Skocz do zawartości
IGNORED

Żenująca jakość forum

??ona audiofila

Rekomendowane odpowiedzi

>fade badz uczciwy i honorowy (skoro tak lubiesz te slowa, moze poznasz ich pelne znaczenie) wobec innych forumowiczow i przestan katowac klawiature w kolko macieju na ten sam temat. jesli tak cie to meczy to pogadaj z gosciem poza forum jak facet a nam oszczedz juz.

koncz wasc wstydu oszczedz :) nie badz az tak upierdliwy

Witam

Myślę, że w wypowiedzi Żony Audiofila jest sporo prawdy. Jej wypowiedź jest moim zdaniem trochę za ostra i napewno dla wielu formowiczów krzywdząca ale spora część postów pochodząca zwłaszcza z ostatnich dni zdecydowanie odstaje od poziomu do jakiego przyzwyczaiło nas to forum.

Przy okazji wybierania "wspólnego LOGO" pokazałem żonie projekty, które odważyłem się zaproponować, zapytała dla kogo to robię. Odpowiedziałem, że to na bardzo fajne forum o tematyce audio. Czy to jakieś normalne (kulturalne) forum? Tak, odpowiedziałem, kulturalni ludzie, z poczuciem humoru, można się dowiedzieć wielu rzeczy itp. Gdybym po raz pierwszy odwiedził to forum powiedzmy 3 dni temu i skupiłbym się na czytaniu "topowych" wątków, a dzisiaj żona zadałaby mi podobne pytanie, to wątpię, żebym jej udzielił takiej samej odpowiedzi jak za pierwszym razem.

Znaczna część niestosownych słów użytych na tym forum mogłaby się tutaj w ogóle nie pojawić, a i tak chyba wszyscy czytający nie mieli by problemu ze zrozumieniem tego "co autor chciał przez to powiedzieć".

Pozdrawiam.

mciej: nie trzeba znać, ani wynotowywać IP uzytkownika. Oprogramowanie obsługujące listy dyskusyjne jest zazwyczaj tak skonstruowane (mówie zazwyczaj, bo nie znam dobrze softu, na którym postawione jest to forum) że można zobaczyć z jakich IP pisał wszystkie swoje posty dany użytkownik, a także odwrotnie - jacy użytkownicy pisali z danego IP. Wystarczy parę kliknięć myszką i wszystko jest wiadome. U siebie mam tez specjalne oprogramowania, które pozwala mi określić, z którego miejsca na ziemi pochodzi dane IP - czasami mozna to ustalić z dokładnością do jednej ulicy.

"Don't trust opinion on forums.... every time I bought something based on online opinion and without listening in advance, it ended up being a big disappointment."

-->Elberoth

Trudno cos powiedzieć o tym sofcie, na jakim chodzi forum, bo jest to od podstaw stworzone przez lukara.

I chyba raczej nie bazuje na jakimś sofcie typy bphp, lub phorum (ogólno dostępne fora do ściągnięcia)

Elberoth

Chyba przesadziłeś :-)

Takiej dokładności, nie posiada, pewnie, nawet słynne szkockie Wielkie Ucho :-)

Zazdroszczę wspaniałego sprzętu (audio?) :-)

Pozdrawiam

R.u.s.t. - mylisz się. Nie zawsze, ale czasami się da. Zalezy przez co dany użytkownik się łączy. Najprościej jak przez TPSA - wtedy wskakuje np. nazwa ulicy.

"Don't trust opinion on forums.... every time I bought something based on online opinion and without listening in advance, it ended up being a big disappointment."

No tak permanenta inwigilacja. Wychodzilo by na to że fadeover jest notorycznym podgladaczem i specjalnie wykorzystal swoje wyspecjalizowane oprogramowanie zeby nam udowodnic ze pod żonę sie ktoś podszywa (bo co innego?). Eh bez przesady dość tych szaleństw na dzisiaj ;-)

Pani Roxanno

Nikt Pani nie zmuszał do czytania "pieniaczych" postów. Udowodniła pani sobie że ma zmysł bigbrothera, albo też kierowała się zwykłą ciekawością, kto komu da po m...dzie. A potem jest pani sfrustrowana poziomem postów.

