Skocz do zawartości
IGNORED

Wzmacniacze Pana Kuleszy

Azus

Rekomendowane odpowiedzi

Faktycznie niewielki. Ładny to on nie jest raczej ;-) Ale nie wygląd w sumie się liczy, a wnętrze ;-). On jest na J-Fetach, chyba nikt tak nie robi na świecie, ciekawe podejście jeśli się sprawdza.

Wejścia/wyjścia nie są opisane ?

Skoro tam siedzi DAC to podłączasz CD coaxialem i jedziesz na DAC-u ze wzmaka ?

Gość Gość

(Konto usunięte)

Po uzgodnieniu z producentem zaznaczył tylko małe kropeczki przy pokrętłach. Do wzmaka dostałem dokładne zdjęcia-schematy z opisem wejść, wyjść i położeniem gałek. Chodziło o to żeby dyskoteki na obudowie nie robić.

DAC ma dwa wejścia coaxial, dwa optyczne, AES-EBU i BNC. Te dwa ostanie to nawet nie wiem z czym się je:-).

Więc dokładnie tak jak piszesz potrzebny mi tylko transport. I DAC jest chyba niezły bo gra lepiej niż ten w moim CD, Onkyo Integra 7911. Więc zrobiłem z niego tylko transport.

Ja mam od Darka wzmak dzielony z Dac-iem na pokładzie, w porównaniu do poprzedniej integry Darka radość ze słuchania muzyki jest jeszcze większa i niesamowita. Jeśli ktoś jest ze Szczecina, chętnie się zmierzę ze wzmakami z górnej półki. Ale wg mnie wyzwanie jest wysokie, zacznijmy od kwoty 50 tys. złotych:) za unit.

prek.jpg

Shot at 2012-06-28

bez różnicy, dawaj nawet 100 tys. zł. ja się nie boje, nie mam nic do stracenia. Wiem za co zapłaciłem i jak to gra. Zero stresu. Dla mnie luuuuuuz.

A zaczniemy od inegry, którą cały czas posiadam.

Gość Gość

(Konto usunięte)

panerai_47

Fajny sprzęt.

Jeszcze jest jedna ciekawostka związana z Panem Darkiem. Przeważnie kupujac drogi sprzęt od razu spotykamy się z zapytaniem a jakie kable Pan ma? No bo do naszego sprzętu z górnej półki, żeby pokazał pełnie swoich możliwości , to teraz musi pan na kable przeznaczyć.....

A u Pana Darka jest inaczej. Wysyłając wzmak na próby mówi:

I proszę najzwyklejszymi kablami podłaczyć, włączyć i posłuchać.

A jak byś opisał różnice pomiędzy tym dzielonym i integrą? W integrze też miałeś DAC-a. Mocowo były różne czy takie same?

integra ma 2x75W a dzielony 2x150w. Różnica jest kolosalna, nie tylko w mocy ale tez w przekazie. Nie będę sie rozpisywał, to po prostu trzeba posłuchać. Niesamowite jest tez to, że to gra w zwykłym pokoju a wydaje się, że słuchasz w pokoju przygotowanym akustycznie. Płyty, których wcześniej nie dało się słuchać (słabe realizacje) wróciły do łask.

Ile kosztował wzmak? faktycznie grosze jak na to co się słyszy.:))))

Najlepsza płyta do testów Yello "Touch"

I to co ten wzmak wyprawia z moimi Bowersami, jest niewiarygodne:)))

jacyś chętni? Mogę dojechać ze sprzętem do 250 km od Szczecina, zero problemu.

Jestem chętny:)

Z tym, że mieszkam nieco poza granicą Twoich "możliwości" (270 km wg mapy google).

Jeśli się zdecydujesz - chętnie będę partycypował w kosztach podróży i fatygi.

Lubię wynalazki:) Choć na Strussie się naciąłem kiedyś... Co mi szkodzi?

Gro zacietrzewionych dyskutantów ZAPOMINA o fakcie, że nie ma na świecie wzmocnienia, które ZAGRA ze wszystkimi kolumnami lepiej (lub gorzej), niż wszystkie inne. Jeśli dołączymy do tego akustykę, źródło i okablowanie - to zmiennych jest zbyt dużo, żeby ferować jakiekolwiek wyroki. Wiele porównań po prostu nie ma najmniejszego sensu. Liczy się tylko to, co gra (bądź nie) tu i teraz u CIEBIE czy u MNIE!

Kolejna pseudo dyskusja, a wygląda raczej (niestety) jak pseudo reklama:)

Pozdrawiam!

"Measurements can provide a measure of insight, but are no substitute for human judgment. Why are we looking to reduce a subjective experience to objective criteria anyway? The subtleties of music and audio reproduction are for those who appreciate it. Differentiation by numbers is for those who do not".--Nelson Pass

No cóż moje ATC scm 100 też dostały w kość. Nie są aż takie dobre jak sobie o nich myślałem ale wystarczająco dobre aby ich nie gonić.

Mam dwa systemy Zagra.

Klasa. Są i lepsze urządzenia ale jest ich niezmiernie mało i niestety są abstrakcyjnie drogie.

