Skocz do zawartości
IGNORED

Rozmowy na luzie ...

palton

Rekomendowane odpowiedzi

Była i taka "przygoda"to co napisał wprawiło mnie w osłupienie,nie przywołuję prywatnej korespondencji więc się nie dowiesz ale znowu było "śmiesznie"Co do obgadywania to wybacz ale coś Ci się pomyliło,byłoby tak gdybym prywatnie na jego temat wypisywał dyrdymały a tak pozwól,że czasem skomentuję z otwartą przyłbicą to co subiektywnie uważam za mało poważne.

P

Może sie spotkamy na Rózyku...będę przebrany za...... murzyna,weż kasę to Ci powiem co kupić abyś miał wreszcie tą Nirvanę-bo o to w tym wątku biega.

Osobiście proponuję abyś przyodział strój .........cyganki,bo to adekwatne do Twoich ostatnich wpisów w tymże wątku!!

Zaraz pobokuje.

Akurat tym razem „stary” ma rację.

Nawet miałem zgłosić wniosek by niemowlaki(do 3 lat na forum) nie mogły źle pisać o weteranach, ale spojrzałem na staż audiofila. Mało brakowało a wylałbym dziecko z kąpielą.

Pozdrawiam.

forum powinno byc samo regulujace sie.Funkcja blokowania w watkach przez autora,powinna byc natychmiast przywrocona!Skonczylo by sie donosicielstwo i tym samym moderacja w formie w jakiej jest teraz stala by sie zbyteczna.

When it comes to A Class amplifiers . I am totally biased.

Mlb, jestem pewien, że po tej wypowiedzi będziesz na pierwszym miejscu w plebiscycie forumowiczów na najlepszego moderatora. No, chyba że apelujący o ratunek jednak wypromują Paltona...

Bynajmniej, pomiędzy moderatorami nie ma współzawodnictwa, nie jest to potrzebne. Wbrew pozorom - zgłoszeń do moderacji pojawia się dość sporo i każdy z moderatorów ma szansę czuć się przydatnym - chociaż jak widać - sporadycznie zdarzają się niezbyt popularne działania. Bynajmniej, nie wynikają one ze złej woli - a raczej myślę że właśnie z niewłaściwej oceny sytuacji. Dlatego wątek taki jak ten jest przydatny - szkoda tylko że uwagi są najczęściej utrzymane w dość nieprzyjaznym tonie, mogły być bardziej konstruktywne.

forum powinno byc samo regulujace sie.Funkcja blokowania w watkach przez autora,powinna byc natychmiast przywrocona!Skonczylo by sie donosicielstwo i tym samym moderacja w formie w jakiej jest teraz stala by sie zbyteczna.

W zgłoszeniach nie ma donosicielstwa, są całkiem konkretne i rzeczowe.

Before you criticize someone, you should walk a mile in their shoes. That way, when you criticize them, you're a mile way and you have their shoes

konstruktywne? - bardzo proszę:

moderacja jest zbędna jeśli dorośli userzy wiedzą, że sami odpowiadają za swoje forum

wystarczy używać ignoruj i troll czy cham pisze w powietrze, bez odzewu a takie działanie wykształciło by się szybko, jak odruch

do tego przywrócenie możliwości blokady dla autora wątku i posprzątane, stajecie się panowie zbędnym reliktem okresu wypaczeń forum

czniać to . . . jak mawia prawdziwy noblista - jadem na ryby

stajecie się panowie zbędnym reliktem okresu wypaczeń forum

Najpierw narzekania na nadmiar trolli, teraz narzekania na brak trolli. Stan wiecznej nieszczęśliwości.

Before you criticize someone, you should walk a mile in their shoes. That way, when you criticize them, you're a mile way and you have their shoes

W wątku Polityka obecnie moderacja praktycznie nic nie ma do roboty. To dobrze czy źle?

