Skocz do zawartości
IGNORED

Sennheiser HD 570 vs eh 2270

Punisherek

Rekomendowane odpowiedzi

Przechodzac do rzeczy. Mam 450 zl i ogromna chec zakupu fajnych sluchawek. Bladzac po sieci eliminujac kolejne modele doszedlem do wniosku, ze bedzie to ktorys z tych dwoch. I tutaj wlasnie prosba - moze ktos mi doradzi, ktory z tych modeli powinienem wybrac HD 570 czy eh 2270. Pytanie kieruje zwlaszcza do tych z forumowiczow, ktorzy mieli kontakt z w/w modelami i maja cos w tej sprawie do powiedzenia. Co do rodzaju muzyki to beda musialy sprostac szybkiej agresywnej perkusji, krotko mowiac ciezki ROCK.

Jesli ktos chcialby mnie przekonac, ze powinienem wybrac zupelnie inna marke - chetnie wyslucham wszystkich opini.

Pozdrawiam

https://www.audiostereo.pl/topic/7765-sennheiser-hd-570-vs-eh-2270/

Moim zdaniem HD570 nie będą pasowały do takiej muzyki. Zdecydowanie powinieneś je najpierw odsłuchać. Jako zamiennik poleciłbym Beyerdynamic - trzeba tylko sprawdzić, czy modele ze średniej półki nie grają zbyt jasno.

• 4 lata później...

witam !!!

jestem posiadaczem eh 2270 ,ktore grają razem ze wzmacnaczem yamaha ax - 496.

pierwsze co mi przychodzi na myśl ogromy,wszędobylski bas-poprostu słuchawki grają potężnie.

druga rzecz : jesli chodzi o SENNHEISER EH 2270 to solidnosc wykonania - budzą zaufanie i już.

po trzecie : słuchawki są "zamknięte" i starsznie grzały mi się uszy,po godzinie słuchania

musiałem robić sobię przerwe kilku minutową :))).

wydaje mi sie ,że słuchaweczki bardziej pasowałyby do muzyki elektronicznej,ale oczywiście to

jest tylko moje odczucie.

no i ...pewnego dnia przestały grać,okazało się ,że padł jeden z głośniczków (kilka tygodni po 2

letniej gwarancji :///).serwis gwarancyjny polega na wysłaniu sluchawek do dystrybutora i tam oni łaskawie sprawdzą co sie z nimi dzieje :)))

pozdrawiam

MUSIC NON STOP

Ja mam HD570, brzmienie słuchawek jest bardzo przejrzyste, szczegółowe z szybkim dobrze kontrolowanym basem co sprawia, że muzyka ma drive - to plusy, a minusy: słuchawki są bardzo neutralne co czasami sprawia, że brzmienie jest zbyt chłodne, nie jest tak nasycone harmonicznymi jak np. w Beyerdynamicach.

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Biuletyn

Chcesz być na bieżąco ze wszystkimi naszymi najnowszymi wiadomościami i informacjami?
    Zapisz się
  • KONTO PREMIUM

• Ostatnio dodane opinie o sprzęcie

Ostatnio dodane opinie o albumach

• Najnowsze wpisy na blogu

• Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.