Skocz do zawartości
IGNORED

Wzmacniacze Pana Kuleszy

Azus

Rekomendowane odpowiedzi

Gość partick

(Konto usunięte)

Zrób mi klocki skonfigurowane pod moję potrzeby, ja Ci wpłacę kaucję w wysokości połowy ceny którą ustalimy, jak już je wykonasz, Ty mi wyślesz przesyłką ubezpieczoną na swój koszt i mam tydzień czasu na zbadanie jak Twój produkt gra. Jak mi nie podejdzie to wysyłam Ci go z powrotem a ty w ciągu 48h oddajesz mi kasę.

Pokaż mi drugiego producenta który tak traktuje klienta.

hola, hola - ale nie próbowałeś oddawać - bo ponoć wtedy zaliczka jednak przepada.

no i oczywiście o ile wzmacniacz Darkula uszkodzi Twoje kolumny, to jest to wyłącznie Twój problem.

to ja osobiście podziękuję za takie traktowanie.

Gość Gość

(Konto usunięte)

hola, hola - ale nie próbowałeś oddawać - bo ponoć wtedy zaliczka jednak przepada.

no i oczywiście o ile wzmacniacz Darkula uszkodzi Twoje kolumny, to jest to wyłącznie Twój problem.

to ja osobiście podziękuję za takie traktowanie.

Nie , zaliczka jest zwrotna. To wynika nie tylko z umowy z Panem Darkiem ale wręcz z kodeksu cywilnego. Można sobie poczytać.

Ja miałem umowę że mogę tydzień niezobowiązująco słuchać i oddać. W takim przypadku Darkul zobowiązał się do zwrotu zaliczki w przeciągu 48h.

Bezwzrotny jest zadatek.

Co do możliwości uszkodzenia kolumn to myślę że obojętnie jaki wzmak kupisz, i dasz ognia w złej konfiguracji i spalisz głośniki, to nie wiem czy któryś producent Ci za paki zapłaci.

Ja znam takiego który zapłaci za kupiony 5, 10 ,20 lat temu wzmacniacz tej firmy przy zakupie nowego...

Też tak miałem ze stary Conrad J. Na el84 , bardzo fajne granie ale to po dziś dzień rarytas.

Obecnie są warte drugie tyle.

Gość partick

(Konto usunięte)

Nie , zaliczka jest zwrotna. To wynika nie tylko z umowy z Panem Darkiem ale wręcz z kodeksu cywilnego. Można sobie poczytać.

Ja miałem umowę że mogę tydzień niezobowiązująco słuchać i oddać. W takim przypadku Darkul zobowiązał się do zwrotu zadatku w przeciągu 48h.

Bezwzrotny jest zadatek.

no i co z tego, że się zobowiązał - on swoją robotę wykonał, a jak Ty się rozmyśliłeś, to zadatek przepada.

Co do możliwości uszkodzenia kolumn to myślę że obojętnie jaki wzmak kupisz, i dasz ognia w złej konfiguracji i spalisz głośniki, to nie wiem czy któryś producent Ci za paki zapłaci.

ciekawe co sąd by na to powiedział - zwłaszcza gdybyś wykazał, że z innym wzmacniaczem, kolumny grały bezawaryjnie od dłuższego czasu.

Gość Gość

(Konto usunięte)

no i co z tego, że się zobowiązał - on swoją robotę wykonał, a jak Ty się rozmyśliłeś, to zadatek przepada.

Starasz sie lepiej wiedzieć jaka była umowa między nami?

Jeszcze raz napiszę. Wpłacałem zaliczkę, nie zadatek, ze wszystkimi tego konsekwencjami. To była kaucja zwrotna za wypożyczenie.

ciekawe co sąd by na to powiedział - zwłaszcza gdybyś wykazał, że z innym wzmacniaczem, kolumny grały bezawaryjnie od dłuższego czasu.

Oczywiście, to jest kwestia dowodowa. Jeśliby rzeczoznawca sądowy wykazał że , spalenie kolumn było spowodowane tylko i wyłącznie wadą wzmaka to sprawa wygrana. Ale przyznasz że to ciężko byłoby udowodnić. Równie dobrze można twierdzić że to wzmak poszedł z powodu złego podłączenia lub przesterowania, i uwalił kolumny. No chyba ze wzmak by był ewidentnie uwalony konstrukcyjnie.

