Skocz do zawartości
IGNORED

Cała prawda o polskich wkładkach serii MF-100.

Vlado

Rekomendowane odpowiedzi

- dzisiaj dotarła do mnie igła mf-100 - stan idealny, całkowita nówka z napisem na czole ! miam, miam... Zapłaciłem 60 z przesyłką, co nie wydaje się ceną zbyt wygórowaną, zważywszy na jej walory brzmieniowe :)

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść.
Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą )

Ukryta Zawartość

excelvinyl winylmania blog szukaj

- dzisiaj dotarła do mnie igła mf-100 - stan idealny, całkowita nówka z napisem na czole ! miam, miam... Zapłaciłem 60 z przesyłką, co nie wydaje się ceną zbyt wygórowaną, zważywszy na jej walory brzmieniowe :)

to farciaż z Ciebie - jeżeli dobrze zrobiona, to będzie ładnie grać; też muszę się rozejrzeć za czymś takim, bo licho nie śpi (możnałatwo uszkodzić igłę); wieczna też nie jest - kiedyś się zużyje

To mówisz excelku, że trzydziestokilkuletnia Mf-100 posiadajaca szlif jaki Bóg pozwolił rzeźbiącej go robotnicy w danym dniu wykonać z zawieszeniem z tamtejszej gumy, posiada nadzwyczajne "walory brzmieniowe" .

Wiesz, chyba zaczynam Ci troszke zazdrościć:-)

Załączam serdeczności jak zawsze. W.

To mówisz excelku, że trzydziestokilkuletnia Mf-100 posiadajaca szlif jaki Bóg pozwolił rzeźbiącej go robotnicy w danym dniu wykonać z zawieszeniem z tamtejszej gumy, posiada nadzwyczajne "walory brzmieniowe" .

Wiesz, chyba zaczynam Ci troszke zazdrościć:-)

Załączam serdeczności jak zawsze. W.

proponowałem tę igłę nathowi w tym wątku

Ukryta Zawartość

ale nie raczył wykorzystać szansy, więc sam ją kupiłem i bingo ! bo jest nowa, nieużywana - odkładam ją na zapas - gram na mf-100 od prawie 3 lat i jestem zadowolony - porównywałem ją tylko do tanich wkładek jak 2mred, AT95e, National Panasonic 270 C- II, tudzież do wszelkich igieł mf Wamatu - i mf-100 gra mi najlepiej - nie wykluczam, że droższe wkładki by zagrały jeszcze lepiej, ale na razie kasę wolę wydać na winyle :)

Ukryta Zawartość

Gość masza1968

(Konto usunięte)

porównywałem ją tylko do tanich wkładek jak 2mred, AT95e, National Panasonic 270 C- II, tudzież do wszelkich igieł mf Wamatu - i mf-100 gra mi najlepiej

Farciarz! To jest dopiero dar od Stwórcy.

A my pechowcy musimy nerki sprzedawać na wkładkę, która potrafi zagrać.

:)

Fart trzeba miec i to nie lada ,bo ja za zadne skarby swiata nie moge mojej MF101 zmusic do choc nawiazania walki z taniutka Grado Prestige Black a o Goldringu 2100 czy Ortofonie 2M Red nie wspominajac :)

270 Technicsa rowniez jest lepsza od MFki i nic tego nie zmieni , o ja nieszczesny co poczne :)

robix

bo ja za zadne skarby swiata nie moge mojej MF101 zmusic do choc nawiazania walki z taniutka Grado Prestige Black a o Goldringu 2100 czy Ortofonie 2M Red nie wspominajac :)

i nic dziwnego, z moich doświadczeń wynika, że tylko mf100 gra dobrze - 101, 102, 104, 105 u mnie też nie grają...

• 2 tygodnie później...

- niesamowita okazja !!!!!!!!!!!!!!!!!

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

Już kupuję, oby tylko ktoś nie kliknął przede mną!!!

- no i co, kupiłeś ? gratulować ? - przyznam, że sam miałem na nią chęć, choć mam kilka w zapasie - ale życie jest krótkie i ten legendarny produkt będzie coraz trudniej dostępny :)

- ok - kupiłem ja :) - nie mogłem przepuścić takiej okazji :) - ale nikt nie powie, że nie dałem szansy....

Excelu, nie widzę możliwości, aby ktoś wszedł Ci na serio w paradę z kupnem MF-100 Reference. No chiba, że jakieś muzeum - techniki albo PRL-u.

pozdro,

Yul

- ok - kupiłem ja :) - nie mogłem przepuścić takiej okazji :) - ale nikt nie powie, że nie dałem szansy....

excel się ze wszystkich nabija-bo nie znaja sie na zegarkach))

post nr 400 pisze o godz 18 minut 18............natomiast wkładka została kupiona - godz 16 minut 50.

Ktoś tu kogoś wkręca,albo roluje))

(aukcja)

Zakończona (31 sierpnia, 22:16:50)

też bym chętnie kupił nową MF-100 - ze swojej jestem bardzo zadowolony i jakby trafiła się taka sama to żaden problem

->Excel - czy mógłbyś upublicznić treść tej niebieskiej ulotki, którą nabyłeś razem z wkładką

Gość masza1968

(Konto usunięte)

excel, w hurcie wyjdzie Ci taniej i masz zapas do końca dni swoich :)

Ukryta Zawartość

W skali MF to chyba szlif Fritz Gyger:)

Ukryta Zawartość

excel, w hurcie wyjdzie Ci taniej i masz zapas do końca dni swoich :)

Ukryta Zawartość

- bardzo śmieszne... ale myślałem, że poczucie humoru tomasza jest trochę wyższego lotu....

Ukryta Zawartość

- dzisiaj przyszła ! - piękna, dziewicza, nieruszana - z napisem na czole tak jak lubię - z instrukcją obsługi ! - kiedyś odrzucona, teraz znowu pożądana - wiem, że dostarczy mi dużo przyjemności - na razie jej nie ruszę - niech czeka na swoją kolej :) - pzdr.

Ukryta Zawartość

post-25310-0-99106000-1347024470_thumb.jpg

post-25310-0-10389400-1347024485_thumb.jpg

post-25310-0-16676300-1347024501_thumb.jpg

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

• Redaktorzy

na razie jej nie ruszę - niech czeka na swoją kolej :) - pzdr.

Pewnie, po co się spieszyć. W końcu istnieje niebezpieczeństwo, że przez 30 lat zawieszenie jeszcze nie całkiem stwardniało na kamień. Trzeba pozwolić dalej działać naturze.

• Pokaż nowe odpowiedzi
  • Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
    • Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
    Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.