dwa wzmacniacze o różnej topologii, to lepiej zagra ten o prawidłowej budowie, niż ten o drogich elementach. Audiofil posiadający wiedzę zdobytą w internecie, może zabrnąć w ślepą uliczkę i ślepo wierzyć w zastosowanie drogich elementów. Dzieje się tak, bo nie potrafi ocenić układu, a potrafi wylutować (lub zlecić taką usługę) i zmienić jeden/kilka elementów na drogie i uznane. Zgadzam się, różnica soniczna nastąpi, nie jestem pewien czy zawsze pozytywna, ale zapewne słyszalna. Tyle tylko, że taka podmiana, to żadna wiedza...

Opisałem Twoje manipulacje, jako forumowicz. Funkcja moderatora nie ma tu nic do rzeczy, może tylko przeszkadzać, w odpowiednio dobitnym zaakcentowaniu stanowiska.

Zdecydowanie mam alergię, nie trawię takich osób.

Nasz pokój na corocznej wystawie nazywa się DiY. Pisałem już o tym wcześniej, DiY, nie oznacza "zleć zrobienie sprzętu znajomemu elektronikowi". Nic nie wiem o tym, żebyś samodzielnie coś zam zrobił, więc w jakim charakterze chciałbyś tam zaistnieć?

Dla mnie nie jesteś wrogiem, tylko szkodnikiem. Szkodzisz temu forum, wielu już się niestety nabrało na Twoje zarozumialstwo. O elektronice i akustyce nie wiesz nic, o wielu innych rzeczach również, co wykazałem wielokrotnie. Sam niewiele wiem, a wyłapałem wiele baboli, o chamstwie i zarozumiałości nawet nie wspominam. Wiem też, co myślą osoby które naprawdę dużo wiedzą. Przykładowo Vittorio, mamel, czy misiomor , jeśli zechcą to wykażą Twoją niekompetencję w 30 sekund. Oczywiście moją również, ale ja nie zgrywam debeściaka, nie wytykam innym co mają nie tak, nie zachowuję się chamsko. Szkoda więcej pisać i tak nic to nie da.

Palton lecz się-bo nie masz na czym grać,gówno wiesz o audio,a udajesz speca i nasz parcie gdy jest AS.

Liznołeś troszkę audio poprzez zrobienie kulek i swirujesz pawiana od wieczora do rana.

Piszesz,że jestem szkodnik a Ty kto jesteś?..........na razie to byłes głównie kierownikiem zamieszania.

Myslisz,ze masz miejsce dozywotnio w pokoju diy jako wodzirej?

Nie naisałem,ze chce być w pokoju diy.............widziałes i czytałes taka moja deklarację

Nie pisz wiecej o mnie i do mnie.

• Użytkownicy+

Stary, Ty naprawdę masz problem ze zrozumieniem prostych słów. Napisałem w ostatnim czasie WIELOKROTNIE, że moja osoba nie ma tu żadnego znaczenia. Mogę się nie znać, nie mieć żadnego sprzętu, być narkomanem itd. Ja mogę, bo nie pouczam gościa z co najmniej niezłą adaptacją akustyczną, podczas gdy sam miałbym BADZIEWIE. Ja nie piszę bzdur, że panele 2D są tłumiące, nie gram w tej dziedzinie eksperta. Taka sytuacja NIE ZAISTNIAŁA w moim przypadku, tylko w TWOIM!!! Nawet, jeśli ktoś miałby cud miód i orzeszki, oraz naprawdę by się znał, to nadal wypadałoby pisać jak człowiek, a nie nadęty buc. Nie dociera do Ciebie, że moje umiejętności/sprzęty, czy dowolnej innej osoby z forum, nic tu nie zmieniają. Niezrozumienie tej całkowicie PODSTAWOWEJ sprawy mnie śmieszy i świadczy o jakimś upośledzeniu umysłowym, lub celowym działaniu. Artykuł, który napisał Frantz na Twój temat, pokazuje to bardzo dokładnie. Postawiono tam całkowicie BŁĘDNĄ tezę, uzależniając to czy jesteś trollem, od jakości dźwięku Twojego systemu. Fakty spływają po Tobie, jak po kaczce. Wykazujesz problem ze zrozumieniem podstawowych spraw, związanych z zasadami współżycia forumowego.

