Skocz do zawartości
IGNORED

Żenująca jakość forum

??ona audiofila

Rekomendowane odpowiedzi

Witam wszystkich Panów Audiofilów,

Jestem żoną audiofila, który udziela się na tym forum (zresztą piszę od niego z pracy) i mam kilka uwag.

Po pierwsze stwierdzam że jakość merytoryczna forum jest żenująca. Większość postów to czyste pieniactwo i infantylne kłótnie. Każdy chwali swoje. Przeszukałam forum w sprawie kilku tematów i gdy ktoś się pyta o jakiś konkret, np. "jaki wybrać sprzęt" i tu pada nazwa, lub prosi o porównanie to odpowiedzi jest tyle co kot napłakał a po przeczytaniu odniosłam wrażenie że właściwie wiem mniej niż przedtem.

Bez komentarza fakt że coś takiego jak "ile jest warte słowo Elberotha" to ponad 200 postów, oczywiście w stylu Andrzeja Leppera.

Po drugie i ostatnie - być może Wasza wiedza Panowie jest duża ale biorąc pod uwagę punkt pierwszy niniejszym z przykrością ale i z cała odpowiedzialnością stwierdzam że jesteście snobami skończonymi, gotowymi umrzeć za sprzęt w danej chwili posiadany. Niestety dotyczy to również mojego lubego plus ta kretyńska mania wiecznego dokupowania sprzętu. Ja rozumiem melomana i powiększanie kolekcji płyt ale to??? Tylko dla zaspokojenia żądzy posiadania i wybujałego ego. Niestety niewiele różnicie się od dresiarza w nowej BMW z serii 7. Przykro mi.

Pozdrowienia dla Was i Waszych zmęczonych żon.

Roxanna

Droga Pani

Przykro mi że tak Pani ocenia ludzi którzy tu piszą, ja miałem przyjemność poznać kilku osobiście i nijak nie przystaje to do oceny jaką Pani nam wystawia. Rozumiem, że podyktowane to jest przez wrażenie jakie powodują niektóre z przytoczonych przez panią wątków. Wielu z nas tez jest tym zniesmaczonych. Łatwiej jest się wykłócać niż się wysilić i komuś pomóc (to specyfika nie tylko tego forum), ale też wielu podchodzi z dużym dystansem do porad bo często mogą być one potraktowane jako prawdy absolutne. Tak jak to ma miejsce z czasopismami również tymi dla Pań. Tak więc każdy medal ma dwie strony. Na zakończenie współczuje Pani mężowi że jego pasja nie ma u Pani zrozumienia, na szczęście nie wszyscy żonaci audiofile są w takiej sytuacji. Ja zaliczam się do tej drugiej grupy, moja żona może nie ingeruje w moje "matactwa" ze sprzętem ale z przyjemnością go słucha i nie uważa, że wszystkie nasz pieniądze przeznaczam na swoje widzimisie. Ono jest dodatkiem do naszego wspólnego życia i wspólnych nie łatwych decyzji.

Pozdrawiam,

Piterski

Wiadomo, nie jesteśmy całkiem normalni. Ale kto jest? Jeden wącha kwiatki, inny pasjonuje się samochodami jeszcze inny sprzętem. Rodzice też nadają dzieciom cudaczne imiona :-) i czy to jest powód do odsądzania ich od czci i wiary.

-> gutten

Założymy klub? Albo wypuścimy zmodyfikowaną wersję koszulki?

Bez komentarza. Panowie ja mam żonę i nie pozwalam jej bawić się moim komp. bo jeszcze coś chlapnie bez sensu na temat o którym nie ma zielonego pojęcia. A jeśli chodzi o snobizm to gdziekolwiek człowiek się porusza, gdzie jest odrobina pasji, zainteresowanie tam zawsze trochę snobizmu będzie, aby nie był wybujały. Ale po co ja to piszę ! Do garów marsz !!!!! :-)

Witam po raz drugi,

Niestety, co było do udowodnienia. Poza tym zwykłe chamstwo.

Polecam także wątek "Do Lukara Darkul". Świetny.

A teraz popłaczcie sobie na kobiety, chłopcy.

To nie brutalne, poprostu jesli kobieta nie ma oczyms pojęcia niech sie nie wypowiada (wiecie jakie są kobiety) np moja nie slyszała różnicy między jakimis HECO a Bowersami 700 itp, ale zbytnio sie nie intersuje co kupuje, tak samo jak ja nie intersuje sie tym jakie ciuchy sobie kupi lub cos z wystroju do domu:) to jej pasja jak wiekszosci kobiet.

Pani żono - czy korzysta Pani z komputera swojego męża , nota bene naszego forumowicza?( ten sam IP)Tylko dlaczego pisze Pani z jego pracy ? Siedzicie na tym samym krześle ;-)

Żono - mająca już dość jak mniemam - audiofila. Ja nie jestem audiofilem. Absolutnie - czasem słucham radia i jakąś trzeszczącą płytę na gramofon wrzucę - ale klockami się brzydzę, a kable mają u mnie zastosowanie do suszenia prania. Mam zuuupełnie inne zainteresowania. Kocham sadzić kwiatki, kosić trawniczek, oglądać motylki na łące. I w ogóle jestem cholernie romantycznym typem. Cieszę się że jednak jest na forum jakaś przyjazna dusza, która to rozumie. Niech tam maż sobie słucha jakiegoś audiofilskiego pitolenia-rzępolenia. Proszę mu nie przeszkadzać to nieuleczalne, a na szkoda życia na jego nawracanie. My w tym czasie moglibyśmy znacznie przyjemniej spędzić czas oddając się transcendentnej kontemplacji świata zmysłów, po romantycznej kolacji we dwoje i przy jeszcze romantyczniejszym śniadaniu.

Co Pani na to?

Imię Roxana budzi u mnie wyłącznie najlepsze skojarzenia. Proszę nie słuchać tej bandy nieokrzesanych audiofili.

Pozdrawiam gorąco :)))

->ivo

Jakbym cytował porządnie to wypowiedź nie miałaby sensu

Im dłużej się coś mówi tym szybciej reszta uważa to za prawdę - nawet takie stwierdzenie że Moniuszko jest ojcem polskiej bielizny całkowitemu laikowi może się skojarzyć bo raz słyszał słowo halka i Moniuszko :-)

• Pokaż nowe odpowiedzi
  • Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
    • Biuletyn

Chcesz być na bieżąco ze wszystkimi naszymi najnowszymi wiadomościami i informacjami?
      Zapisz się
    • KONTO PREMIUM

• Ostatnio dodane opinie o sprzęcie

Ostatnio dodane opinie o albumach

• Najnowsze wpisy na blogu

• Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
    Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.