Skocz do zawartości
IGNORED

Kable glosnikowe Profigold

mwerd

Rekomendowane odpowiedzi

Witam,

Co mozecie powiedziec zlego lub dobrego na temat kabli glosnikowych Profigold w cenie okolo 10zl/mb?

Moze ktos testowal?

Link do przykladowego kabelka jest tu:

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść.
Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą )

Czy ma ktos propozycje co do kabelkow w podobnej cenie, ktore by wyeksponowaly bas?

Ukryta Zawartość

https://www.audiostereo.pl/topic/8028-kable-glosnikowe-profigold/

Jeśli mają być kable do 10 zł/,etr to polecam Jamo Flat 2x2.5 mm! Jak na tą cenę są na prawdę dobre (oczywiście bez przesady...)

Jeśli chodzi o Profigold to mam interkonekt PGA 4201 i właśnie myślę o jego zmianie!

A ja polecam Gotham GAC-SPK2x2,5mm jakieś 9,8zł./m.

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą ) Lub Cordial w tej samej cenie (nie znam adresu sprzedawcy - ale podobno sa lepsze - mają więcej basssu:)

pozdr.

Ukryta Zawartość

Ja akurat korzystam z interkonektu PGA 4200 i jestem z niego całkiem zadowolony (chociaż nie jest ideałem). Obecnie testuję parę kabelków za 150-200 zł. no i na ich tle Profigold wypada bardzo korzystnie a nawet lepiej. Kabelek kupiłem nowy na Allegro za ok. 35 zł. Warto było. Myślę, że kabelki głośnikowe też będą dawały radę. Powtórzę jeszcze jednak coś co jest chyba na forum wałkowane non stop - trzeba posłuchać, a najlepiej w domu w spokoju i na luzie.

Mój kontakt z firmą Profigold ograniczył się jak dotąd jedynie do kabla cyfrowego cośtam-4000. Wrażenia, jak najbardziej pozytywne (w tej cenie, ofc).

"Don't trust opinion on forums.... every time I bought something based on online opinion and without listening in advance, it ended up being a big disappointment."

O Jamo flat również słyszałem, że mają bas ale słabo kontrolowany - jedyny problem z nimi to to, że nie można już ich dostać (przynajmniej w Białymstoku), a byłem na nie zdecydowany.

Zastanawiam się nad tymi Profigoldami, cena mi pasuje, firam zachęca, budowa wydaje się rozsądna. Nie mam możliwości posłuchania. Niestety nigdzie nie znalazłem opini użytkowników.

>Stryjek

Jestem ciekawy w jakim sprzęcie masz wpiętego tego PGA 4200???? Też wydawał mi się dobry, dopóki nie zacząłem pożyczać innych interkonektów. Przetestowałem już 3 inne i za każdym razem Profigold wypadał cieniutko!!!!!! O wiele mniejsza scena, a w przypadku innych interkonektów kolumny po prostu zniknęły mi z pokoju!!!!

Co prawda są to droższe kable, ale nie sądziłem nawet przez chwilę że mój system może aż tak zagrać po zmianie interkonektu.... Zachorowałem już na jeden z nich i zbieram właśnie gotówkę!

Jeśli chodzi o Jamo Flat to udało mi się jeszcze kupić końcówkę w warszawskim Forcie Wola, ale teraz też już chyba nie ma.

W chwili obecnej posiadam stright wire musicable II, jakiegoś Rhodosa i Eagle Cable . Próbowałem też inne ale nie trafiłem w ten właściwy. Podłączam to do Denona PMA 250 SE, a z cd-kami eksperymentuję. Pdłączałem HK HD 750 i różne odtwarzacze DENONA - te z wyższej półki też.