Naginasz ciągle rzeczywistość, pod aktualnie pasujące Ci rzeczy. Umka ma moduły basowe do monitorów, które przenoszą od 80Hz, KAiM ma kosmiczne podbicie na basie o czym wszyscy wiedzą, u mnie było ze dwadzieścia różnych par kolumn i basu było ok. Jakie wyciągasz wnioski z braku basu w przywiezionych przez Was monitorach? To kanapy w moim pomieszczeniu wysysają bas... oczywiście, piszesz to wielokrotnie w sposób wyjątkowo chamski, gdy chcesz mnie zdyskredytować. Poza tym, to piszesz to w nieodpowiednich wątkach, co zwyczajnie jest NIE NA TEMAT.

Wyłapałem wiele takich Twoich manipulacji... piszesz, jak Ci w danej chwili odpowiada. Choćby dzisiaj- "Gust to rzecz drugorzędna-poniewaz niektórym podoba sie granie z nadmierna ilościa wysokich i przesadzona rozdzielczością,a na żywo tak nie brzmi."

Pytam się, jak to się ma do ewidentnie jasno grających monitorów, przenoszących do 80Hz, nad którymi tak cmokałeś?

Oczywiście znając stosowaną przez Ciebie manipulację, dodam, że nieistotna jest rzeczywista jakość monitorów. Chodzi tu wyłącznie o dwulicowość, jaką się posługujesz w zależności od sytuacji.

Kolejna manipulacja w ciągu zaledwie jednej doby, to KŁAMLIWE słowa, że rzekomo "żebrałem" o panele akustyczne. Wskaż miejsce, gdzie padły takie moje słowa.

Nie mam nic więcej do powiedzenia w tej sprawie.

. Fakty spływają po Tobie, jak po kaczce. Wykazujesz problem ze zrozumieniem podstawowych spraw, związanych z zasadami współżycia forumowego.

Kolejna manipulacja w ciągu zaledwie jednej doby, to KŁAMLIWE słowa, że rzekomo "żebrałem" o panele akustyczne.

Nie mam nic więcej do powiedzenia w tej sprawie.

Spieprzaj dziadu

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść.
Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą )

Pewnie miało być kizia ale przy rejestracji palec się omsknął:)

► kizia

kicia, kociak;

1. pieszczotliwie o kocie; kituś, kiciuś;

2. potocznie: młoda, ładna dziewczyna; cizia, kicia, towar

Miauu... :)

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść.
Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą )

Człowiek może być dobry, uczciwy ale i tak ilość ludzi na jego pogrzebie zależy od pogody...

Gość vittorio

(Konto usunięte)

I tak znajomi nie zobaczą co tam w środku siedzi, a jak im się powie, to będą tak zaskoczeni jak Kiza-co to jest ?? :)

Sorry, pewnie to pomroczność jasna ale nie mogłem zorientować o co w tym poście chodziło.

Pewnie miało być kizia ale przy rejestracji palec się omsknął:)

Niestety nie masz racji, to wymyślona ksywa (w internecie jej nie znajdziesz),

ma swoje znaczenie, ale znają je tylko moi bliscy znajomi z czasów podstawówki.

...And Justice For All . Pozdrawiam .  

Ależ moim celem nie było ustalanie znaczenia Twojego nicka, to takie dywagacje na luzie :)

Człowiek może być dobry, uczciwy ale i tak ilość ludzi na jego pogrzebie zależy od pogody...

Sorry, pewnie to pomroczność jasna ale nie mogłem zorientować o co w tym poście chodziło.

Chodziło mi o nazwy kondensatorów itp, większość ludzi nie wie o co chodzi, że są gorsze lub lepsze.Pozdrawiam.

Tym bardziej że ich nie widać bo są w obudowie.

to będą tak zaskoczeni jak Kiza-co to jest ?? :)

Ależ moim celem nie było ustalanie znaczenia Twojego nicka, to takie dywagacje na luzie :)

Ja także na luzie wyjaśniam. :)

...And Justice For All . Pozdrawiam .  

Gość wieslaw119

(Konto usunięte)

Niestety nie masz racji, to wymyślona ksywa (w internecie jej nie znajdziesz),

ma swoje znaczenie, ale znają je tylko moi bliscy znajomi z czasów podstawówki.

Kiza-Sosay-Press-Photo1.jpg?resize=550%2C550

Jak bylem mlody, to tez bylem Murzynem...? ;)

• Pokaż nowe odpowiedzi
  • Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
    • Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
    Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.