Nie dziwi mnie że czasem w odsłuchach porównawczych właściciele tzw.ambitnych urządzeń mają zagwozdkę.

Zbyt dużo wywalili kasy na swoje klocki, brak amortyzacji.

A dobry dźwięk zostaje w głowie i męczy.

Sam pamiętam jak wróciłem do odsłuchu dzielonych Naim , o rany ! Nie było co porównywać.Przepaść.

Dałem sobie spokój z cudownym okablowaniem , bezpiecznikami i innymi pierdołami co zaśmiecają umysł , słucham w końcu muzyki.

>zukzukzuk

Masz rację.

To jest bardzo obiektywne i indywidualne.

Każdy ma inne potrzeby , na szczęście.

Jeden kocha Ferrari a inny się puka w czoło po co komu takie coś jak wystarczy na rodzime drogi Skoda.

HQ150 jak nie tajemnica handlowa :) to ile kosztuje twój wzmacniacz, bo "grosze" to dla wielu co innego znaczą

Cena ustalana jest indywidualnie z klientem.....w zależności czy spodoba się klient.....a Kulesza bardzo ekscentryczny jest i nie każdy mu się spodoba......

Coś w tym jest.

Mnie wyczuwał , czy jestem audiofilem czy melomanem.

Teraz to go całkowicie rozumiem.

Audiofilia nerwoza jest szkodliwa dla otoczenia.

Niedawno byłem ze swoim systemem u kolegi audiofila i miał smutną minę po odsłuchach.

Wszystko jest dla ludzi aby tylko nie przesadzić.

Gość Gość

(Konto usunięte)

HQ150 jak nie tajemnica handlowa :) to ile kosztuje twój wzmacniacz, bo "grosze" to dla wielu co innego znaczą

Zadzwoń bezpośrednio do producenta. Tak jak kolega napisał powyżej to trochę innego rodzaju zakup niż w sklepie audio. Wiele zależy od sposobu realizacji transakcji, wynegocjowanego rabatu itd. Transakcja z panem Darkiem odbywa się nie zasadach handlowych, tylko dżentelmeńskiej umowy. Jak ktoś to akceptuje to się dogada. Ja nie żałuję żadnej wydanej złotówki ale w związku z tym nie chciałbym operaować konkretnymi kwotami.

Najgorsza cholera to mieć możliwość posłuchania , obiektywnie boli.

Ale aby nie robić krzywdy wytwórcy.

Są to różne urządzenia , dobre , bardzo dobre i doskonałe.

Poza tym można mieć je dostrojone pod swoje potrzeby.

Ile ? Ile ?

Nie ważne , gra.

Jak kto ciekaw niech sam się skontaktuje.

Gość Gość

(Konto usunięte)

Nie no, cena jest znana od początku. Ja podałem co chciałbym miec na pokładzie( DAC, Pre-out), z czym to ma grać, a pan Darek wysłał przykładowe zdjęcia podobnych wyrobów i określił cenę mojego.

No ja miałem możliwość rozbudowy.

Pierwsza była integra , goła liniowa zbalansowana.

Później był aktywowany tor phono mc i mm , jeszcze później rec out i wzmacniacze słuchawkowe.

Drugi system dzielony.

Tak że to są bardzo indywidualne kwestie , musze przyznac że marudziłem z opcjami , cudowałem.

W sumie mam globtrotera w pigułce.

u mnie jest wszystko co sobie wymarzyłem, DAC, wejścia dwa coaxial, i dwa optyczne, 3 analogi, phono MC, pre-in, pre-out, XLR-y

U mnie tez na początku była integra a teraz dzielony. Już paru moich kolegów słyszało jak gra, wyszli zmasakrowani. Ale nigdy nie miałem możliwości bezpośrednich porównań.

Faktycznie niewielki. Ładny to on nie jest raczej ;-) Ale nie wygląd w sumie się liczy, a wnętrze ;-). On jest na J-Fetach, chyba nikt tak nie robi na świecie, ciekawe podejście jeśli się sprawdza.

Wejścia/wyjścia nie są opisane ?

Skoro tam siedzi DAC to podłączasz CD coaxialem i jedziesz na DAC-u ze wzmaka ?

Robia na J-fetach poza-tym jezeli jego koncowka jest oparta na J-fet-Lu-1014 a tak prawdopodobnie jest, to wzmacniacz tak do konca nie jest na j_fetach,bo musial je zapiac w kaskode.One same w sobie, nadaja sie do sluchawkowcow,Chyba ze uzywa "Semisouth"Power J-Fet ale te wciaz sa bardzo drogie.

When it comes to A Class amplifiers . I am totally biased.

Mnie to jest obojętne co tam siedzi. Gra a to jest najważniejsze.

Juz mnie wielu atakowało z dłubanymi ampami i jakoś niekoniecznie to z ATC chciało grać.

Najśmieszniejszy jest taki fajny mały zintegrowany amp bez malowania , malutki a gra bardzo dobrze.

Świetna średnica.

• Pokaż nowe odpowiedzi
  • Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
    • Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
    Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.