Skocz do zawartości
IGNORED

Gramofon + wzmacniacz

Sawyer

Rekomendowane odpowiedzi

Podłączyłem dzisiaj stary gramofon Unitra GWS 123 do wzmacniacza HK6550 przez wejście Phono MM za pomocą kabla DIN <> 2xCzincze. Dźwięk pojawił się w głośnikach, ale dwie rzeczy mnie niepokoją:

1) pojawiło się straszne buczenie, bardzo głośne

2) dźwięk jest tylko w jednym głośniku

Mam nadzieję, że ktoś pomoże mi uporać się z tymi problemami, bo nie mam pojęcia co by można z tym zrobić.

https://www.audiostereo.pl/topic/78512-gramofon-wzmacniacz/

A w jakich cenach są gramofony? Pytam nie dlatego, że nie chce mi się szukać, tylko jakie gramofony "nadają się" do jako takiego użytku. Bo skoro piszesz, że na tym szkoda odtwarzać płyty, to może rozejrzę się za lepszym. Tylko raczej zależałoby mi na tańszym modelu niż droższym ;-)

Tańszy model ale przystosowany do wkładek MM/mc o mniejszym nacisku i z lepszą precyzją prowadzenia ramienia...Nawet z polskich fonic coś wybierzesz.Ważne aby z pewnego źródła i w dobrym stanie.Od 100pln możesz zacząć.Potem albo ci się spodoba ,albo zrezygnujesz.Nie wierz w mity,że na sprzęt trzeba na starcie wyłożyć tysiące.

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Biuletyn

Chcesz być na bieżąco ze wszystkimi naszymi najnowszymi wiadomościami i informacjami?
    Zapisz się
  • KONTO PREMIUM

• Ostatnio dodane opinie o sprzęcie

Ostatnio dodane opinie o albumach

• Najnowsze wpisy na blogu

• Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.