Skocz do zawartości
IGNORED

Rozmowy na luzie ...

palton

Rekomendowane odpowiedzi

Yul, przyznasz jednak, że sposób mówienia tej prawdy przez Electro (w sensie użytych słów) bywa dość kontrowersyjny...

>>>Staszek,

Nie chciał bym się wcielać w rolę adwokata czy impresaria >electro<, bo mi nic do tego. Być może >electro< czasem się myli w doborze słów i ocenie niektórych zjawisk, ale któż z nas jest nieomylny? Jestem zwolennikiem aby starać się rozmawiać ze sobą normalnie, jak ludzie, czasem wyjdzie z tego "na ostro", no trudno. Jak tak się stanie, to wina jest najczęściej obopólna - wiadomo - żony i teściowej :)

Pozdro,

Yul

Yul

Oczywiście sie z Tobą zgadzam, i właśnie jak w pewnym momencie rozmowa zaczyna być chamska i wulgarna to czas na zadziałanie ręki niewidzialnej moderacji. Ale wycinanie żarcików i tekstów o grypie to już przesada. Bo patrząc na te wszystkie cięcia to powinny te nasze posty zostać przeniesione do wątku - Cenzura na forum.A mają być to Rozmowy na luzie.....

Pozdr

PS a za to czy wątek biegnie w dobrą stronę też powinni być troche odpowiedzialni ich twórcy

Nie ma trudnych głośników - tylko prądu czasem brak

Ja

>>>kazek680,

Troche nie wiem co mam Ci odpowiedzieć, bo nie należę do ludzi, którzy zawsze i na wszystko mają odpowiedź. Mój pogląd na moderację jest taki, że moderacji nie powinno być. Powinny być tylko służby techniczne, zajmujące się np. tym żeby serwer zawsze był o.k., żeby się to wszystko nie wieszało tak jak to było dawniej, itp., itd. Postępowanie moderacji czasem mnie śmieszy do rozpuku, a czasem autentycznie przeraża. Te zmiany nazw wątków, przenoszenie części wpisów do innych wątków, rozdzielanie jednego wątku na dwa, wskutek czego w jednym są "prawomyślne" (w "optyce" moderacyjnej) pytania, a w drugim pojawiają sie "nieprawomyślne" (j.w.) na nie odpowiedzi, to poprostu jedna wielka krotochwila i dowód czystej indolencji i infantylizmu moderacji. Mrożek z Gombrowiczem by się uśmiali jak norka. Ale w działaniach moderacji są jeszcze metody wyrwane żywcem z epoki stalinizmu - "raportowanie" jako podstawowa metoda pracy moderacyjnej, wycinanie wpisów i rozdawanie banów za nic. "Raportowanie" jest niczym innym jak szerzeniem donosicielstwa pomiędzy ludźmi i jako metoda na wprowadzanie "porządku" na forum jest dla mnie w najwyższym stopniu wstrętne. Wycinanie wpisów to nic innego jak cenzura, coś co uprawiano kiedyś na Mysiej i doprawdy nie rozumiem jak ktoś może się tym ohydztwem posługiwać. Banowanie to kneblowanie człowieka. Co ciekawe, czasem moderacji zdarza się publicznie roztrząsać przyczynę bana, czasem wręcz pojawiają się pytania do zbanowanego/zakneblowanego, a nawet zawezwania go do złożenia wyjaśnień. To prawdziwa zgroza! Mam w związku z tym pytanie do moderacji: jak się rozmawia z zakneblowanym człowiekiem?

Pozostaje pytanie co robić jak na forum powstanie wulgarna wymiana zdań? Dla mnie osobiście odpowiedź jest prosta - nie przeszkadzać namiętnie się wyzywającym, widocznie mają chwilową potrzebę wyzywania się. Nie czytam czegoś takiego - przewijam, albo idę do innego wątku. Jeżeli chwilowa pyskówka przeszkadza nam np. w uzyskaniu jakiejś konkretnej odpowiedzi na pytanie zadane w danym, przejściowo zapaskudzonym wątku, to jest ze sto sposobów na uzyskanie tego co chcemy - można poczekać aż naparzający się zmęczą się wzajemnie własnym towarzystwem, zadać pytanie na priv, założyć nowy wątek, itp.

