Skocz do zawartości
IGNORED

Znika obraz na hdmi Onkyo 805?

daro896

Rekomendowane odpowiedzi

Witam!! Od czasu do czasu na moim ampli znika obraz puszczony na projektor przez hdmi. Czy ktoś może miał podobny problem.??? Gdy wyjmuje kabel i podłączam bezpośrednio do blu-ray to jest ok. Obraz potrafi zniknąć na 5 sek i powracać czasem trwa to dłużej.

https://www.audiostereo.pl/topic/79985-znika-obraz-na-hdmi-onkyo-805/

Witam!! Od czasu do czasu na moim ampli znika obraz puszczony na projektor przez hdmi. Czy ktoś może miał podobny problem.??? Gdy wyjmuje kabel i podłączam bezpośrednio do blu-ray to jest ok. Obraz potrafi zniknąć na 5 sek i powracać czasem trwa to dłużej.

Ja mam właśnie to samo na denonie. Dźwięk na chwilkę się wyłącza, a obraz na dłużej ok 2-3 sekundy.

tez mam 805 i obraz TV czasami mi znikał na kilka sekund. Docisnąłem kabel hdmi i aktualnie nie mam juz tego problemu.

A jakie kable HDMI obsługuje twoje ampli?Tzn.1.2,1.3a,b,c.To moze miec znaczenie bo róznią się prędkością przepływu danych.To może byc jedna z przyczyn.

Podobno to bujda z tymi kablami??

Ale mam hdmi 1.3

Bujda jest to, ze sie komus obraz poprawil na lepszym kablu, ze wiecej szczegolow widac itp. Natomiast prawda jest, ze niektore kable mimo tego co twierdzi producent nie spelniaja wymagan stawianych przez standard hdmi i moze dochodzic do problemow w przesyle.

server unreachable;--

Bujda jest to, ze sie komus obraz poprawil na lepszym kablu, ze wiecej szczegolow widac itp. Natomiast prawda jest, ze niektore kable mimo tego co twierdzi producent nie spelniaja wymagan stawianych przez standard hdmi i moze dochodzic do problemow w przesyle.

Właśnie i teraz dylemat wysyłać ampli na gwarancje czy wydać kasiorę na kabel:(

W przypadku projektora wypróbowałbym jednak porządny kabel HDMI-np. Suprę., projektory są wrażliwe bardziej na kabel HDMI niż TV, szczególnie gdy sygnał najpierw biegnie do ampli z blu-ray-a, a potem do TV.

Z malego miasta nie jestes wiec na pewno znajdzie sie jakis sklep, ktory wypozyczyl by ci kabelek, lub w ktorym mialbys mozliwosc zwrotu/wymiany na inny. A moze jakis znajomy moglby pozyczyc lepszy kabelek?

server unreachable;--

Z malego miasta nie jestes wiec na pewno znajdzie sie jakis sklep, ktory wypozyczyl by ci kabelek, lub w ktorym mialbys mozliwosc zwrotu/wymiany na inny. A moze jakis znajomy moglby pozyczyc lepszy kabelek?

Tak tyko ze obraz potrafi czasem przez dwa dni nie znikać a potem 5 razy dziennie. Serwis doradza zresetowanie ampli do ustawień fabrycznych to raczej kiepski pomysł. Zastanawiam sie porostu czy ktoś właśnie miał już taki problem i sobie z nim poradził. Ale wiecie jak to zazwyczaj jest u nas na forum rzadko kto jest pomocny. Nie to co wy chłopaki;)

Miałem bardzo podobny przypadek z tym, że źródło mam podłączone bezpośrednio do projektora HC3800. Wcześniej podłączony miałem komputer. Obraz zarywał się kilkanaście/dziesiąt razy na film. Grzebiąc w opcjach karty graficznej stwierdziłem, że pomaga ustawienie odświeżania obrazu na 24Hz. Teraz mam odtwarzacz sieciowy i jest zupełnie odwrotnie, tzn. obraz zatnie się 2-3 razy na seans właśnie z częstotliwością odświeżania 24Hz. Przy 50/60 Hz obraz - żyleta. Kabel mam Techlink'a z serii WiresCR (5 metrowy).

Masz ta 805 jeszcze na gwarancji? Jesli tak to podrzuc ja do serwisu. Niech oni sobie sami "zresetuja" do ustawien fabrycznych, jeszcze lepiej popros ich o wgranie najnowszego softu (byl spory bug zwiazany z dekodowanie dts w sofcie ladowanym fabrycznie) oraz niech sprawdza sam hardware bo do czesci 805. zamontowano kosci pamieci z defektem (co prawda objawy byly inne ale, kto ich tam wie).

@bazookie HC3800 to w ogole mial jakies problemy z wylaczaniem sie. Powinienes podrzucic to rozwiazanie na przyklad na avsforum, ludzie by sie ucieszyli. :)

server unreachable;--

Masz ta 805 jeszcze na gwarancji? Jesli tak to podrzuc ja do serwisu. Niech oni sobie sami "zresetuja" do ustawien fabrycznych, jeszcze lepiej popros ich o wgranie najnowszego softu (byl spory bug zwiazany z dekodowanie dts w sofcie ladowanym fabrycznie) oraz niech sprawdza sam hardware bo do czesci 805. zamontowano kosci pamieci z defektem (co prawda objawy byly inne ale, kto ich tam wie).

