Skocz do zawartości
IGNORED

Wzmacniacz 'Ugoda'

Rekomendowane odpowiedzi

ilu chetnych byloby na trafo do ugody TS310VA PRI:230V SEC: 2x25V (2x6A); 9V(1A) w konfiguracji AUDIO z mocowaniem

chce połaczyc zamowniene z chetnymi do clona accu.

zapytam o ceny dla 5/10/15sztuk

hmm... dałem kolumnę "Trafo z toroidy.pl" w arkuszu do grupowego zamówienia ale jak na razie jestem sam??? Nikt nie potrzebuje traf?

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść.
Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą )

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść.
Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą )

Ja mam propozycję. Może zmienisz trafo tak , aby w razie czego mozna było je wykorzystac do Acuuclona 5000-7100?

np na 1 o mocy 600-800VA i uzwojeniach 4x25V (6-8A) oraz 9V 1A.

W razie potrzeby można uzwojenia wtórne połączyć tak aby na wtórnym było 2x50V które jest potrzebne do 7100 - bynajmniej tak mi się wydaje.

Jedyna niedogodnośc to taka, jesli chce ktoś robić monobloki (wtedy niestety konieczne s ą 2 trafa). Ot taka moja propozycja. Trafo 800VA kosztuje tyle co 2x310VA, a może nawet taniej wychodzi :)

to mozna do Ugody nawinąć 4x28V =2x56V

będzie zasilanie około 40V - na pewno wystarczy i nie będzie za dużo.

Zawsze rozwiązań jest kilka. Kolega Jar potwierdzi że Ugoda na pewno zadziała przy takim napięciu.

Można działać w drugą stronę. Jak zasilisz P-7100 napięciem niższym, to tylko na mocy stracisz. Koncówka na pewno będzie działać na takim napięciu (po wyprostowaniu - 70V).

Wtedy zasilacz na napięciówkę też musi mieć niższe o te 5V aby się coś nie podziało z driverami przy przesterze (naprawdę jest taka mozliwość).

Edytowane przez muszegozrobic

Nie wiem po co się porywać :) zawsze kiedyś możesz chcieć więcej.

Jesli nie robisz monobloków UGODY można nawinąć 4 uzwojenia na 1 trafo.

Każda ugoda ma swój zasilacz na płytce więc to sprzyja temu - nie ma co się martwić o przesłuchy - nie usłyszysz tego na pewno.

Większość wzmacniaczy stereofonicznych jest tak zasilana (z 1 trafo i nawet z 1 bloku mostek-elektrolity), nawet Accuphase i inne markowe sprzęty.

Tylko te o duzych mocach z reguły są na oddzielnych trafach na kazdy kanał.

Tu możesz mieć rozwiązanie uniwersalne - dzielone uzwojenie. Jak się kiedyś Ugoda znudzi, albo będzie za słaba to mozna trafo wykorzystać do takiego monstrum. 800VA kosztuje mniej więcej tyle co 3x310VA. Dużo się nie pomyliłem na pewno

Przecież wiesz że w tym dziale pisują zakręceni samoroby :) zboczeni na punkcie dźwięku. Dzisiaj wystarcza Ci Ugoda a jutro może zechcesz klona Wzmaka za 40tys. Tylko po to żeby stał i grał z mocą 1-10W. Nie wiesz jak to jest?

Ludziska mają A-klasowce które w domu grzeja jak piec a z głosników ledwo syczy.

Ps. Czy JAR wysyłał maile? na razie nic nie dostałem...

pozatym nie bedziemy chyba specjalnie dla jednego Audiofila złocić ?

no i czegoś się człowieku tak przypierdolił tego złocenia, płacisz za to?? nie Ty to będziesz robił i jeśli jar1 deklaruje, że może to zrobić, to chyba wie co mówi..

cezar,

napis coś więcej o porównaniu grania, który jest bogatszy barwowo?

Raczej nie ma co porównywać który lepszy a który gorszy po prostu mam kiepskie kolumny.

A to co się dało zauwarzyc od razu to bass w accu,jest bardzo mocny.

Ugoda gra super ale trzeba(według mnie)zastosować dobrej jakości elementy.

Ja tak zrobiłem ijestem bardzo zadowolony.

Łącząc zamówienie na trafa z accu przy 5 sztukach TS310VA PRI:230V SEC: 2x25V (2x6A); 9V(1A) cena: 183,00 zł netto + 23% VAT/szt

Będzie rabat 10%

Wysyłane z mojego XT910 za pomocą Tapatalk 2

Wieczorem wyślę do wszystkich, którzy napisali, wymagane dane.

Wysłałem informację do Ciebie, tak jak napisałeś na Forum ( jurand @...)ale odpowiedzi nie mam? Może mój list nie dotarł?

Pozdrawiam ))

Nie należy mylić prawdy z opinią większości .

Wysłałem informację do Ciebie, tak jak napisałeś na Forum ( jurand @...)ale odpowiedzi nie mam? Może mój list nie dotarł?

Pozdrawiam ))

napisz na "jarund", będzie szansa na odpowiedź..

napisz na "jarund", będzie szansa na odpowiedź..

Heh, kolejny raz sie pomyliłem coś mi Jurand chodzi po głowie. Nie , napisałem dobrze w e-mailu czyli jArund.

))

Nie należy mylić prawdy z opinią większości .

Heh, kolejny raz sie pomyliłem coś mi Jurand chodzi po głowie. Nie , napisałem dobrze w e-mailu czyli jArund.

))

Udało sie czy nie? Jeśli masz dalej problem podaj mi na moje PW tutaj swój adres email.

Przypominam, bo jeszcze od sporej ilosci osób nie dostałem informacji.

Bardzo proszę, by osoby chętne na płytki wysłały do mnie maila (mój adres email jest w moim "O mnie" w moim profilu) z informacją, ile płytek porzebują.

Na adresy maili jakie do mnie przyjdą wyślę informację z danymi ile i gdzie należy wpłacać.

Bardzo proszę, by cała korespondencja dotycząca zamówienia płytek odbywała się poprzez pocztę elektroniczną - tak mi znacznie wygodniej i szybciej.

• Pokaż nowe odpowiedzi