Ale to teoretyczna potyczka bo nic takiego nie miało miejsca.

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść.
Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą )

ten preamp wpasował się jakby był zrobiony na zamówienie pod Brystona

kolejna rzecz sprzęt jaki miałem okazje posłuchac był robiony na zamówienie ale w cenach bardzo to a bardzo konkurencyjnych

a teraz te ceny podobno bardzo podskoczyły

niestety jest jeszcze drugie dno, zbyt wiele osób ostrzega mnie przed kontaktami i zamówieniem u p. Kuleszy

Ukryta Zawartość

Jak najbardziej życzę dobrze darkulowi,dałem temu dowód,że zostawiłem mu parę (ładnych) złotych, zgodziłem się dla sportu sprawdzić jego monobloki,które nie wypaliły pod żsdnym względem -stereofonia,kontrola głośników,barwa,detale.było to,jak wspomniałem,dobrych kilka lat temu,

życzyłbym darkulowi,aby nabrał pokory w stosunku do innych konstrukcji (myślę,że już wydoroślał od tamtego czasu), a Wam,aby Wam grało po 1szym zachłyśnięciu,

Gość partick

(Konto usunięte)

Starasz sie lepiej wiedzieć jaka była umowa między nami?

Jeszcze raz napiszę. Wpłacałem zaliczkę, nie zadatek, ze wszystkimi tego konsekwencjami. To była kaucja zwrotna za wypożyczenie.

raczej opieram się na tym co sam napisałeś - przed edycją.

0:0

ale Wielki Brat czuwa, dążyłem napisać post i już dostałem priv że konstruktor nie gryzie i zaprasza na odsłuch

Darkul jest wybitnym konstruktorem, te jego konstrukcje których słuchałem są bardzo dobre, przy małym nakładzie środków jest w stanie wydusić z tego sprzętu maksimum jego możliwości

ale jeżeli tak zamierza szukać klientów to współczuję i jemu i potencjalnym kupującym

interesu tak nie zrobi

a te wzmacniacze to można tylko po chatach posłuchać, czy jakoś publicznie da radę?

"Skąpski idzie na ambasadora, wysiada, rozumiesz? A jak on poleci, to poleci Korszul, poleci też Broński i zgadnij kto po nich poleci? Po nich polecę ja! To znaczy ja bym poleciał, gdyby nie Kazik i to dozorostwo."

a te wzmacniacze to można tylko po chatach posłuchać, czy jakoś publicznie da radę?

Choć w dalszej przyszłości jestem zainteresowany odsłuchem , to przyłączam się do pytania .

Kaucja to nie zaliczka.

Zaliczka jest częścią omówionej ceny - częścią zobowiązania. Jeśli umowa dochodzi do skutku jest zaliczana na poczet ceny. Jeśli nie dochodzi to strony idą w spór bo obie maja takie samo roszczenie względem siebie - jedna o zapłatę druga o wykonanie umowy. Jeśli umowa została wykonana nie ma mowy o zwrocie zaliczki, chyba że od umowy można odstąpić zgodnie z przepisami. Wtedy wszystkie nakłady ulegają zwrotowi w tym również zaliczka.

Dochodzi się na zasadach ogólnych tak samo jak odszkodowania z powodu niewykonania umowy.

Zabezpieczeniem należytego wykonania umowy jest zadatek. To zadatek podlega zwrotowi jeśli umowa nie została wykonana a strona, która go dała ma prawo wymagać zwrotu dwukrotności kwoty.

Gość partick

(Konto usunięte)

Zabezpieczeniem należytego wykonania umowy jest zadatek. To zadatek podlega zwrotowi jeśli umowa nie została wykonana a strona, która go dała ma prawo wymagać zwrotu dwukrotności kwoty.

no i o zadatku napisał przed edycją. a że darkul z umowy się wywiązał - wszak wykonał zamówienie - to zadatek nie podlegał zwrotowi.

i jest kwestią wyboru czy stracić zadatek i oddać wzmacniacz darkulowi, czy też dopłacić, wzmocnić na forum i pogonić jeleniowi ;)

Gość Gość

(Konto usunięte)

Kaucja to nie zaliczka.

