Skocz do zawartości
IGNORED

Jaki materiał na plintę - miedź, mosiądz, stal?

Milimetr

Rekomendowane odpowiedzi

Witajcie,

Mam aktualnie na warsztacie odtwarzacz CD Jadis JD3 Evolution. Urządzenie to posiada transport Philipsa CDPro2, który osadzony jest w plincie wykonanej z 6mm płyty z czarnego akrylu. Ta konstrukcja wsparta jest na trzech podporach z gęstej pianki.

Konstrukcja prosta, choć jak na urządzenie tej klasy nieco prymitywna. Generalnie chciałbym wypróbować, czy zamiany plinty akrylowej na coś bardziej masywnego (może i grubszego) da poprawę brzmienia.

Co doradzacie jako materiał na tego typu konstrukcję – płytę miedzianą, mosiężną stalową (niemagnetyczną), i który z tych materiałów, waszym zdaniem, najlepiej nadaje się do odprzężenia wibracji…

Witajcie,

Mam aktualnie na warsztacie odtwarzacz CD Jadis JD3 Evolution. Urządzenie to posiada transport Philipsa CDPro2, który osadzony jest w plincie wykonanej z 6mm płyty z czarnego akrylu. Ta konstrukcja wsparta jest na trzech podporach z gęstej pianki.

Konstrukcja prosta, choć jak na urządzenie tej klasy nieco prymitywna. Generalnie chciałbym wypróbować, czy zamiany plinty akrylowej na coś bardziej masywnego (może i grubszego) da poprawę brzmienia.

Co doradzacie jako materiał na tego typu konstrukcję – płytę miedzianą, mosiężną stalową (niemagnetyczną), i który z tych materiałów, waszym zdaniem, najlepiej nadaje się do odprzężenia wibracji…

Brąz najlepiej tłumi drgania

chociaż ja do swojego cd pro zrobiłem z aluminium i to będzie podwieszone na Barry Controls

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść.
Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą )

t1923_DSC06913.JPG

t1921_DSC06911.JPG

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

A jaki dokładnie produkt Barry Controls będziesz stosował?

Przypięty będzie napęd do płyty aluminiowej poprzez podkładki, czy napęd do płyty na sztywno, a całość poprzez podkładki?

Brąz to ciekawa opcja - ja myślałem o miedzi - niektóre talerze grmofonów są wykonane z tego materiału...

A jaki dokładnie produkt Barry Controls będziesz stosował?

Przypięty będzie napęd do płyty aluminiowej poprzez podkładki, czy napęd do płyty na sztywno, a całość poprzez podkładki?

Brąz to ciekawa opcja - ja myślałem o miedzi - niektóre talerze grmofonów są wykonane z tego materiału...

Ukryta Zawartość

coś podobnego do tych

napęd do płyty aluminiowej na sztywno bary controls i postawione na miedzie lub brązie (sztabka 15-20mm)

Ukryta Zawartość

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Biuletyn

Chcesz być na bieżąco ze wszystkimi naszymi najnowszymi wiadomościami i informacjami?
    Zapisz się
  • KONTO PREMIUM

• Ostatnio dodane opinie o sprzęcie

Ostatnio dodane opinie o albumach

• Najnowsze wpisy na blogu

• Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.