Skocz do zawartości
IGNORED

Czy forum umarło ?

IGNAC

Rekomendowane odpowiedzi

Na Bocznicy w jednej z pyskowek bylo powiedziane, ze Hi-End to nie moze byc DIY, to ma byc wypicowany, tzw. "firmowy" sprzet.

Otoz, co to jest sprzet firmowy ? Ktos zalozyl firme. Kto ? Dawny DIY-owiec ?

To forum wcale nie umarlo. Osobiscie w poszukiwaniu informacji przeczesuje stare tematy i zadaje wiele pytan ludziom na PW.

Jak czytam w starych tematach, to kiedys wiele problemow bylo swiezych, ludzie cos odkrywali, doradzali sobie, stroili swoje systemy. Dzisiaj wiele tej wiedzy jest wiedza zapisana dawniej, a dzis juz znana. Jednak cos co de facto tworzy kulture audio, stalo sie spolecznym marginesem, poniewaz spoleczenstwo ewoluowalo w strone dostepnosci i powszechnosci rozwiazan.

Forum nie umarlo, tylko spowszednialo jego starym uczestnikom. Mniej jest nieznanych obszarow, a pojawiaja sie nowe rozwiazania.

Dawne odkrywanie dzisiaj jest czyms co wielu juz ma za soba. Dzisiaj sa zainteresowani zywo nowinkami jak geste pliki i egzaltujacymi starociami jak czarna plyta.

Mlodzi ktorzy tu trafiaja maja prawo zadawac durne - zdawalo by sie - pytania, bo powszechnie sprzet audio juz nie jest postrzegany jak dawniej. Powinnismy sie cieszyc z tego ze w ogole pytaja o Hi-Fi, a nie o bumboxy.

A jesli ktos twierdzi, ze hi-End nie moze byc oparty o DIY, to niech poczyta troche dokladniej forum i przekona sie z czego skladaja sie systemy wielu tutejszych audiofili z dlugim stazem.

Niedawno na moje pytanie otzrymalem twierdzaca odpowiedz, ze w naszych warunkach Hi-End w duzej czesci tworza sympatycy DIY.

Jak poczyta sie watki w zakladce DIY i porozmawia z ludzm, to tam sie dzieja cuda audio.

Ja od DIY nie stronie i mam coraz lepszy dzwiek.

Forum nie umarlo.

Forum stalo sie w starej czesci bardziej swiadome.

A mlodziez musimy sobie sami wychowac.

Tyle ze widze samych zwolennikow karania.

"Po raz pierwszy w historii ludzkości możesz przenieść chorobę, na którą nie chorujesz, na kogoś, kto został na nią zaszczepiony !!!" u2be

To już lepiej; Audiostereo forum nie dla idiotów! Tylko co wtedy z moderacją?:)

Zdymisjonować? Tylko... kto wówczas będzie wrogiem publicznym?

Before you criticize someone, you should walk a mile in their shoes. That way, when you criticize them, you're a mile way and you have their shoes

Niech ten kto nie zadawal kiedys durnych pytan, pierwszy rzuci kamieniem.

"Po raz pierwszy w historii ludzkości możesz przenieść chorobę, na którą nie chorujesz, na kogoś, kto został na nią zaszczepiony !!!" u2be

Na Bocznicy w jednej z pyskowek bylo powiedziane, ze Hi-End to nie moze byc DIY,

A jesli ktos twierdzi, ze hi-End nie moze byc oparty o DIY, to niech poczyta troche dokladniej forum i przekona sie z czego skladaja sie systemy wielu tutejszych audiofili z dlugim stazem.

Ja pisałem, że zakładka hiend powinna być wolna od diy bo cele, nie tylko środki, tzw audiofili , tych od hiendu, są tylko pozornie zbieżne z celami diy-towców

Spytaj McGyvera czy ma się za audiofila, spytaj Grega czy paru innych z zakładki diy, przeczytaj moje o mnie

w du.pie mamy setki tysięcy euro, elitarność i zadęcia bo to właśnie z diy pochodzi prawdziwy Hi-End (Croft, Hiraga, Paravicini...)

wiedzy, nie będąc leniwym, można w życiu trochę łyknąć ale pokory ludzi nie nauczysz

czniać to . . . jak mawia prawdziwy noblista - jadem na ryby

A może normalnie HI-FI i Hi-END?

Też podoba mi się ta propozycja.

Before you criticize someone, you should walk a mile in their shoes. That way, when you criticize them, you're a mile way and you have their shoes

Może lepiej po prostu główna zakładka STEREO z podzakładkami: HIFI, HIEND, LAMPA, ANALOG ele to trochę roboty by było dla adminów.

Znane są tysiące sposobów zabijania czasu, ale nikt nie wie, jak go wskrzesić.

• Pokaż nowe odpowiedzi
  • Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
    • Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
    Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.