Zaliczka jest częścią omówionej ceny - częścią zobowiązania. Jeśli umowa dochodzi do skutku jest zaliczana na poczet ceny. Jeśli nie dochodzi to strony idą w spór bo obie maja takie samo roszczenie względem siebie - jedna o zapłatę druga o wykonanie umowy. Jeśli umowa została wykonana nie ma mowy o zwrocie zaliczki, chyba że od umowy można odstąpić zgodnie z przepisami. Wtedy wszystkie nakłady ulegają zwrotowi w tym również zaliczka.

Dochodzi się na zasadach ogólnych tak samo jak odszkodowania z powodu niewykonania umowy.

Cytujesz przepisy kodeksu cywilnego.

A ja napisałem jakie mieliśmy z Panem Darkiem zapisy naszej umowy. Po raz ostatni:

Jak Pan Darek wykonał integrę i był po jej uruchomieniu, wpłaciłem połowę ceny która była kaucją-zaliczką zwrotną, w razie gdybym się zdecydował na zakup to była ona częścią ceny a ja miałem dopłacić drugą połowę. Miałem tydzień czasu na niezobowiązujący do zakupu odsłuch. Po tym czasie mogłem wzmak oddać a Pan Darek zobowiązał się do zwrotu zaliczki w pełnej wysokości w ciągu 48h.

Koniec. Kropka.

W sprawach nie omówionych w niniejszej umowie mają zastosowanie odpowiednie przepisy KC.

Nie wiem. Ja nie znalazłem nikogo blisko mojego miejsca zamieszkania z tym sprzętem, ani żadnego salonu który by taki wzmak miał na stanie.Stąd tryb który wybrałem.

Ale widzę że koledzy z północy kraju się organizują na odsłuch i porównnania.

i jest kwestią wyboru czy stracić zadatek i oddać wzmacniacz darkulowi, czy też dopłacić, wzmocnić na forum i pogonić jeleniowi ;)

Jesteś niesprawiedliwy i niekulturalny. Żądam dowodów na poparcie Twoich słów. Integra nie jest na sprzedaż. Gra u mnie.

Z racji wykonywanego zawodu pisanie umów cywilno prawnych to mój chleb powszedni. Bądź pewien że umiem napisać taką którą mnie zabezpieczy. I w miarę skutecznie jestem w stanie wyegzekwować jej zapisy.

Cytujesz przepisy kodeksu cywilnego.

W którym miejscu? Widzisz gdzieś znak cytowania?

A ja napisałem jakie mieliśmy z Panem Darkiem zapisy naszej umowy.

Nie napisałeś jakie mieliście zapisy tylko opisałeś nam sposób własnej interpretacji zapisów umowy.

Z racji wykonywanego zawodu pisanie umów cywilno prawnych to mój chleb powszedni.

No i czego to dowodzi? Pieczenie chleba to chleb powszedni piekarza, a i tak wychodzą czasem zakalce.
Gość partick

(Konto usunięte)

Jesteś niesprawiedliwy i niekulturalny. Żądam dowodów na poparcie Twoich słów. Integra nie jest na sprzedaż. Gra u mnie.

Z racji wykonywanego zawodu pisanie umów cywilno prawnych to mój chleb powszedni. Bądź pewien że umiem napisać taką którą mnie zabezpieczy. I w miarę skutecznie jestem w stanie wyegzekwować jej zapisy.

LOL, w usenecie też był taki jeden... Arnold Buzdygan ;-/

chodzi o tego

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą ) ?

Sławny jest :-)

Ukryta Zawartość

Bądź pewien że umiem napisać taką którą mnie zabezpieczy. I w miarę skutecznie jestem w stanie wyegzekwować jej zapisy.

Hmm...nie chciałbym by wzmak się zepsuł, bo jak to się stanie to niestety możesz obudzić się z ręką w nocniku i śmiałe deklaracje będą miały się nijak do rzeczywistości ....to jest Dariusz Kulesza.... Zdajesz sobie sprawę z ryzyka ?....

