Skocz do zawartości
IGNORED

Głośniki do Yaqin MC-10L

eljelj

Rekomendowane odpowiedzi

Witam

Ponieważ jest sporo użytkowników Yaqin MC-10L, jestem ciekaw z jakimi głośnikami najlepiej gra.

W tej chwili posiadam zestaw JMLab Megane Carat z MC-10L i tutaj zaczyna się problem przy odtwarzaniu niektórej muzyki - przede wszystkim symfonicznej lub podobnej (Hans Zimmer, James Horner) - brak podstawy basowej, potęgi orkiestry. Wiem, że te kolumny nigdy nie grzeszyły solidnym basem, ale przy takim zestawieniu tego typu muzyki nie da się słuchać - brak oddechu. Słucham także Depeche Mode, Dire Straits, wokali żeńskich typu Kate Melua i wszystko inne w zależności od nastroju.

Nastawiłem się na Focal Chorus 816V (większych nie chcę ze względu na metraż), gdyż to chyba naturalny kierunek z JMlabów na większe Focale. (pokój do 20m, źródła różne)

Może jakieś inne propozycje?

Jakie macie u siebie zestawy?

https://www.audiostereo.pl/topic/78789-g%C5%82o%C5%9Bniki-do-yaqin-mc-10l/

Mogę Ci tylko napisać ,żę Chorusy 816/826 świetnie brzmią z lampą! Według mnie do tych kolumn potrzebny wzmak o ciepłej barwie. Sam jestem ciekaw jak Focale zabrzmią z Yaqinem, gdyż ja z koleji przymierzam się do modelu 807V :) Z lampami Unison Research (KT88, EL34) brzmią naprawde super ( jak dla mnie).

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Biuletyn

Chcesz być na bieżąco ze wszystkimi naszymi najnowszymi wiadomościami i informacjami?
    Zapisz się
  • KONTO PREMIUM

• Ostatnio dodane opinie o sprzęcie

Ostatnio dodane opinie o albumach

• Najnowsze wpisy na blogu

• Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.