Bynajmniej, pomiędzy moderatorami nie ma współzawodnictwa, nie jest to potrzebne. Wbrew pozorom - zgłoszeń do moderacji pojawia się dość sporo i każdy z moderatorów ma szansę czuć się przydatnym - chociaż jak widać - sporadycznie zdarzają się niezbyt popularne działania. Bynajmniej, nie wynikają one ze złej woli - a raczej myślę że właśnie z niewłaściwej oceny sytuacji. Dlatego wątek taki jak ten jest przydatny - szkoda tylko że uwagi są najczęściej utrzymane w dość nieprzyjaznym tonie, mogły być bardziej konstruktywne.

Proponuję więc konstruktywnie przeszkolić moderatorów, którzy nie posiedli umiejętności właściwej oceny sytuacji i banują bezmyślnie piszących w danym wątku.

Patrząc na taką działalność odnoszę wrażenie, że biorą na ochotnika udział w jakimś socjologicznym eksperymencie, typu "strażnicy i więźniowie" i podobnie jak ci pierwsi zbyt poważnie traktują swoją nową życiową rolę...

Proponuję więc konstruktywnie przeszkolić moderatorów, którzy nie posiedli umiejętności właściwej oceny sytuacji i banują bezmyślnie piszących w danym wątku.

I to jest dobra propozycja, dziękuję - z tym że logistycznie trudna do realizacji. Natomiast może w sieci istnieją jakieś materiały z którymi warto byłoby się zapoznać, mogące częściowo takie szkolenie zastąpić?

Bo tam pisze 3 userów - i po linii:)

Nie to jest głównym powodem. Pisząc dość często w tym wątku, wymagam od innych przyzwoitego poziomu wypowiedzi i dla wielu osób jest to zniechęcające. Może niesłusznie, powinienem pozwolić na chamskie odzywki i ataki personalne? Wiem, chwilowo zrobiłoby się ciekawiej. Ale tylko chwilowo.

W zgłoszeniach nie ma donosicielstwa, są całkiem konkretne i rzeczowe.

Do US też się to nazywa zgłoszenie a nie donos. Czy to coś zmienia?

Jeśli urząd musi korzystać z "pomocy" obywateli, to oznacza, że nie wypełnia swoich obowiązków należycie.

Do US też się to nazywa zgłoszenie a nie donos. Czy to coś zmienia?

Jeśli urząd musi korzystać z "pomocy" obywateli, to oznacza, że nie wypełnia swoich obowiązków należycie.

To kwestia uczciwości wobec siebie samego. Niektórzy ją mają, niektórzy nie. Co zrobić z tymi drugimi - rozstrzelać?

Znaczy ucziwość wobec siebie wymaga oceniania a co za tym idzie piętnowania nieuczciwych?

Człowiek może być dobry, uczciwy ale i tak ilość ludzi na jego pogrzebie zależy od pogody...

Mlb - czy mógłbyś zaprezentowac Listę Wildsteina AS?

Od teorii spiskowych to my tu mamy znacznie lepszych specjalistów, gdzieżbym śmiał...

Ile razy przekroczyłeś dopuszczalną prędkość? Też roztrzelać? Uczciwością bym się tu nie zasłaniał...

Zaś donos ZAWSZE wynika z niskich pobudek.

Co do prędkości - mam własną teorię i uważam że to obecne przepisy w tym względzie nie są uczciwe.

Donosy do US... też różnie może to być. Jeśli np. pieniądze nie trafiają do budżetu, gmina nie ma z czego dróg łatać i płacić nauczycielom - a firma zatrudniając lokalnych ludzi robi przekręty.

Znaczy ucziwość wobec siebie wymaga oceniania a co za tym idzie piętnowania nieuczciwych?

Sprawa jest tu dość prosta, wykładnią jest Regulamin.

>>>mczaj,

"...Proponuję więc konstruktywnie przeszkolić moderatorów, którzy nie posiedli umiejętności właściwej oceny sytuacji i banują bezmyślnie piszących w danym wątku..."

