Skocz do zawartości
IGNORED

Jakość komponentów pomiędzy listwą sieciową a transformatorem

Piotr_1

Rekomendowane odpowiedzi

Mylisz sie. Element psychologiczny zawsze wchodzi w gre jesli zdajesz sobie sprawe, ze zmieniasz jakis element na inny. To ze uwazasz, ze nowy kabel jest ladniejszy niz stary moze wrecz przesunac twoje odczucia w strone jednej ze skrajnosci. Jest to jeszcze bardziej oczywiste jesli wezmie sie pod uwage twoje ostatnie pytanie.

A ze stan faktyczny i/lub twoja podswiadomosc pozwalaja ci zaoszczedzic pare zlotych to nic tylko sie cieszyc. ;)

server unreachable;--

Eche :) Dokładnie tak jak mówisz, tylko odwrotnie. Psychologicznie wydedukowałem, że czytając twojego posta pozytywnie nastawiłem się do jego treści, ale moja psychika usilnie szuka negacji, więc uparłem się i pewnie nie mam racji. Nadal nie mam racji, ale że forum ma taki kremowy kolor tła, więc nie napisałeś czarne na białym. W okienku wpisywania odpowiedzi wpisałeś czarne na białym, a na forum pokazało się na beżowym tle i wszystko się zanegowało. Więc miałeś rację, ale że mój post teraz się pojawi na beżowym tle, więc jego treść należy odbierać jako czarne na beżowym. Nie napiszę że mam rację, bo wszystko zepsuję. Bo pisząc że się mylisz, zanegowałbym to w tak ewidentny sposób. Trzeba się więc domyślić co myślę.

Ja zawsze zadaję standardowe pytanie: do czego podłączony jest taki ekran.

Rozumiem, że w grę wchodzi połączenie do obudowy urządzenia (przewód PE).

Jeśli tak, to po jaką cholerę wrzucać na obudowę urządzenia (pośrednio chassis i masę) wyłapywane zakłócenia z otoczenia; ekran z obudową tworzą poprzez swoja objętość (w rozwinięciu powierzchnię) większą pojemność do otoczenia. Większe gabaryty skuteczniej zbierają zakłócenia.

W kwestii zakłóceń i ich filtrowania, moim zdaniem nie chodzi o ich wyeliminowanie, lecz o ekwipotencjalizację na całym systemie audio. Sieciówka z ekranem nie czyni nic innego jak wyrównanie fazy przebiegów zakłócających tak aby na L, N, PE wszystko wchodziło do aparatu w zgodnej fazie, a przy okazji oczywiście z jaknajniższą amplitudą. W toku moich badańodkryłem, że ekran najlepiej wpływa gdy nigdzie nie jest podłączony; pełni wówczas rolę wspólnej okładziny pojemności filtrującej przewodu sieciowego.

Ale ekran jest podłączony tylko od strony listwy. Nie widzi mi się natomiast pomysł umieszczania przewodu PE w jednym ekranie z kablami sieci. Mam za to nowy pomysł. Pozbycie się listwy sieciowej i PE poza ekranem. Po co nam cztery wtyczki i droga listwa, skoro może być taniej i lepiej... co o tym sądzisz Grzegorz od strony teoretycznej

w sumie jeszcze coś zmieniłem, ekran i PE łączą się w innym miejscu

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść.
Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą )

post-17391-028205100 1299755265_thumb.jpg

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

• Pokaż nowe odpowiedzi
  • Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
    • Biuletyn

Chcesz być na bieżąco ze wszystkimi naszymi najnowszymi wiadomościami i informacjami?
      Zapisz się
    • KONTO PREMIUM

• Ostatnio dodane opinie o sprzęcie

Ostatnio dodane opinie o albumach

• Najnowsze wpisy na blogu

• Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
    Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.