Skocz do zawartości
IGNORED

Warszawski Klub Audiofila i Melomana

Rekomendowane odpowiedzi

No i jak tam Twonk, będziesz, nie będziesz? :)

TA-E80ES | TA-N55ES MKIII | SS-G3 | CDP-X77ES | TC-K730ES | TC-K990ES | TC-765 | DTC-60ES | PCM-501ES | ST-S770ES | DENON DP-47F + AT AT33EV MC | JVC BR-7000ERA | PIONEER CT-9R

Będę, bo wyjeżdżam dopiero jutro rano. Przyniosę "gówniany" CD ze świetnym wyjściem lampowym zrobionym przez pana Waldka. Chcę go porównać z Lektorem, ale na to wystarczy mi raptem pół godziny, więc jak chcesz przytargać np. Tascama, to oczywiście bierz... ;-)

OK! :D

TA-E80ES | TA-N55ES MKIII | SS-G3 | CDP-X77ES | TC-K730ES | TC-K990ES | TC-765 | DTC-60ES | PCM-501ES | ST-S770ES | DENON DP-47F + AT AT33EV MC | JVC BR-7000ERA | PIONEER CT-9R

http://neoserv.dyndn...kaim/portal.php - portal/forum są aktualnie na moim prywatnym serwerze, pochodźcie trochę po nim do jutra, bo może to nie wszystkie błędy, które wychwyciłem. Ta awaria serwerów doprowadziła do degradacji wielu linijek kodu w ponad 30 plikach. Doprowadziło to do tego, że sam kod nie trzymał się kupy i silnik forum zwariował :)

Jeśli nie znajdziecie niczego niepokojącego, to jutro wieczorem, najpóźniej w poniedziałek portal/forum ruszy od nowa.

UWAGA!

Można pisać, zakładać tematy, wysyłać wiadomości, czyli robić wszystko jak na normalnym forum, później bazę wyeksportuje i wrzucę na serwer docelowy!

PS: Aktualizacji narazie nie robię, bo nie wiem, czy jest sens, ale dokładniej porównam obie wersje, zobaczę co się zmienia....

Edytowane przez neomammut

Powchodzić, miałem na myśli faktycznie coś tam porobić :)

Ja mogę wpaść ze swoim :)

OK!

Aż tak źle grało? Powiedzcie coś :)

Chyba się boją. haha..

To może chocizż ja coś skrobnę.

Nie ulega wątpliwości, że Twój gramiaczek ostatnio grał lepiej od Andrzejowego, ale trochę chudo i jasno na środku. Pewnie lepiej byłoby na monoblokach. Szkodza, że wpadłaemna to dopiero pod koniec spotkania rozmawiając z Twonkiem.

Jednak jeśli Andrzej wyreguluje swoją maszynkę, wynik konfrotnacji może być inny. Grało zdecydowanie za ciemno (było brzebasowione i zduszona góra), ale jak wspólmie zauważyliśmy napewno do bani było ustawienie VTA i pewnie wszystko inne z naciskiem igły włącznie. Mimo tego dało się usłyszeć więcej mięsistej średnicy i szlaczetniejszych choć zduszonych wysokich tonów. Może to wkładka może to co innego, nie będę wyrokować.

Mam nadzieję, że nie uraziłem Twojego "Ego", ale sam wiesz, iż Wasze konstrukcje dzieli spora różnica techniczna na korzyść Andrzeja.

pozdr. Jacek

To prawda, gramofon Andrzeja, po ustawieniu i chyba też po wymianie wkładki zagra lepiej, biorę też po uwagę stan silnika, paska i samego ramienia. Ramię niby rusza się jak trzeba, ale może trzeba je rozebrać, wyczyścić i naoliwić. Pozostaje też kwestia wypoziomowania, mój też pewnie nie stał jak trzeba, bo wypoziomowanie robiłem pod swój stolik i podłogę. Ogólnie nie grało źle, ale rewelacji nie było. Jednak sam preamp bardzo fajny, szczególnie, że można w nim chyba ustawić wszystko co trzeba :)

Gramofon Andrzeja ma potencjał, ale znowu się potwierdziło, że nawet najlepszy klocek bez regulacji i bez przeczyszczenia nie gra na 100%. Po zabiegach, czuję, że będzie naprawdę dobrze! A może nawet rewelacyjnie?

Co do mojego "EGO" - zdenerwowałem się tylko dlatego, bo po jednej płycie Andrzeja igła była zasyfiona jakimś klejącym czymś, musiałem zdjąć wkładkę, żeby tą substancję usunąć. To nie był kurzy, czy inne tego typu rzeczy, tylko coś niemiłosiernie klejącego. Poprosiłem, żeby Andrzej dał Tobie do wymycia, szczególnie, że myjka była na miejscu. Ale Andrzej na siłę położył płytę na siłę i to mnie wyprowadziło z równowagi.... Jeśli przegiąłem to przepraszam, ale o wkładkę trzeba dbać.... Tylko tyle....

Edytowane przez neomammut

Tak teraz sobie myślę, że Andrzeja gramofon to przecież automat, należało by też sprawdzić luzy na kołach zębatych i posmarować same zębatki!

>>jar1

Kurna, to w takim razie bym jeszcze nawet dwie brudne położył sam! :)

• 2 tygodnie później...
  • 2 tygodnie później...

Jutro bez zmian mam nadzieję.

Przyniosę Pasję "Mateuszową", żeby z duchem Świąt posłuchać najciekawszej arii, płaczącego Piotra po wyparciu się Jezusa. Potem jak zwykle, co kto przyniesie.

pozdr. Jacek

Edytowane przez umka
  • 2 tygodnie później...

Jutro postaram się przytachać swoje alephiątko po zmianie zasilania i dizajnu, Myślę, że dźwięk spodoba się "określonym" kręgom ;) Gładki, łagodny i nasycony. Po prostu 'czaruś" . Monteverdi u mnie zagrał spektakularnie ;)

Edytowane przez jar1

Jarek, fajnie wyszło, może jakieś "jarowe" Logo by się przydało? :)

Może Tascama przytargać? :)

Jeszcze lepiej wygląda w realu. Na zdjęciu brak dobrej czerni. A i ten palisander jest znacznie bardziej wyrazisty. Tak w ogóle, to mi się ten design naprawdę podoba. Bez wodotrysków ale ma klasę :) W domu świetnie się komponuje.

Ja go na razie zostawię w klubie, więc będzie czas na rózne porównania i eksperymenty. Chcę wziąć jeszcze daca, by Lektorówi nie było zbyt ciężko...

Weźcie jakies fajne płyty, te barwy, wokale itp. To wzmacniacz szczególnie do tego....

W rocku i łomocie nie jest zbyt rewelacyjny.

Edytowane przez jar1

Mnie też niestety nie będzie także tym razem, ale za tydzień obowiązkowo! Jarek, bardzo ładnie Ci to wyszło, szkoda, że wnętrza nie pokazałeś :)

A, tak dla sprawdzenia posłuchałem sobie dzisiaj tego kawałka Monteverdiego, gdzie był ten bas, co jakoś nie pasował. Też tak było, jakby cos nie stroiło w instrumencie. Także to nie sprawa kolumn ani jedych ani drugich< Również nie akustyki. Możecie spac spokojnie :).

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.