Skocz do zawartości
IGNORED

Wzmacniacz 'Ugoda'

Rekomendowane odpowiedzi

Jarku, mógłbyś wysłać do każdego zwrotnego maila z informacją, że pieniądze dotarły?

Żeby było wszystko pewne

Dzisiaj wieczorem sprawdzę i dam znać.

Na razie zgłosiły się do mnie 22 osoby, a na liscie było więcej chętnych.

Edytowane przez jar1

Na razie mam na koncie wpłaty:

GABALLUS

wazoo

SebeQ

pyza666 2

MIHAU_ R

drzejk0b

MAJRON2

audiophill666

Julianos

Ale tylko jeden, audiophil666 doczytał w moim emailu, że należy dodać do odpowiedniej kwoty koszt wysyłki w wysokośości 7 zł. ;)

Proszę o uzupełnienie.

Mam więcej zgłoszeń o zapłaceniu, ale jeszcze niee ma na koncie. Bank informował, że były opóźnienia w przelewach dzisiaj.

Edytowane przez jar1

Ja wpłaciłem po 17 stej, oczywiście z opłatą za wysyłkę,ale też miałem problem, po aktualizacji nowej listy haseł otrzymywałem komunikat - hasło błedne. Niemniej ściągało kasę z konta, więc mam nadzieję, że przelew do Ciebie dojdzie.

Nie należy mylić prawdy z opinią większości .

jar1

Mam pytanie, dzisiaj dostałem przesyłke z Omegi ( wyslałem im listę części do Ugody ) i co tam z tej listy było to mi wysłali m/in takie dwa kondensatory, jak myslisz, bedą dobre- nie są to 35 mm ale 30 mm. natomiast wys 50 mm. Coś czuję, że to kolejne, które mi nie przypasują, dobrze czuje ?;-)

To one ( jeden z nich)

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść.
Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą )

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść.
Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą )

Powiem tak, wolałbym nie zostawać z parą złoconych płytek. ;)

Zamówienia kolejnego w marcu raczej nie będzie.

Jeszcze i tak musimy poczekac na pzozostałech chętnych, bo liczba sumaryczna na chwilę obecną jest nieco mała, by wyjść na te ceny, jakie załozyliśmy.

jar1

Mam pytanie, dzisiaj dostałem przesyłke z Omegi ( wyslałem im listę części do Ugody ) i co tam z tej listy było to mi wysłali m/in takie dwa kondensatory, jak myslisz, bedą dobre- nie są to 35 mm ale 30 mm. natomiast wys 50 mm. Coś czuję, że to kolejne, które mi nie przypasują, dobrze czuje ?;-)

To one ( jeden z nich)

Ja bym sobie te darował.

a 2 zwykle do marca ;-) ?

no do polowy lutego

u mnie wciąż leżą dwie ze starej edycji, teraz będę miał ZŁOCONE ;))) więc tamte będą do wzięcia.. jeśli nikt się wcześniej nie odezwie to Ci je odsprzedam..

Edytowane przez audiophill666
dobrze że tylko 2 ci wysłali :) a nie 4 A pozostałe 2? Wysłali Ci inne czy tylko 2?

Nie wiem dlaczego mi je wysłali, pisałem, że podesłałem listę do Ugody, ktoś ją przeczytał i ktos mi wysłał to co uznał za stosowne. Zresztą, nieważne....

Cześć notoryczny,

Odnosnie tych kondensatorów - miałeś konkretnie napisanego producenta?

Z tego co pamiętam w liscie nie było nic o producencie a we wspólnym zamówieniu nie są te kondy uwzględnione.

Jeśli nie zaznaczyłeś producenta to wysłali Ci to na czym najwięcej zarabiają czyli na chinszczyźnie.

Tak więc WAŻNA UWAGA dla kolegi Michała, który się podejmuje zakupów rezystorów i kondensatorów.

Musisz koniecznie zaznaczyć i wymóc, ze bierzemy tylko to co chcemy - podzespoły MARKOWE i sprawdzone.

Żadnych wyjątków, bo jak się powie, że tego nie ma to może byc - wtedy może się okazać że niczego markowego w sklepie nie ma i musimy się zadowolić ,,ZAMIENNIKAMI"

Żadnej chinszczyzny typu: sam-jam, cham-sęk, ciom-cim, pęk-sęk itp, bo akurat tego mam pełne wiadra w domu.

