Skocz do zawartości
IGNORED

Wzmacniacz SONY TA-F500ES jako końcówka mocy

Jareen

Rekomendowane odpowiedzi

Witam serdecznie, zamierzam przerobić tego wzmaka na końcówkę mocy z prawdziwego zdarzenia.

Ponieważ sprzęt jest sponiewierany wizualnie, więc połączę przyjemne z pożytecznym- przy okazji otrzyma nowy image. Wzmak ma budowę czysto modułową, jak na starsze konstrukcje przystało, przedwzmacniacz we froncie, końcówki na swojej pcb przy radiatorze, zasilacz oddzielnie, płyta z wejściami oddzielnie, jest jeszcze selektor wejść video - też na oddzielnej płycie.

Plan jest taki, zamierzam usunąć przedwzmacniacz, dołączaną do niego płytę z gniazdami, po drodze także zbędny zupełnie selektor video. Zostaje gałka selektora wyjść A/B która wywędruje na tył urządzenia.

I teraz pytanie zasadnicze - czy mogę doprowadzić do końcówek sygnał bezpośrednio za pomocą przewodu sygnałowego, wypiętego z usuniętego przedwzmacniacza? Zamierzam zamontować na nim chinche + ew podwójny ALPS do regulacji wzmocnienia z tyłu urządzenia. Co mogę stracić, co mogę ryzykować? Jakieś przeciwwskazania? Czy przedwzmacniacz posiada wzmacniacze operacyjne które wstępnie wzmacniają sygnał podawany wcześniej na końcówkę? Dodam, że owa stworzona końcówka będzie połączona z wyjściami rear-preout amplitunera lub ew. z procesorem/przedwzmacniaczem.

"wybebeszony" front będzie wyszpachlowany na płasko, pomalowany, z pozostawionym tylko włącznikiem i diodą sygnalizująca pracę.

Pozdrawiam, czekam na pomoc w mojej sprawie i ew. sugestie, może jeszcze polecacie jakąś inną modyfikację?

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Biuletyn

Chcesz być na bieżąco ze wszystkimi naszymi najnowszymi wiadomościami i informacjami?
    Zapisz się
  • KONTO PREMIUM

• Ostatnio dodane opinie o sprzęcie

Ostatnio dodane opinie o albumach

• Najnowsze wpisy na blogu

• Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.