Z pani braku zrozumienia potrzeby dążenia do uzyskania lepszego brzmienia wnioskuje, że nie zadawała sobie pani trudu przeczytania innych interesujących wątków. Tu się spotykają różni ludzie o różnych upodobaniach i zainteresowaniach, ale łączy ich jedno: zamiłowanie do muzyki i czerpanie przyjemnosci z jej słuchania.

Każdy z nas ma swoje doświadczenia i na tym forum może się z nimi podzielić.

Jeśli interesują panią kwiatki, ciuchy, ploteczki, BMW, dresiarze, i inne tego typu tematy to jest mi pani żal, że zadaje sobie trud i zmusza się do czytania tej listy.

Zastanawia mnie tylko ten brak tolerancji do pasji pani małżonka. Mam nadzieję że nie jest on równie krytyczny wobec pani zainteresowań,.... o ile je pani posiada.

Wszystkich kolegów audiofilów i również panią pozdrawiam

Zawarte w wypowiedziach niektórych z Was gorące przeświadczenie, iż za stan Waszego kawalerstwa odpowiadają tylko kobiety przypomina mi gadki.... feministek :))) Sorki Panowie, ale kobiety czują się równie niezrozumiane przez nas, he.

Widzę że konflikt Fade-Elbe przeniósł się także tutaj, miałby o czym pisać Fredro w Zemście 2.

Pozdrowienia.

The odd get even.

• 2 tygodnie później...
  • Redaktorzy

Jak ja lubię takie "żony audiofila" i innych typów, którzy wrzucają na forum parę obelg, po czym sobie idą w cholerę strasznie zadowoleni, że namieszali i ludzie będą usiłowali im poważnie odpowiedzieć, kiedy oni sami będą już dawno wypoczywać na Karaibach, patrząc na chmury typu cumulus w kolorze białym. Zwykła prowokacja, w dodatku bardzo niegrzeczna. Też mi "żona" się znalazła...

-> jozwa maryn

Zagadzam się z Tobą jak najbardziej... w przypadku takich wątków najlepiej jest w ogóle nie reagować na tak prymitwne zaczepki. Po prostu zignorować , trzymając ręce na piersiach panienek... (podtrzymam cytaty z Taty Staszewskiego ;-)

theli28: jak się dobrze policzy budżet studenta (dziennego) to wybór jest taki że albo dobry dźwięk albo dziewczyna ;)

Ja np. wybierałem dotychczas dziewczyny ale akurat jestem sam i mogę zainwestować w swoją drugą pasję :>>

A co do niezrozumienia: prawda, prawda. Panie nie rozumieją[1] ani dźwięku ani komputerów ani sportu. Można im to wybaczyć jeśli rozumieją uczucia, no ale nie wszystkie rozumieją. Także wina obustronna a raczej nie wina tylko problemy w tłumaczeniu marsjańskiego na wenusjański i z powrotem :)

[1] wyjątki potwierdzają regółę ;P

Jeśli chodzi o poziom forum: rzeczywiście miejscami żenujące są wypowiedzi w kategorycznym tonie na temat bardzo drogich klocków. Drażniąca jest też wiara tak wielu dyskutantów w teorię kablową a zwłaszcza doradzanie wymiany kabelków gdy ktoś prosi o poradę jaki lepszy CD zakupić. Tzn. każdy ma prawo do słyszenia tego co słyszy ale nie można imvho przenosić swoich wniosków na innych.

• 3 lata później...
  • 4 miesiące później...
  • Pokaż nowe odpowiedzi
  • Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
    • Biuletyn

Chcesz być na bieżąco ze wszystkimi naszymi najnowszymi wiadomościami i informacjami?
      Zapisz się
    • KONTO PREMIUM

• Ostatnio dodane opinie o sprzęcie

Ostatnio dodane opinie o albumach

• Najnowsze wpisy na blogu

• Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
    Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.