To by było tak, jak Janosik uczył Kwicoła i Pyzdre pisać. Chętnie bym to zobaczył, hehe.

Pozdro,

Yul

Najpierw narzekania na nadmiar trolli, teraz narzekania na brak trolli. Stan wiecznej nieszczęśliwości.

to jest Twoja merytoryczna odpowiedź na odzew dot. apelu o konstruktywne wnioski - ogarnji się, nie piszesz w "polityce"

nie odpowiadasz ciemnemu palantowi

nie lekceważ ludzi

W wątku Polityka obecnie moderacja praktycznie nic nie ma do roboty. To dobrze czy źle?

bo nie banuje wladza np. który w kilku kolejnych postach potrafi ubliżyć tym samym słowem

a dla czego nie banuje? - bo kto by wraz z mlb front partyjny trzymał - kunktatorstwo i żenada

I to jest dobra propozycja, dziękuję - z tym że logistycznie trudna do realizacji. Natomiast może w sieci istnieją jakieś materiały z którymi warto byłoby się zapoznać, mogące częściowo takie szkolenie zastąpić?

jak materiałów nie znajdziesz we własnym mózgu, żadna logistyka nie pomoże

to jest Twoja merytoryczna odpowiedź na odzew dot. apelu o konstruktywne wnioski - ogarnji się, nie piszesz w "polityce"

nie odpowiadasz ciemnemu palantowi

nie lekceważ ludzi

Bynajmniej - właśnie dlatego odpowiedziałem tak a nie inaczej, dosadnie, czyli w Twoim stylu. Argumenty wyrażone innym językiem wydają się być lekceważone.

Ile razy przekroczyłeś dopuszczalną prędkość? Też roztrzelać? Uczciwością bym się tu nie zasłaniał...

Zaś donos ZAWSZE wynika z niskich pobudek.

bingo - jeśli ktoś określa mendą mnie, to moja sprawa lecz jeśli mendą nazywa się permanentnie innego usera, bez reakcji moderacji (bo to pisior jest) - wymuszam taką reakcję donosem

musisz sobie jar co nie co przewartościować

Bynajmniej - właśnie dlatego odpowiedziałem tak a nie inaczej, dosadnie, czyli w Twoim stylu. Argumenty wyrażone innym językiem wydają się być lekceważone.

bynajmniej co? - nadal widzę problemy z sensem

W "Polityce" kontekst dyskusji jest taki a nie inny. Skoro wpisy wladza nie są zgłaszane do moderacji, widocznie nikomu z czytelników tego wątku taki język nie przeszkadza. Te wpisy które były zgłoszone, już dawno są usunięte - więc taki argument jest lekko chybiony.

W "Polityce" kontekst dyskusji jest taki a nie inny. Skoro wpisy wladza nie są zgłaszane do moderacji, widocznie nikomu z czytelników tego wątku taki język nie przeszkadza. Te wpisy które były zgłoszone, już dawno są usunięte - więc taki argument jest lekko chybiony.

Tak mlb, wiemy. Bez upowszechniania donosicielstwa nie istniejecie. Upowszechniajcie sobie dalej, mlb, upowszechniajcie.

argument nie jest chybiony bo w przypadku obelg pisanych przez wladza trzeba Ci raportować, choć masz je 10 godz. dziennie przed oczami

ale zyzia, elektro czy innych znajdujecie w mig sami mimo ze ich posty nie są tak uwłaczające godności innych

tłumaczenie więc chybione

"...widocznie nikomu z czytelników tego wątku taki język nie przeszkadza." - to wam, moderatorom powinno przeszkadzać, znowu próbujesz przekręcić na swoje? a regulamin i te pierdoły, które przytaczacie ustawicznie to jak sie mają do twojej wypowiedzi

tracisz kwalifikacje widzę

Yul, proszę nie przenoś sporów politycznych na inne wątki, bo nie skończy się to najlepiej.

