Skocz do zawartości
IGNORED

Mini 6F3x2 odsłuch Gdańsk

msiak

Rekomendowane odpowiedzi

Kolejny z ebay.de

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść.
Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą )

Ukryta Zawartość

Głupota – niedostatek rozumu przejawiający się brakiem bystrości, nieumiejętnością rozpoznawania istoty rzeczy, związków przyczynowo-skutkowych, przewidywania i kojarzenia. Charakteryzuje się pychą, śmiałością, podejrzliwością, niskim lub nieistniejącym samokrytycyzmem, niezdolnością do zdziwienia, dążnością do ekspansji.

Tu skonczylo sie na 162 Euro + przesylka z Niemiec (przy tej wielkosci paczki ok 10 euro)

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

Głupota – niedostatek rozumu przejawiający się brakiem bystrości, nieumiejętnością rozpoznawania istoty rzeczy, związków przyczynowo-skutkowych, przewidywania i kojarzenia. Charakteryzuje się pychą, śmiałością, podejrzliwością, niskim lub nieistniejącym samokrytycyzmem, niezdolnością do zdziwienia, dążnością do ekspansji.

Tu skonczylo sie na 162 Euro + przesylka z Niemiec (przy tej wielkosci paczki ok 10 euro)

Ukryta Zawartość

680pln to całkiem dobra cena za s1 :)

Ukryta Zawartość

zamówiłem mini 6f3 zobaczymy co z tego wyjdzie :)

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

Focal + Naim

"oznaczyć jako produkt niskiej wartości, po otrzymaniu zapłaty"

Chodzi o to, że jak już im zapłacisz, to podadzą zaniżoną wartość przesyłki, żebyś uniknął opłat celnych.

We stand in the Atlantic
We become panoramic

tak myślałem ale czy na cle mogą zażądać potwierdzenia zakupu z netu?

i co w wtedy?

Cześć , jeżeli sprzedawca wysłał DHL,UPS itp. to kurier się z Tobą skontaktuje tel. lub email'em z zapytaniem o zawartość przesyłki natomiast jeżeli wysłał pocztą to pewnie będziesz musiał wysłać do urzędu celnego skan z aukcji i zapłaci cło i podatek za faktyczną cenę wzmacniacza , ja właśnie tak miałem .Pozdrawiam

" When The Music's over, turn out the lights"

generalnie dziś by mi kurier go przywiózł gdyby nie to że był walnięty adres i wrócił do centrali a nie wiem dlaczego nie mieli mojego telefonu , no nic w poniedziałek będzie, dla ciekawości zakup zrobiony w niedzielę koleś nadał we wtorek , w środę był w europie ,w czwartek już przyjechał do Polski i dopiero w poniedziałek kurier to dowiezie czyli jak zwykle opóźnienie wynikające z głupiego błedu w adresie dziwne bo wszędzie był poprawny jak sprawdzałem przy zakupie :), tak więc dosyć szybko można zamawiać z chin,, naliczyli od 80dolców 86pln opłaty "celnej" jak się pytałem dokładnie jakiej wysokości cło bo oni tylko "refakturują" opłaty to powiedzieli że 23% od wartości paczki,, powinno być 55pln więc reszta pewnie ich bonus , no cóż ważne żeby działał wzmak bez awarii , :)

Focal + Naim

,, naliczyli od 80dolców 86pln opłaty "celnej" jak się pytałem dokładnie jakiej wysokości cło bo oni tylko "refakturują" opłaty to powiedzieli że 23% od wartości paczki,, powinno być 55pln więc reszta pewnie ich bonus , no cóż ważne żeby działał wzmak bez awarii , :)

Witam.

23% VAT + 4.5% (cło na wzmacniacze ) + opłata dla Kuriera :))

Czekamy na recenzje wzmacniacza.

Pozdrawiam

" When The Music's over, turn out the lights"

napiszę krótko :

rewelacyjne brzmienie za te pieniążki!

mam teraz podpiętego go pod dynki 2/8 na testach

i momentami daje ciekawszy bas niż arcam solo mini a ma tylko 2.5W!!

przekaz jest lekko doświetlony całkiem szybki ale bez ostrości ma taką melodyjność

:)

muszę go potestować jeszcze bo się wygrzewa , jedyny minus to lekko ciepła obudowa

tak ponad 40stopni żeby nie było za gorąco w środku :( wykonanie super, paczka przyszła jak pisałem sprawnie i dosyć szybko

Ukryta Zawartość

post-21279-041192400 1300723472_thumb.jpg

post-21279-027439700 1300723479_thumb.jpg

post-21279-035063100 1300723485_thumb.jpg

post-21279-014767100 1300723492_thumb.jpg

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

Focal + Naim

wg tej strony producenta

Ukryta Zawartość

można stosować takie lampki zamienniki The 6F3 vacuum tubes can be replace with ECL805, 6GV8, ECL85, or 6F5P

a ponieważ nie znam się mam pytanie jakie lapmki będą grały cieplej z waszego doświadczenia a jakie szybciej etc?

na forach zachodnich wyczytałem że ta lampka troszkę ociepla brzmienie

Ukryta Zawartość

czy ktoś może potwierdzić? :)

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

Focal + Naim

Część mikson Gratuluję! Jeśli chodzi o lampki to chyba niewielu jest użytkowników tego typu ustrojstwa. A 12zł/szt to chleba nie jeść a dać i tak powinieneś mieć jeden zapasowy skład lamp.

Pozdrawiam,

Paweł

Najgorsze to mieć do czynienia z zakompleksionym Polaczkiem, któremu dano odrobinę władzy.

"Beware of all those in whom the urge to punish is strong". Nietzsche.

