Skocz do zawartości
IGNORED

Quadral PlatinX VS Wharfedale Crystal 40

retroav

Rekomendowane odpowiedzi

Witam,

Kolega poprosił mnie od pomoc przy wyborze kolumn podłogowych do wzmacniacza stereo (jakiś starszy duży denon) do kwoty 500zł.

Niestety budżet nie jest za duży, ale wymaganie też nie wygórowane. Generalnie ma ładnie grać i nie kaleczyć ucha ;)

Sam posiadam Wharfedale Diamond 9.5 i z czystym sumieniem bym mu je polecił no ale nie mieszczą się w budżecie.

Propozycja padła na Quadral PlatinX ewentualnie Wharfedale Crystal 40 - chyba że macie jakieś lepsze propozycję?

Pokój ok 16m2, dość mocno umeblowany. Kolumny miały by stać na szerszej ścianie.

Niedawno też kolega poprosił mnie od pomoc przy wyborze kolumn podłogowych do wzmacniacza stereo do kwoty 500zł :)

Wybór padł na Diamond 8.4 - poprzednik Twoich 9.5 - ładnie grają, nie kłują w ucho i grają zaskakująco dobrze wciśnięte między meble w niewielkim pokoju. Zapłaciliśmy 450 PLN za parę w stanie bardzo dobrym.

Chodzi o to że mamy powyższe modele upatrzone na aukcji w Warszawie. Diamondów niestety w okolicy brak.

Crystali słuchałem jakiś czas temu w zestawie denona 5.1, w stereo grały całkiem dobrze, obawiam się trochę o brak mocy.

Nie wiem dokładnie jaki kolega ma model wzmacniacza denona, ale jest to waga ciężka ok 600-700 watów poboru prądu więc wydaję mi się że Quadrala byłyby bardziej wydajne.

Co sądzicie?

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Biuletyn

Chcesz być na bieżąco ze wszystkimi naszymi najnowszymi wiadomościami i informacjami?
    Zapisz się
  • KONTO PREMIUM

• Ostatnio dodane opinie o sprzęcie

Ostatnio dodane opinie o albumach

• Najnowsze wpisy na blogu

• Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.