Gość Gość

(Konto usunięte)

Słuchajcie, ja nie szukam tu żadnej wojny na słowa. Dzięki audiostereo wiele się nauczyłem. Właśnie od kolegów z forum. Więc ja też się dzielę moimi doświadczeniami przy nowych klockach.

Przecież ja nikogo nie namawiam do zakupu. Wiem że mój wzmak, nie wszystkim będzie odpowiadał. Są różne gusta i preferencje.

Odgrzałem ten temat bo dałem się namówić na zakup wzmaka od Pana Darka, jak ASR Emitter 1 nie do końca wpasował się w mój gust. I nie żałuję. Też czytałem przed kontaktem z panem Darkiem opinie w necie na jego temat. I są skrajnie różne. Ale że zaproponował sposób odsłuchu i zakupu dla mnie całkowicie bezpieczny, to skorzystałem i nie żałuję.

W moim przypadku sposób realizacji transakcji był bez zarzutu.

Opisałem go w pierwszym moim poście tutaj. I tyle.

Kubri

Ty tu pisałeś że potrafisz też taki wzmak wykonać.

Już Ci pisałem, zrób go. Jak zaproponujesz takie same warunki jak mi Pan Darek, to też z chęcią wypożyczę. Jak zagra lepiej niż ten który mam to chętnie kupię. Na tych samych warunkach. Nawet jeśli są dla mnie złe jak starasz się udowodnić.

Gadać to jeszcze możemy długo.

Tu macie jeszcze raz to co napisałem w pierwszym moim poście nr. 85.

http://www.audiostereo.pl/wzmacniacze-pana-kuleszy_79688.html/page__st__60

K

Ty tu pisałeś że potrafisz też taki wzmak wykonać.

Kolejne kłamstwo nie zrobi z ciebie świętego.

Pisałem że Darkul wykonał kiedyś wzmacniacz z kitu AVT na LM3886, zapakował w obudowę z blach obrabianych w domu na wiertarce uzbroił w gałki plastikowe z TME i sprzedał frajerowi za 2500 złotych.

Był o tym rozległy wątek.

O wyczynach Darkula był zresztą niejeden watek.

Nie tylko ja potrafię ale KAŻDY umiejący trzymać lutownice potrafi wykonać taki wzmacniacz. A rzeczy oczywiste nie wymagają dowodu - co powinieneś wiedzieć jako specjalista od kontraktów :-)

Wiec powinieneś sobie zdawać sprawę, że żadna umowa nie zabezpieczy cię przed ryzykiem osobowym ze strony wykonawcy.

>Audio73

Dlaczego twierdzisz że po awarii zostaniesz z ręką w nocniku ?

Ja miałem uszkodzenie w pre i sam to spowodowałem.

Ze względu na problemy z jakimś podzespołem poczekałem 2 miesiące i grałem dalej.

To niepoważne.

Gdy miałem Rotelele cd i końcówkę to dopiero się na walczyłem z dystrybutorem.

Pisałem że Darkul wykonał kiedyś wzmacniacz z kitu AVT na LM3886, zapakował w obudowę z blach obrabianych w domu na wiertarce uzbroił w gałki plastikowe z TME i sprzedał frajerowi za 2500 złotych.Był o tym rozległy wątek.

O wyczynach Darkula był zresztą niejeden watek.

Nie tylko ja potrafię ale KAŻDY umiejący trzymać lutownice potrafi wykonać taki wzmacniacz. A rzeczy oczywiste nie wymagają dowodu - co powinieneś wiedzieć jako specjalista od kontraktów :-)

>Kubriku

Mogę się założyć że twoje dzieło nie zagra tak jak dzieło D.K !

Nie sztuka się mądrzyć !

>Audio73

Dlaczego twierdzisz że po awarii zostaniesz z ręką w nocniku ?

Ja miałem uszkodzenie w pre i sam to spowodowałem.

Ze względu na problemy z jakimś podzespołem poczekałem 2 miesiące i grałem dalej.

To niepoważne.

