Skocz do zawartości
IGNORED

Wybór sprzętu

MikeN

Rekomendowane odpowiedzi

Witam Szanownych Kolegów!

Zacznę jak wielu tutaj: nie jestem audiofilem, ale lubię posłuchać dobrej muzyki w dobrej jakości. Ze względu na ilość miejsca (wysokość półki w komodzie, w której sprzęt będzie stać) muszę się ograniczyć do jednosegmentowego zestawu mini, natomiast w przyszłości nie jest wykluczona zmiana monitorków. Warunki lokalowe: pokój ok 18 m., ściany: gładź, ale wisi kilka obrazów, w oknach firany i kotary, na podłodze dywan. Budżet około 1500 zł. Rozważałem do tej pory takie opcje:

1. Piano Craft 730 (nie znalazłem wielu informacji na forum, może ze względu na jego obszerność)

2. Onkyo CS 545, lub CS 645V (j.w.)

3. Denon M38 (temat wałkowany, zapoznałem się z postami)

natomiast niedawno natknąłem się w markecie na taki sprzęt: Sharp XLHF100HBK w bardzo atrakcyjnej cenie, zainteresowałem się nim na tyle, że wygrzebałem informację o tym, że elektronika jest identyczna jak w Onkyo 545 i bodajże Pioneer X-HM50, podobno są nawet produkowane w tej samej fabryce. I tutaj pojawił się dylemat: cena jest na tyle fajna, że od razu mógłbym kupić jakieś lepsze monitory (np. chwalone Missiony, lub Dali Concept), tylko jak to będzie grało? Próbował ktoś czegoś takiego? Macie jakieś opinie, pomysły? Z góry dziękuję.

https://www.audiostereo.pl/topic/79024-wyb%C3%B3r-sprz%C4%99tu/

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Biuletyn

Chcesz być na bieżąco ze wszystkimi naszymi najnowszymi wiadomościami i informacjami?
    Zapisz się
  • KONTO PREMIUM

• Ostatnio dodane opinie o sprzęcie

Ostatnio dodane opinie o albumach

• Najnowsze wpisy na blogu

• Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.