Sprawdziłem ofertę sklepu - 10mF na 50V mają tylko Hinecon, na 63V tylko Jackcon, Sinecon.

4700dF mają np Jamicona, Jamicon też jest o wartości 22mF na 63V ale kosztuje 20zł. Mozna było też od biedy wziąc 6,8mF/50V Jamicona bo taki jest a 6,8mF/63V jest NICHICON.

Ogólnie poza kilkoma wyjątkami nie ma wyboru wśród DUŻYCH ELEKTROLITÓW.

PS. Jakie są opinie o kondensatorach foliowych AUDIO firmy MANT?

Orientuje się ktoś?

Edytowane przez muszegozrobic

muszęgozrobić, tak jak już pisałem wcześniej, nie podałem nazwy firmy, zatem jest tak jak piszesz, przysłali co tam mieli - pod ręką - na stanie. Ja zamawiałem na dwa komplety płytek, więc dali mi dwa kondensatory ( 10000). Pozostałe elementy popakowane w torbeczki, opisane z wartościami. Ja się nie znam więc stało się tak jak się stało.

Reasumując...nadal musze szukac tych duzych kondensatorów, z tych, które tutaj polecaliście, na Allegro nie wiedzę ;-)Na Ebay-u nie kupię , bo trzeba miec konto Pay_Pal..może z czasem gdzieś mi sie uda.

Pozdrawiam R

wszystko będzie opisane :)

Pakiety 1A, 2A, 2B, 2C, Trafo z toroidy.pl, Pozostałe - listę zamykamy wieczorem 10.02 (niedziela)

Najpóźniej w poniedziałek do południa wyślę do każdego wiadomość z danymi do wpłaty. Na wpłaty czekam do piątku tj. 15.02.

W poniedziałek wysyłam zamówienie.

Pakiet 1B oraz Cwe na razie pozostaną otwarte. Jest za mało chętnych aby samemu zamówić z hificollective dlatego połączymy zakupy z kolegą Cezar504. Jak będzie robił jakieś zamówienie to da znać. Wtedy szybka akcja max. 2-3 dni na wpłaty do mnie i zamówi dla nas tych kilka pozycji.

notoryczny jak coś potrzebujesz z ebaya można płacić jeszcze kartą kredytową

Odnośnie kondensatorów foliowych - czarny mant MKP to polipropylenowe - są bardzo dobre podobnie jak styrofleksowe (te najlepsze). Są też oznaczane jako FKP-niemetalizowane z folią MKP- metalizowane polipropylenowe (np polskie) i mają największe rozmiary przy tej samej pojemności jak innych typów. Czasami np BCcomponents podaje na kondzie (takie błękitne) oznaczenie X2, X1 - to też polipropyleny

Kondensatory polistyrenowe (styrofleksowe) są najlepsze i maja oznaczenia KSF, KS (zachodnie) bo w ogóle ich pojemność nie zmienia się w funkcji częstotliwości.

Kondensatory poliwęglanowe są ogólnie średniej jakości jeśli chodzi o zmiene częstotliwości i oznacza się je MKC

Najgorsze kondy foliowe to poliestrowe MKT (oznaczenie zachodnie) MKSE (polskie) np takie zielone lub pomarańczowe ,,kluski" z rastrem zwylke 5mm, żółty MANT.

Poliester ma tą własność że zmienia mu się stała dielektryczna w funkcji częstotliwości, więc zmienia się pojemność przy zmianie częstotliwości - a we wzmacniaczu mocy to je dyskwalifikuje (w torze sygnałowym oczywiscie).

Edytowane przez muszegozrobic

Chetnie sie dolacze pod zakup w hificollective -dajcie znac

dorobiłem kolumnę INNE - HIFICOLLECTIVE

Wpisz swoje życzenie bo mogę zapomnieć...

Reasumując...nadal musze szukac tych duzych kondensatorów, z tych, które tutaj polecaliście, na Allegro nie wiedzę ;-)Na Ebay-u nie kupię ,

Będzie zamówienie z HIFICOLLECTIVE (zaczynam się powtarzać). Tam możesz coś kupić. Niech Ci bardziej doświadczeni koledzy doradzą. Jest tam np. Nichicon KG i kosztuje 10,99 f / szt.

Edytowane przez mihau_r
  • Pokaż nowe odpowiedzi