Mikson, gratuluję wstępu do "Kubu Lampy". Mogę zapewnić Kolegę, że z tej "czarnej dziury" nie ma już na 99% odwrotu. Temu, kto poznał czaru i słodyczy lampy trudno wrócić do tranzystora :)

Stereo i Kolorowo - Underground

Mój blog i recenzje różnych urządzeń audio-stereo: stereoikolorowo.blogspot.com

Mikson, gratuluję wstępu do "Kubu Lampy". Mogę zapewnić Kolegę, że z tej "czarnej dziury" nie ma już na 99% odwrotu. Temu, kto poznał czaru i słodyczy lampy trudno wrócić do tranzystora :)

pierwszy krok zrobiłem mam nadzieję że żona to zrozumie :) , w nocy nawet te malutkie lampeczki fajnie się świeciły co dodatkowo wprowadza miłą atmosferę i nawet spodobało się mojej połówce ;) mały wzmak o cieszy :)

Ukryta Zawartość

s3 wykupione ? :) ciekawe czy zamówienia przerosły ich oczekiwania czy byl inny powód

Ukryta Zawartość

Focal + Naim

muszę go potestować jeszcze bo się wygrzewa , jedyny minus to lekko ciepła obudowa

tak ponad 40stopni żeby nie było za gorąco w środku

Cześć.

Gratuluję zakupu.

Obudowa jest dość ciepła ale to chyba nie żadne ekstremum jak na lampę. Elementy w środku są raczej mądrze umieszczone i raczej im to nie zaszkodzi.

Zauważyłem w moim, że po ok. 2 tygodniach grania nagrzewa się mniej niż wtedy kiedy był nowy. Brzmienie także się nieco zmieniło, ale to może być efekt przyzwyczajenia.

pozdrawiam

Michał

Obudowa jest dość ciepła ale to chyba nie żadne ekstremum jak na lampę.

Bańki grzeją się do dobrze ponad 150 st. C, w środku na rezystorach też wytraca się nieco mocy. Nie ma się co dziwić ze obudowa trochę się nagrzewa.

To zalezy od klasy wzmacniacza. W klasie A lampy grzeją się mniej gdy są w pełni wysterowane natomiast w klasie B (PP) odwrotnie.

ok

generalnie na ile godzin słuchania starczają lampy ?? tysiąc?

Focal + Naim

Zależy od lampy oczywiście, bo są takie które mają katalogową żywotność 500 h i takie które mają 20.000 h (choć to ostatnie raczej nie dotyczy lamp mocy). No i zależy co przyjmujemy za próg, którego przekroczenie oznacza upływ tej "gwarancji", bo to jest róznie definiowane.

Generalnie parę tysięcy godzin spokojnie pograją.

A w jakim niby celu? Nie ma żadnego powodu aby skręcać potencjometr. We wzmacniaczu pewnie jest automat, który załącza wysokie napięcie dopiero po nagrzaniu katod a nawet jeśli nie ma to twoja rola ogranicza się do odczekania powiedzmy minuty, jeśli koniecznie musisz posłuchać muzyki NOW! a powiedzmy dziesięciu, jeśli jesteś jak ten wampir który KONIECZNIE MUSI wyzierać co do jednego ziarna słonecznika rozsypane przez sprytną ofiarę - a przecież już miał ją capnąć. :)

Cześć.

Muzyka w tym wzmacniaczu zaczyna płynąć z głośników po 15 sekundach od włączenia. Wydaje mi się, że nie posiada on opóźnienia załączenia napięcia anodowego ale chyba nie trzeba demonizować wpływu braku takiego układu na żywotność lamp. Do tego lampy nie są zbyt drogie ;)

pozdrawiam

Michał

Cześć.

Nie mam już wzmacniaczyka Mini 6F3x2.

Nie, nie zepsuł się ;)

Tak się spodobał mojemu znajomemu, który mi truł i marudził, więc mu go odsprzedałem a dla siebie będę ściągać drugi - tym razem zdecyduję się na odważniejszy kolor ;)

pozdrawiam

Michał

Cześć.

Nie, nie zepsuł się ;)

Tak się spodobał mojemu znajomemu, który mi truł i marudził, więc mu go odsprzedałem a dla siebie będę ściągać drugi - tym razem zdecyduję się na odważniejszy kolor ;)

pozdrawiam

Michał

:)

osobiście czarny jest ok dla mnie

sam "zachorowałem" na inny wzmak i nie wiem czy niedługo go nie sprzedam jak kupię docelowo wzmaka,

mini 6f3 gra w tej cenie świetnie ale poza jedynym pokojem odsłuchowym nie mam gdzie go zaadoptować jeszcze bo bym go wykorzystał

Focal + Naim

Cześć.

Nie, nie zepsuł się ;)

Tak się spodobał mojemu znajomemu, który mi truł i marudził, więc mu go odsprzedałem a dla siebie będę ściągać drugi - tym razem zdecyduję się na odważniejszy kolor ;

Wyslałem do Ciebie wiadomość . Pomożesz?

Witam.

23% VAT + 4.5% (cło na wzmacniacze ) + opłata dla Kuriera :))

Czekamy na recenzje wzmacniacza.

Pozdrawiam

Dlaczego naliczaja cło,skoro towary o przeznaczeniu niehandlowym, o wartości do 150€ są zwolnione z cła ?

Dlaczego naliczaja cło,skoro towary o przeznaczeniu niehandlowym, o wartości do 150€ są zwolnione z cła ?

No nie wiem, czy są zwolnione, bo ostatnio też coś ściągałem i zwolnienie do 150€ nie dotyczy zamówień realizowanych drogą wysyłkową.

hififreak.wordpress.com

• Pokaż nowe odpowiedzi
  • Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
    • Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
    Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.