Skocz do zawartości
IGNORED

Harman Kardon DMC1000

Gość Gość

Rekomendowane odpowiedzi

Gość Gość

(Konto usunięte)

Znalazłem w ofercie Harmana rodzaj serwera muzycznego ale jest on strasznie rozbudowany o różne funkcje multimedialne. Czy istnieje podobne urządzenie na którym mógłbym archiwizować na twardym dysku płyty CD bez straty jakośći? Wiem że mogę się o coś takiego pokusić na komputerze ale nie o to mi chodzi. Chodzi mi o dodatkowy klocek w systemie który podczas pierwszego odsłuchu płyty zapisze ja na dysku ale bezstratnie.

https://www.audiostereo.pl/topic/77697-harman-kardon-dmc1000/

Są takie urządzenia i nazywają się odtwarzaczami strumieniowymi. Nie które mają wbudowany dysk, a nie które bazują ja wysokiej klasy dysku sieciowym np. dysk sieciowy RipNas + Linn DS. Do tego dysku można podłączyć do 18 urządzeń po przez sieć komputerową.

Tu znajdziesz opis tych urządzeń

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść.
Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą ) i dysk sieciowy

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą )

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

Gość Gość

(Konto usunięte)

Dzięki. Ale jak to działa? Wkładam płytę do dysku Rip Nass i on mi ją na dysk sieciowy wrzuci. Ale widzę że to urządzenie nie ma wyświetlacza więc żeby sobie później tej płyty posłuchać to żebym nie musiał komputera odpalać tylko żeby to było bardziej bezproblemowe. Rozumiem że do tego znowu będzie mi służył ten linn? Ale to się już zrobi nieprzyjemna cena. Harmana który podałem można kupić za 6000zł i on od razu ma wszystko w sobie plus o wiele więcej. Jest to urzadzenie które ujrzało światło dzienne trzy lata temu. Myślałem że teraz znajdę coś prostego tylko do archiwizacji płyt i innych plików muzycznych zapodanych na twardy dysk. Żeby to było łatwe w użyciu a dawało dobrej jakości dźwięk.

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Biuletyn

Chcesz być na bieżąco ze wszystkimi naszymi najnowszymi wiadomościami i informacjami?
    Zapisz się
  • KONTO PREMIUM

• Ostatnio dodane opinie o sprzęcie

Ostatnio dodane opinie o albumach

• Najnowsze wpisy na blogu

• Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.