Pozdro,

Yul

Yul

Tak to jest właśnie.Wiesz wszak zatem jak moderacja zniknie co sie będzie działo. Jedna zadyma po drugiej.Moim zdaniem przynajmniej szczątkowa powinna być, choćby do przywoływania krewkich do porządku. Ale czy takowa jest????????????długo by gadać. Cięcie wątków, banowanie itd. też mnie to wkurza. No ale takie mamy forum. Zawsze sie możemy przenieść na wielbicieli kotów, psów itd. Tylko co jak się tam też pojawi cenzura.

Pozdr Bodek

Ja

Przez pare lat nie było żadnej moderacji i forum żyło, rozwijało się. Wtedy tez przychodzili najbardziej wartościowi ludzie. Więc powyższa argumentacja jest o kant dupy potłuc. Jak ktoś sam nie potrafi zadbać swój szacunek, to leci o pomoc do "mamusi". A zasada jest prosta, jak ci ktoś nie odpowiada, to się z nim po prostu nie dyskutuje i omija szerokim łukiem.

Jakoś mało widać przypadków, aby po wyjściu na ulicę wszyscy rzucali się na siebie i wymyślali od idiotów, zamiast dzień dobry mówili do siebie nawzajem "ty ch..".

Zycie samo najlepiej reguluje wiekszość sytuacji i stosunków międzyludzkich. Niekiedy interwencji wymagają jedynie sytuacje patologiczne...

Nic dodać nic ująć, a jak się trafi psychopata to administracja powinna posprzątać:)

Człowiek może być dobry, uczciwy ale i tak ilość ludzi na jego pogrzebie zależy od pogody...

BTW były ankiety o przyszłości moderacji, pasku ostrzeżeń, nawet przypięte.. po kiego było zakładać??

Człowiek może być dobry, uczciwy ale i tak ilość ludzi na jego pogrzebie zależy od pogody...

"Galeria waszego sprzętu" - autor tego niezwykle lekkiego, finezyjnego nowego tytułu to się chyba zapatrzył na jakieś dziwne fora, dla tych, no, no tych właśnie. Dobrze że nie napisał "galeria waszych sprzętów"...

U łukaszenki to byśmy w kajdanach sie obudzili. Tak źle nie będzie chyba.Niech chopaki powalczą . W sumie spokojny dzień. Bez pyskówy

Pozdr

Ja

• Użytkownicy+

Robert (Palton)

Może jeśli zmieniać tytuł "Wasze ustroje"

"WASZE USTROJE - GALERIA domowego stereo"

Ok. Zrobione.

Dziwnie że temat wątku został zmieniony..pewnych rzeczy się nie zmienia Panowie.

Dziwne to jest to, że połowa wpisów w wątku jest nie na temat. Niestety, winny jest temu mylnie nazwany temat wątku ... a potem są raporty ...

• Użytkownicy+

O to chodzi :) tak się bierze usera pod włos :)

A jak ;)

A ja ciemny, myślałem, że to automatyka jest.

Nic bardziej mylnego ...

Co zrobiliscie z mulsem i melomanem? - wygoniliście ich z lasu?

muls zdaje się strzelił focha, zagląda ale póki co nie pisze.

meloman -nic nie wiem .

Przykład z dzisiaj XX raportów i sporo wpisów wyciętych. Apele innych uczestników forum:

"koledzy wątek nie zginie a Wy dajcie sobie na wstrzymanie !!!! zaśmiecanie wątek swoimi inwektywami i delkatnie ujmując piszecie nie na temat"

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść.
Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą )

Ukryta Zawartość

ojejku, no po prostu straszne...

A ja dostałem bana w tym wątku, bo na zaczepki agresora i jego "dobranoc" odpowiedziałem "dobranoc, uciekaj do łóżka, jutro do szkoły"

zyzio, który chyba jako jedyny w wątku ma oppo i wie o czym pisze - dostał bana, bo napisał, że moderacja chyba trochę bez sensu wycina wpisy.

palton, dobrze że Ty nad tym wszystkim czuwasz. Super robota, jak zwykle z wyczuciem.

Nie wiem o jakie inwektywy chodzi...jakoś nikt od mend nie wyzywał....co czynił niejednokrotnie chociażby electro i jakoś nikt go wtedy nie banował od razu.....ba, gdy nazwał mnie w domyśle śmierdzącym wieśniakiem ten wpis pozostawiono....a ja za ripostę i dużo lżejsze "konowałku" dostałem ostrzeżenie z wycięciem wpisu od kolejnego mądrego moderatora - Yamnicka.....zresztą odpowiedziałem mu na PW co tym myślę, ale podtuliła psina pod siebie ogonek i zamilkła.....