Jeśli ta tematyka tak bardzo Cię irytuje - przecież nie musisz do tego wątku zaglądać. Istnieje też taka możliwość że zwyczajnie nie możesz się opanować - wówczas zawsze możesz poprosić moderację o zablokowanie dostępu do tego wątku. Byłaby to dość niestandardowa prośba, ale jak najbardziej wykonalna.

A co szanowna moderacja sądzi o ankiecie w której forumowicze ocenialiby ogólnie pracę moderacji ew. poszczególnych modów? Kształt ew. ankiety oczywiście do przedyskutowania.

Człowiek może być dobry, uczciwy ale i tak ilość ludzi na jego pogrzebie zależy od pogody...

a regulamin i te pierdoły, które przytaczacie ustawicznie to jak sie mają do twojej wypowiedzi

tracisz kwalifikacje widzę

Nie widzę konfliktu. Podobnie jak Yul - nie musisz tego wątku czytać, jeśli tak bardzo przeszkadza.

A co szanowna moderacja sądzi o ankiecie w której forumowicze ocenialiby ogólnie pracę moderacji ew. poszczególnych modów? Kształt ew. ankiety oczywiście do przedyskutowania.

Ankietę zawsze można zrobić - pod warunkiem unikania wycieczek osobistych. Jednak obawiam się że dla niektórych będzie to zbyt duże wyzwanie.

A cóż tak się tych "wycieczek" boisz? Jeśli nie łamią prawa karnego to w czym problem? Raporty? Duzi chłopcy nie powinni się mazać a już na pewno nie na bocznicy:)

Nie widzę konfliktu. Podobnie jak Yul - nie musisz tego wątku czytać, jeśli tak bardzo przeszkadza.

Mareczku - ja tu nic nie muszę, funkcja moderatora na tym forum powiewa mi obojętnie, wasz działalność tym bardziej, nie wchodziłem tu prze 4 lata i nie cierpiałem nadmiernie na brak atrakcji

nie lubię jednak gdy jakiś ludek próbuje swoja hipokryzją zrobić ze mnie wała wmawiając mi raz, że to dla mojego dobra a raz żebym się pałował bo on to pany

nie wchodzę do polityki bo zachowujesz sie tam jak car

w rozmowach na luzie traktuj się cysorzem

ale już beze mnie

ROLF

Aleś gościu namieszał...niemalże jak cyganka na rożyku w swoim tobołku,bądż w głowie podającego rękę do wróżby.....załapałeś w czym rzecz??

Według Ciebie jesli ktoś ewidentnie ubliża-obojętnie komu,a nie ma raportu na niego to wszystko jest cacy,natomiast napisanie troszkę ostrzej z

raportem czyimś już stanowi podstawę do wyrzucenia z forum??

MLB-IDZ PO CICHU DO KĄTA POKLĘCZ NA WORECZKU Z GROCHEM-POMYŚL CZEMU TAK CIĘ CHCĘ WYRÓŻNIĆ???

Dla mnie jest to tak-jakiego mnie stworzyłeś-taki jestem,a to gówno prawda jest,bo trza nad sobą pracowac ciągle.....chyba,że rozumu brakuje!!!!

ps.Ten Twój powyższy wpis taki fajny,bo na luzie i jest mnie szczytem bezmyslności,pomimo tylko i aż rozmów na luzie.

Wiele osob pisze po prostu mniej,bo tacy jesteście przenikliwi,że niemalże byście chcieli wiedzieć co każdy nosi w spodniach-od tego jest moderacja?

Zmoderować,zbanować,wyciąć,bo .....jesteście nieomylni i macie racje zawsze i wszędzie,bo jak nie to wypad z forum-bo tylko wasza jest prawda i racja

Na pewno podali by się do dymisji - jako ludzie honoru

Misiu - z jakiej planety przybywasz?

W tym sęk, że chciałbym się osiedlić w końcu na jakiejś planecie..(na pewno nie na Syriuszu:))

• Pokaż nowe odpowiedzi
  • Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
    • Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
    Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.