@bazookie HC3800 to w ogole mial jakies problemy z wylaczaniem sie. Powinienes podrzucic to rozwiazanie na przyklad na avsforum, ludzie by sie ucieszyli. :)

Tak chyba zrobię bo jest na gwarancji. A jak moge spr czy jakiego mam softa??

Gdzies tutaj to bylo:

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść.
Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą )

Ale ja za szkody powstale w wyniku blablabla nie odpowiadam.

Najgorsze jest to, ze pieronsko ciezki jest ten amplituner a w pudle nie ma uchwytow.

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść.
Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą )

server unreachable;--

Opublikowano · Ukryte przez Fr@ntz, 13 Marca 2011 - trolling
Ukryte przez Fr@ntz, 13 Marca 2011 - trolling

to prawdopodobnie przez te wstrząsy w japoni , ponoć przesuneła sie ziemia o 10 cm to biedne onkyo zglupiało a tak na powaznie " TO TYLKO ONKYO" przez duże T

Opublikowano · Ukryte przez Fr@ntz, 13 Marca 2011 - wpis odnosi się do skasowanego posta
Ukryte przez Fr@ntz, 13 Marca 2011 - wpis odnosi się do skasowanego posta

to prawdopodobnie przez te wstrząsy w japoni , ponoć przesuneła sie ziemia o 10 cm to biedne onkyo zglupiało a tak na powaznie " TO TYLKO ONKYO" przez duże T

Jaki zalosny wpis

Opublikowano · Ukryte przez Fr@ntz, 13 Marca 2011 - wpis odnosi się do skasowanego posta
Ukryte przez Fr@ntz, 13 Marca 2011 - wpis odnosi się do skasowanego posta

Panowie, to przecież nowe wcielenie jorkersa, nicka "dembol" używał na innym forum, z którego wyleciał, zanim się na dobre pojawił.

Proponuję akcję zgłaszania do moderacji, jego kolejne klony usuwają od razu. Trzeba tylko wspomnieć, że to jorkers.

a mi się zdaje że to nie jest wina onkyo. Ja mam to samo na denonie. Też problem nie rozwiązany. Czasem mogę grać/oglądac tv i nic sie nie dzieje, a czasem wyłącza sie co chwilę i k..wicy dostaję

zwykły kabel za 20-30 zł. Nie ładowałem kasy w markowe kabelki stąd moje podejrzenie pada właśnie na kabel. Jak ja miałem podłączone ps3 do tv bezpośrednio to nie było z tym problemu, ale może amplituner z hdmi ma jakieś większe wymagania "kablowe" ? :)

zwykły kabel za 20-30 zł. Nie ładowałem kasy w markowe kabelki stąd moje podejrzenie pada właśnie na kabel. Jak ja miałem podłączone ps3 do tv bezpośrednio to nie było z tym problemu, ale może amplituner z hdmi ma jakieś większe wymagania "kablowe" ? :)

To tak jak ja

no nic. Zamówiłem na alledrogo kabelek Lindy w specyfikacji 1.4, dam znać jak dojdzie - czy rozwiązało to problem.

Juz uporałem sie z kłopotem mam nadzieje. Za uwarzyłem dziś pewna rzecz pożyczyłem kabel hdmi dwa metry za 150 z blu ray do ampli i już obraz nie znika na kablach za 20 zł nie ma go wcale na jednym miałem tylko obraz lecz bez dźwięku. Kabel z proj do ampli jest chyba spoko :) ale też za 30zł

Czyli tak jak mówiłem, do projektora porządny kabelek HDMI :-)

No właśnie nie do końca bo do projektora mam tani za 30 zł 8m i blu ray i DVD śmiga tylko. Tylko ampli jest wymagający

Cholera go wie jak to jest. Może chodzi też o specyfikację kabla (1.4). Może jakiś dodatkowy sygnał przesyłany jest między ampli a blue-ray i jak tego ampli nie dostanie to się "resetuje". Czekam na kabelek, jak dojdzie to mam nadzieję że i ja potwierdzę że wina leżała po stronie kabla.

W przypadku filmow z bd wymagany jest handshake hdcp zeby w ogole cokolwiek odtwarzacz z siebie wyplul. Kazde zaklocenie moze spowodowac zerwanie sciezki i koniecznosc ponownego jej zestawiania. Jak oprocz obrazu znika wam tez dzwiek to stawialbym na kabelek miedzy ampli a zrodlem. "Powyzej" ampli kablem hdmi idzie mniej danych (bez audio) wiec moze jest mniej wrazliwy na zaklocenia. To ostatnie moze miec znaczenie takze jesli nie jest uzywane hdcp.

server unreachable;--

• Pokaż nowe odpowiedzi
  • Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
    • Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
    Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.