Tak poza tym to wpisy są wycinane wybiórczo, niewiadomo dlaczego pozostawiono zaczepkę w postaci skopiowania profilu o mnie kolegi mczaja ???......tworzy się totalny chaos i bałagan....wpisy nie zazębiają się, niewiadmo jaki był kontekst wypowiedzi.....moderacja cierpi na jakieś zaćmienie umysłu wycinając wszystko co jej się wydaje złem...w jej jakimś chorym mniemaniu....

Teraz czekam aż zaczniecie w swoim szaleństwie wycinać wpisy branżowców i reklamodawców...ale na to się nie doczekam, nieprawdaż ? :D

To prawda, moderacja powinna działać z wyczuciem i zrozumieniem sytuacji.

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

Before you criticize someone, you should walk a mile in their shoes. That way, when you criticize them, you're a mile way and you have their shoes

Gość Paweł Skurzewski

(Konto usunięte)

Audiofil, smieszne to jest Twoje rozumowanie, aby nie bylo watpliwosci zacytuje jeszcze raz co napisales:

Dzieki takim "pionierom" jak Ty, wielu osobom odchodzi kompletnie ochota do pisania o kablach: http://www.high-endaudio.com/RC-IC-Line.html

Peter Daniel,SA to taka maskotka barobusu,kolejny "prorok"z cyklu takich co to objawiają się na każdym portalu społecznościowym.Audiofilski omnibus co to wszysto już miał i jako jedyny na świecie posiadł wiedzę niedostępną innym,poprostu ignoruj,bo jak u niego gra pożal się Boże live,to jak to musi grać?

P

Peter Daniel,SA to taka maskotka barobusu,kolejny "prorok"z cyklu takich co to objawiają się na każdym portalu społecznościowym.Audiofilski omnibus co to wszysto już miał i jako jedyny na świecie posiadł wiedzę niedostępną innym,poprostu ignoruj,bo jak u niego gra pożal się Boże live,to jak to musi grać?

P

Mylisz sie, znam obu, i zapewniam, że znaleźliby obaj znacznie więcej wspólnego niż mógłbyś sobie wyobrazić ;)

Gość Paweł Skurzewski

(Konto usunięte)

Mylisz sie, znam obu, i zapewniam, że znaleźliby obaj znacznie więcej wspólnego niż mógłbyś sobie wyobrazić ;)

Oceniam na podstawie wpisów,te SA są poprostu komiczne.

P

Gość Paweł Skurzewski

(Konto usunięte)

A skąd wiesz, że takie miały nie być? ;) Wszystko musi byc tak dramatycznie na poważnie?

Komiczne to w tym wypadku pejoratyw.Tylko idiota twierdzi,że wszystko wie-cytat.Nie róbmy OT,chcesz pogadać na temat SA zapraszam na priv,choć będę Ci wdzięczny jeśli tematem naszych rozmów będzie ktoś,lub coś innego.

P

Komiczne to w tym wypadku pejoratyw.Tylko idiota twierdzi,że wszystko wie-cytat.Nie róbmy OT,chcesz pogadać na temat SA zapraszam na priv,choć będę Ci wdzięczny jeśli tematem naszych rozmów będzie ktoś,lub coś innego.

P

Jakbyś, zamiast tu, bezpośrednio "pogadał" na priv z SA, nie byłoby tego OT.

Ja nie obmawiam innych ludzi poza ich plecami.

Gość Paweł Skurzewski

(Konto usunięte)

Jakbyś, zamiast tu, bezpośrednio "pogadał" na priv z SA, nie byłoby tego OT.

Ja nie obmawiam innych ludzi poza ich plecami.

Była i taka "przygoda"to co napisał wprawiło mnie w osłupienie,nie przywołuję prywatnej korespondencji więc się nie dowiesz ale znowu było "śmiesznie"Co do obgadywania to wybacz ale coś Ci się pomyliło,byłoby tak gdybym prywatnie na jego temat wypisywał dyrdymały a tak pozwól,że czasem skomentuję z otwartą przyłbicą to co subiektywnie uważam za mało poważne.

P

• Pokaż nowe odpowiedzi
  • Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
    • Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
    Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.