>Stryjek

Przesłuchiwałem już Audioquest Copperhead (u mnie beznadzieja!), Van den Hul de Bay C5 (całkiem niezły), ale najbardziej podpasował mi Monitor Andros. Świetna scena, szczegółowość i neutralność!!!! Pożyczyłem go jako pierwszy kabel i żaden z następnych mu nie dorównał, choć najbliższy był Van den Hul.... Miałem też Monitor Nexos, ale to już nie to. Mam jeszcze ochotę posłuchać Monitor Thassos (ma świetne recenzje) ale nie mogę go nigdzie pożyczyć....

• Redaktorzy

Hi

Co do Cordiala to powiem tak. Przez ładnych parę lat grały u mnie cordiale (tzn. Sound Project BiWire, ale były zrobione właśnie na Cordialach) i na brak basu nie mogłem narzekać.Brzmienie mogę określić jako mięsiste o niewyostzronych wysokich. Przestrzeń nie jest porażająca, ale to nie ten przedział cenowy. słowem kawał porządnego kabla. Teraz mam Kimbera 8TC, ale to "troszkę" wyższa półka ;-))

Fr@ntz

---------------------------------

"I am an audiophile"

ProfiGold interconnect PGP3000 jest bardzo dobrym interconnectem jezeli patrzy sie na stosunek jakosci do ceny. Co do kabli glosnikowych to nie mam zdania. Firma byla kiedys znana z tego, ze robi badziewie ale w ostatnich kilku latach zdecydowanie poprawila jakosc wszelkich swych produktow. Oczywsicie, wciaz obraz sie w najnizszych rejonach cenowych.

Audioquest Diamondback sprzedawany w Polsce nie jest oryginalny stad moze kiepskia opinia powyzej. Kiedys wymienilem korespondencje z uzytkownikiem tego kable zakupionego w Polsce. Okazalo sie, ze na wtykach nie ma zaznaczonej kierunkowosci. Idac dalej tym tropem dowiedzialem sie, ze ten kabel mozna kupic na szpuli i konfekcjonowac samemu. I takie wersje chyba sa w Polsce powszechne. Nie wypowiem sie jak jakosc lutowania i jakosc wtykow wplywa na dzwiek ale stad bieze sie moja ostroznosc. Uwazam bowiem, ze kable Audioquest generalnie nie sa nigdy zle i zawsze w swym przedziale cen sa conajmniej dobre. Mysle o tych robinych w USA.

pzdrw

soso

>Rafko

Niestety kabelek pożyczyłem w sklepie oddalonym od Warszawy jakieś 500 km. (nie będę podawał jakim, niech sklep sam się reklamuje:-)) Jego cena to 390 zł za 2x1m. Słuchałemm też jednak Resona TCC mk II za 220 zł. za 2x75 cm. Kable różnią się tylko wtykami i mają bardzo podobne brzmienie. Super przestrzeń i stereofonia, a reszta też miodzio!

DNM Reson mówiąc szczerze wcale mnie nie "zabił" swoim dźwiękiem. W porównaniu z moim Profigoldem jest na pewno bardziej szczegółowy, ale stereofonia chyba ta sama. Może to wina niewygrzania tego interkonektu, podczas gdy mój kabel jest już wygrzany! Różnicę słychać, ale jest ona tak minimalna, że zastanawiam się czy jest warta tych 220 zł! Wolę dołożyć stówę i usłyszeć totalną poprawę brzmienia, a taką dał mi Monitor.... ;-)))

A właściwie to jakiego kabla słuchałeś? Wnioskuję, że TCC. Jednak Bullet Plug to zupełnie inna bajka. W miarę słuchania zaczynam zauważać naprawdę znaczną różnicę w stosunku do TCC (właśnie jeśli chodzi o stereofonię). Popróbuj z Bullet'em i daj znać jak się ma do Monitora.

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Biuletyn

Chcesz być na bieżąco ze wszystkimi naszymi najnowszymi wiadomościami i informacjami?
    Zapisz się
  • KONTO PREMIUM

• Ostatnio dodane opinie o sprzęcie

Ostatnio dodane opinie o albumach

• Najnowsze wpisy na blogu

• Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.