Skocz do zawartości
IGNORED

Długie kable głośnikowe

Gość rochu

Rekomendowane odpowiedzi

Budżet - 10-12kzł.

Czy Ktoś z Was ma jakieś doświadczenia albo jakiś pomysł w tym temacie.

W proponowanym budżecie można załatwić 6km jakościowego odpowiednika tego z "o mnie", to chyba trochę za dużo..

Wiedza i doświadczenie przychodzą z wiekiem, najczęściej z wiekiem trumny.

Trochę sensu poproszę.

W proponowanym budżecie można załatwić 6km jakościowego odpowiednika tego z "o mnie", to chyba trochę za dużo..

Nie ma nic w "o mnie" tak że prosimy o aktualizację :)

Też mam 11mb.do każdej kolumny i przymierzam się do zrobienia nowych ekstremalnych kabli, ale masa roboty przy nim, nie lepiej przenieść wzmak między kolumny i mieć te 1,5 metra :)

Duże osiągnięcia pojawiają się wyłącznie wtedy gdy oczekiwania są duże

Konfiguracja sprzętu (opis w "O mnie") i samego pokoju powoduje to, że potrzebuję 2x8mb kabla głośnikowego.

Tymczasowo używam DNM Pecission, nie mniej chciałbym pójść krok dalej.

Z metra dostępne są w zasadzie niższe modele kabli Atlas i Furutech natomiast praktycznie najdłuższe dostępne konfekcjonowane fabrycznie kable to 4mb.

Zakupu wolałbym dokonać w Polsce po wcześniejszym odsłuchu.

Budżet - 10-12kzł.

Czy Ktoś z Was ma jakieś doświadczenia albo jakiś pomysł w tym temacie.

hmmm zazwyczaj nie wtracam sie w takie rzeczy ale jesli szukasz tych kabli za taka kase do zestawu w "o mnie" to nie mam pytan...

wprawdzie nie moja kasa i mozesz ja wydac jak chcesz ale czy naprawde nie masz na co jej wydac juz... idziesz zla droga jesli chcesz przyrostu jakosci, no chyba ze chodzi tylko o koniecznosc podlaczenia to tez malo zyskasz wyrzucajac taka kase na kabel

chwilowy brak działalności w audio.

I te puszki chcesz do Amplifona i do SET-a na 300b?

U mnie chodzi z puszkami....wlasnie na 300B lub 6c33c.....i się drogi Panie sprawdza takie połączenie.

Prosze uzasadnij dlaczego Twiom zdaniem-jak sugerujesz to nieprawidłowe jest połączenie?

Według mnie jest wszystko ok.

mity mam od nowości-czyli 14 rok

do set-a używamy rca-a nie xlr-a-stąd uwaga do triode,bo wyskoczył z moim ogłoszeniem nieprzemyslanie.

nawet jest jest na pudle transparenta napis SE......a-triode taki znawca)) i pomyłeczka,czy niewiedza?

przez naście latek sprzętu i kabli troszkę uzbierałem-mam tego za dużo.

preferuje mit-y i transparenty nieustająco.

Nastepne pytania proszę zadawać.

ps.nigdy nie handlowałem sprzetem-ale chyba moge też tu coś sprzedac swojego-czy nie mogę-jak uważasz?

Również pozdrawiam SA.

Nie rozumiem jeszcze zdziwienia triode-bo watpi,czy kable z puszkami nadaja się do 300B?

Po co np.transparent robi kabel reference xl >....czyli z dedykacją do wzmaka lampowego.

I jeszcze mam wyjasniać dalej.....myślę,że nie ma z kim i o czym gadać.

Stempur a TY jak byś zareagował?-można beczkę soli zjeść,a myslący inaczej zawsze się znajdą-sorry musiałem.

Rochu ja na Twoim miejscu wolałbym zrobić to przemeblowanie o którym wspominałeś by na przyszłość mieć większe możliwości manewru czyt. dostępność krótszych odcinków .

Ale ja się nie znam więc tylko tak sobie pisze :P

There is no dark side in the moon, really. As a matter of fact it's all dark

Gość rochu

(Konto usunięte)

Właśnie zrobiłem przemeblowanie, potrzebuję już tylko po 5 metrów kabla. Nie mniej nie wiem czy to ustawienie się utrzyma bo postawienie kolumn na środku pomieszczenia nie należy do bardzo wygodnych w codziennym użytkowaniu.

To jest urok posiadania starych,przedwojennych mebli.

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść.
Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą )

ten by chyba przypasował. Trzeba by tylko pomeczyć o wysyłkę do Polski.

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść.
Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą )
  • Pokaż nowe odpowiedzi
  • Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

Gość
    Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
    • Biuletyn

Chcesz być na bieżąco ze wszystkimi naszymi najnowszymi wiadomościami i informacjami?
      Zapisz się
    • KONTO PREMIUM

• Ostatnio dodane opinie o sprzęcie

Ostatnio dodane opinie o albumach

• Najnowsze wpisy na blogu

• Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
    Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.