2 miesiące ?, a może 6 czy 12 miesięcy albo i nigdy? ...reguł nie ma....tak - to niepoważne podejście konstruktora, który zasłużył sobie na taką a nie inną opinię....

Gość Gość

(Konto usunięte)

Mogę ci polutować KIT z AVT za 5000 - pasi? Będziesz mógł słuchać do woli.

Jakie chłopie kłamstwo?

To nie Ty pisałeś?

2 miesiące ?, a może 6 czy 12 miesięcy albo i nigdy? ...reguł nie ma....tak - to niepoważne podejście konstruktora, który zasłużył sobie na taką a nie inną opinię....

Ty tyle czekałeś?

Na razie to ten temat wygląda tak że piszą osoby które posłuchały i kupiły i w większości są zadowolone. Jeden kolega widzę ze nie polubił tego brzmienia.

Natomiast Pana Darka jako osobę wysoce niesolidną przedstawiają osoby które nic, nigdy u niego nie kupiły.

Ja nie twwierdzę że nikt się nigdy nie przejechał na współpracy z Darkulem, bo nie wiem. Ale jakoś wpisów osób osobiście pokrzywdzonych tu nie widzę.

Bo też można pisać że odzywają się i oczerniają go zazdrośnicy z konkurencji.

Najlepiej gdyby sie wypowiadały osoby które osobicie miały, kupiły i posłuchały.

Bo na razie to często jakby o np. Rotelu wypowiadały się osoby które widziały reklamę w gazecie.

Ja nie twwierdzę że nikt się nigdy nie przejechał na współpracy z Darkulem, bo nie wiem. Ale jakoś wpisów osób osobiście pokrzywdzonych tu nie widzę.

Bo też można pisać że odzywają się i oczerniają go zazdrośnicy z konkurencji.

Najlepiej gdyby sie wypowiadały osoby które osobicie miały, kupiły i posłuchały.

Bo na razie to często jakby o np. Rotelu wypowiadały się osoby które widziały reklamę w gazecie.

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą ) - poczytaj sobie....a zresztą przekonasz się na własnej skórze prędzej czy później :(

Pokrzywdzeni lata stracili na walce, już im się nie chce pisać....

Ukryta Zawartość

Ja tu widzę kółko drobnych handlarzy wzajemnej adoracji , jeden drugiemu robi dobrze : )

Dlatego darkule , mc gywery i wielu innych dłubiących jest kością niezgody u drobnych propagandystów.

Każdy ma swój rozum i wie jak się może zabezpieczyć.

Dla mnie urządzenia D.K. są godne polecenia. Przynajmniej te z którymi miałem do czynienia.

P.S.

Kubrik i jemu podobni pyskacze , zróbcie to lepiej i tanie dajcie do posłuchania , porównania. Darkul ma wiedzę i z prostych układów potrafi wydobyć to co dla większości jest nieosiągalne.

Napisano dziś, 10:15

Wyświetl postUżytkownik Kubri dnia 30.06.2012 - 23:50 napisał

Mogę ci polutować KIT z AVT za 5000 - pasi? Będziesz mógł słuchać do woli.

Jakie chłopie kłamstwo?

To nie Ty pisałeś?

Nie pisałem o wzmacniaczu słuchawkowym tylko o wzmacniaczu z kitu AVT, który Darkul kiedyś złożył, Jesteś tak samo kiepskim manipulantem jak Darkul i McGywer po sklonowaniu :-) Wykonał usługę montazu za 2500, jak chcesz zrobię ci taka za 5000 tylko poczekaj z pół roku na efekt :-)

Albo dłużej bo zwyczajem megakonstruktorów zniknę bez wieści na ten czas. Będziesz mógł potem napisac wątek "Kubri nie odpowiada, gdzie moje pieniądze" :-)

Nikt mu wiedzy nie odbiera...ale jako handlowiec jest 100 lat za murzynami....chyba, ze ktoś jest naiwny i daje się nabrać na zgrabne słówka naganiaczy, w końcu raz na jakiś czas coś sprzedaje po cenie jaką sobie wymyśli pod wpływem chwili....

• Pokaż nowe odpowiedzi
  • Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
    • Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
    Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.