Skocz do zawartości
IGNORED

Warszawski Klub Audiofila i Melomana

Rekomendowane odpowiedzi

Ja nie napisałem, że on tak gra w oryginale. Na pierwszym spotkaniu w klubie, grał zdecydowanie lepiej. Ale teraz jakoś mu brakuje energii, jakoś jest taki właśnie mulący. I dlatego przydałby się inny odtwarzacz z wyjściem lampowym rzecz jasna by sprawdzić, czy jest to kwestia odtwarzacza, może trzeba Lektorowi zrobić np przegląd. Bardzo często takie czyszczenie bardzo pomaga. Ja tylko mówię to co słyszę, to wszystko. Mogę się mylić rzecz jasna, Hornet mi wspomniał, że przyniósł swoją sieciówkę i podłączył nią lektora. Więc może to także miało wpływ na dźwięk przy takiej konfiguracji. Niczego nie oceniam, tylko sugeruję.

Edytowane przez neomammut

TA-E80ES | TA-N55ES MKIII | SS-G3 | CDP-X77ES | TC-K730ES | TC-K990ES | TC-765 | DTC-60ES | PCM-501ES | ST-S770ES | DENON DP-47F + AT AT33EV MC | JVC BR-7000ERA | PIONEER CT-9R

>>

I jeszcze jedna kwestia, czy ma ktoś w domu porządny odtwarzacz CD?

Mój słyszałeś, jednak nie wiem czy jest żywszy i porządny. Jak masz naprawdę chęć tom mogę go jeszcze raz przytachać tylko on gra podobno analogowo. A do czego potrzebujesz innego cd-ka?

pozdr. Jacek

No twój gra dość mocno analogowo, to prawda. Ale nie rób sobie kłopotu, bo wiem, że lubisz mieć sprzęt zadbany. Raz się udało bez kraksy, więc lepiej nie próbować. Poza tym przydał by się jakiś z wyjściem lampowym :) Ale zobaczymy następnym razem, mam pewien pomysł :) Jacek, powiem Ci szczerze, twój CD wygląda bardzo okazale i strach go znowu narażać na transport...

TA-E80ES | TA-N55ES MKIII | SS-G3 | CDP-X77ES | TC-K730ES | TC-K990ES | TC-765 | DTC-60ES | PCM-501ES | ST-S770ES | DENON DP-47F + AT AT33EV MC | JVC BR-7000ERA | PIONEER CT-9R

Po długiej nieobecności mojego szpulaka w domku, w końcu go podłączyłem i..., ku... on potrafi przyp.....lić! Swoboda, przestrzeń, dynamika, wybrzmienia, barwa i wszystkie instrumenty są takie WIELKIE! Analogowa szkoła dobrego grania, stara dobra szkoła dźwięku.... Tylko taki dźwięk potrafi mnie zatrzymać na dłuuugie godziny.... to można nazwać Hi-End`em!

Myślę, że to coś więcej...

• 2 tygodnie później...

Co do dzisiejszego spotkania, powiem krótko: było miło! Oby więcej takich! Dawno nie miałem takiej przyjemności słuchania, gadania i żartowania, miło rozpoczęty wekend :)

Jar1 zrobił nawet ładną obudowę do Ugody, tylko to k... nie grało hehehheheh

Miłych snów panowie!

A ja wpadnę z małą niespodzianką, nawet nie waży zbyt dużo :) Chyba, że mam przytargać Tascam`a, z Ugodą się zgrało, to zagra raz jeszcze :) Dajcie znać jak by co.

>>jar1

Tylko żeby Ci się nie wylały po drodze :) Oczywiście żartuje :D

>>Twonk

Zgadza się, trochę śmiechu trzeba zachować :)

Zagrało bardzo dobrze, system się odetkał i zaczynało już na prawdę magicznie grać. Trzeba przyznać, że Andrzejowe starocia grały jak tuby i jak nie tuby.....

• 2 tygodnie później...

Nie tylko Tobie, moja propozycja jest aktualna, jak by co to walić na PW!

A muzyczki z czegoś takiego chcieli byście posłuchać? :)

post-15740-0-43234200-1310066371_thumb.jpg

• 3 tygodnie później...

Niestety mimo chęci nie mogłem dzisiaj zawitać na spotkanku. Od trzech dni moja miejscowość płynie. Ja mam dom na górce, ale duża ilość ludzików ma ponad pół metra wody w domu. I Do tego przekopali mi w poprzek całą działkę jako alternatywny rów odwadniający bo ten po ostatnim nieskończonym remoncie drogi nie przyjmuje już wody. Tak więc jestem odcięty od świata. Na szczęście zdążyłem wystawić samochód do sąsiadów, którzy mają dojazd z innej strony.

pozdr.

Edytowane przez umka

Jacku, trzymaj się, będzie dobrze, z tym wałem to kurna nie za fajnie, ale jak trzeba było no to nie ma wyjścia. Kurna, żeby woda w kranie została, tego życzę, a ten wał wyremontowany, to świetna robota, rozumiem, że jest zbyt mało wydajny do ilości deszczu?

No i akcja powodziowa dobiega końca. Zostało kilka piwnic do osuszenia. Niby fajnie, tylko w moim przypadku zostałem dotknięty nie powodzią tylko akcja ratunkową. Sama woda wisiała mi kalafiorem bo mieszkam na lekkiej górce i wodę miałem tylko koło bramy jakieś 80 m od domu. Ale akcja miała na celu jak najszybsze odprowadzenie nadmiaru wody alternatywnym kanałem. I teraz w poprzek działki mam przecinkę w drzewostanie i tujach z rowem po środku szerokości Koparki. wygląda jakby przejechał "Rudy 102" przez gęste zadrzewienie. Nie wspominam już o ogrodzeniu żeby się nie denerwować. Masakra.

pozdr.

Edytowane przez umka

Ale chyba Cię wspomogą finansowo, by doprowadzić do stanu sprzed deszczowej nawałnicy? A jak sytuacja reszty mieszkańców?

Edytowane przez neomammut

Podobno 140 posesji było zalanych. Co do pokrycia szkód to nic nie wiem. Podobno byli i spisywali tylko nie u mnie. Zobaczymy. Obecnie łaskawie zasypali samą drogę , żeby można było przejechać, a reszta ma czekać na poprawę głównego rowu. Kobita już wariuje jak słyszy takie propozycje. Pożyjemy zobaczymy.

pozdr.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Biuletyn

Chcesz być na bieżąco ze wszystkimi naszymi najnowszymi wiadomościami i informacjami?
    Zapisz się
  • KONTO PREMIUM

• Ostatnio dodane opinie o sprzęcie

Ostatnio dodane opinie o albumach

• Najnowsze wpisy na blogu

• Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.